A sárgarépa igazi kincs, hiszen gazdag vitaminokban és ásványi anyagokban, különösen A-vitaminban és antioxidánsokban, amelyek jótékony hatással vannak a látásra, a bőrre és az immunrendszerre. Legjobb nyersen fogyasztva, a legunalmasabb salátát is feldobja, de párolva köretként is érdemes beiktatni az étrendbe. Desszertek készítéséhez is felhasználhatjuk, hiszen egyrészt a sárgarépa természetes édessége csökkenti a hozzáadott cukor mennyiségét, így egészségesebb alternatívát nyújt; másrészt a sárgarépa nedvességet ad a tésztának, így sütik puhábbak és szaftosabbak lesznek. Az íze jól harmonizál olyan fűszerekkel, mint a fahéj, a gyömbér vagy a szerecsendió, melyek a sárgarépás desszertek népszerű kísérői.
Az ősz beköszöntével mi most egy dióval dúsított sárgarépás süti receptjét hoztuk, íme!
A tésztához:
A tetejére:
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.