Dubarry-csirkemell
Dödölle - az eredeti recept
Klasszikus túrógombóc fahéjas tejföllel
Hagymás rostélyos
Klasszikus kuglóf
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Káposztás tészta egyszerűen
Farsangi szalagos fánk
Kínai szezámmagos csirke
Tojásos nokedli fejes salátával
Kapros tökfőzelék virslivel
Babgulyás
Tárkonyos csirkeraguleves
Klasszikus stíriai metélt
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Rigójancsi, ahogy mi szeretjük
Rakott zöldbab darált hússal
Mézes-mustáros csirkemell
Desszert

Diós-sárgarépás sütemény: ezt a desszertet a fogyókúrád alatt is fogyaszthatod

A cukormentes édességek finomak és lelkiismert-furdalás nélkül fogyaszthatók akkor is, ha éppen diétát tartasz vagy fogyókúrázol. Hogy megkönnyítsük a dolgodat, hoztunk egy fantasztikusan finom süti receptet – próbáld ki, nem fogod megbánni!

A sárgarépa igazi kincs, hiszen gazdag vitaminokban és ásványi anyagokban, különösen A-vitaminban és antioxidánsokban, amelyek jótékony hatással vannak a látásra, a bőrre és az immunrendszerre. Legjobb nyersen fogyasztva, a legunalmasabb salátát is feldobja, de párolva köretként is érdemes beiktatni az étrendbe. Desszertek készítéséhez is felhasználhatjuk, hiszen egyrészt a sárgarépa természetes édessége csökkenti a hozzáadott cukor mennyiségét, így egészségesebb alternatívát nyújt; másrészt a sárgarépa nedvességet ad a tésztának, így sütik puhábbak és szaftosabbak lesznek. Az íze jól harmonizál olyan fűszerekkel, mint a fahéj, a gyömbér vagy a szerecsendió, melyek a sárgarépás desszertek népszerű kísérői. 

Az ősz beköszöntével mi most egy dióval dúsított sárgarépás süti receptjét hoztuk, íme!

Diós-sárgarépás sütemény
Diós-sárgarépás sütemény / Recept és fotó: Vidék íze magazin
  • Előkészítés: 25 perc
  • Sütés: 40 perc 

Hozzávalók:  

A tésztához: 

  • 15 dkg nyers, reszelt sárgarépa 
  • 15 dkg darált dió 
  • 7,5 dkg nyírfacukor 
  • 3,5 dkg rizsliszt 
  • 3 db tojás + 2 db tojásfehérje 
  • 1 db kezeletlen citrom 
  • 1 tk. sütőpor 
  • 1 csipet só 
  • margarin és rizsliszt a forma kikenéséhez 

A tetejére:  

  • 10 dkg darált dió 
  • 2 ek. cukormentes baracklekvár 
  • 1 ek. rum  
  • 1 kis marék pirított dió 

Elkészítés:

  1. Szétválasztjuk a tojásokat, habot verünk az öt tojásfehérjéből.
  2. A három tojássárgáját fehéredésig habosítjuk a nyírfacukorral. Hozzáadjuk a citrom lereszelt héját, kifacsart levét, a sót, a sütőporral elkevert rizslisztet, a reszelt répát és a darált diót, alaposan összedolgozzuk. Végül óvatosan a masszába forgatjuk a habbá vert tojásfehérjéket is.
  3. Egy közepes tepsit kikenünk margarinnal és megszórjuk rizsliszttel (vagy kibélelünk sütőpapírral). Beleöntjük a masszát, és 190 fokra előmelegített sütőben 40 perc alatt készre sütjük.  
  4. A tetejére összekeverjük a sárgabaracklekvárt a rummal és a darált dióval, majd annyi vizet adunk hozzá, hogy kenhető legyen a massza. A megsült, forró tésztát rácsra borítjuk, és azonnal rákenjük a rumos-diós lekvárt. Rászórjuk az összevágott pirított diót. Így hagyjuk kihűlni. Hidegen szeleteljük. 

 

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.