A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
Sütőtökös-csokis halloweeni muffin recept
Sütőtökös-csokis halloweeni muffin
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes recept
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes
Mákos guba  recept
Mákos guba
Klasszikus kuglóf recept
Klasszikus kuglóf
Birsalmakompót tartósítószer-mentesen recept
Birsalmakompót tartósítószer-mentesen
Lencsegolyók sütőtökpürével recept
Lencsegolyók sütőtökpürével
Puncstorta  recept
Puncstorta
Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal recept
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék recept
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék
Túróval töltött zsemle recept
Túróval töltött zsemle
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Klasszikus csülök pékné módra recept
Klasszikus csülök pékné módra
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Fahéjas tekercs (cinnabon) recept
Fahéjas tekercs (cinnabon)
2025 januárjában ismét sor kerül a világ legrangosabb szakácsversenyének döntőjére. Ahogyan az kétévente lenni szokott, a házigazda ismét Lyon, és most már bátran nevezhetjük azt is megszokottnak, hogy a magyar csapat is ott lesz.

Idén márciusban a norvégiai Trondheimben rendezték meg a Bocuse d’Or európai válogatóját, ahol a magyar csapat fantasztikus szerepléssel a hatodik helyen végzett, és a legjobb tál különdíját is elhozhatta. Norvégiában a dán, a svéd, valamint a norvég csapat állhatott a dobogón, a lyoni döntőre azonban a világ minden tájáról érkeznek nemzetek.

Dalnoki Bence, Fodor Noel, Kelemen Roland, Szabó László /FOTÓ: MAGYAR BOCUSE D'OR AKADÉMIA

A magyar csapat nem változott, élén továbbra is Kelemen Roland, a Hunguest Sóstó séfhelyettese szerepel. Commis-ja a siófoki Fodor Noel, aki családi éttermükből érkezett a csapatba. A coach pozícióját a Hungast Csoportnál dolgozó Szabó László tölti be, a csapatelnök (és kóstoló zsűri egyben) pedig a két Michelin-csillagos Stand Étterem sous chefje, Dalnoki Bence, aki az előző versenyszezonban csapatával a bronz szobrot hozhatta haza Lyonból. Akárcsak a trondheimi megmérettetés előtt, ezúttal is a csapat segítségére lesz a norvég Christian André Pettersen, aki Dalnoki Bencéhez hasonlóan már szintén állhatott a dobogó harmadik fokán Lyonban.

Kelemen Roland, Fodor Noel /FOTÓ: MAGYAR BOCUSE D'OR AKADÉMIA

A lyoni döntőn a szokott módon kétféle ételt kell majd készíteni, ám egyelőre csak a táltéma kötelező alapanyagait és főbb szabályait hirdették ki. Ezek szerint őzgerincet kell készíteni, amelyet egy darabban, csontosan kell felhelyezni a tálra, és kötelező felhasználni hozzá a két szüzet is. Őzlapockából egy pitét is kell prezentálni, és fel kell használni egy egész libamájat. Kötelező egy olyan gyümölcsös köretet is elkészíteni, amely az adott ország konyhájára jellemző. És kell egy side dish-t is prezentálni, amelyben teát kell használni, és kötelezően töltött tészta kíséretében tálalni. A magyar csapat örül a kötelező alapanyagoknak, szeretik és jól tudják használni, van rá hagyományuk és eszközük is.

Kelemen Roland /FOTÓ: MAGYAR BOCUSE D'OR AKADÉMIA

A másik téma várhatóan november közepén derül majd ki, a csapat azonban október elején megkezdte a felkészülést a Magyar Bocuse d’Or Akadémia Hungexpón található tankonyhájában.
A felkészülésben ezúttal is részt vesznek vidékről és a fővárosból érkező tanulók és pályakezdők is, hiszen a Magyar Bocuse d’Or Akadémia egyik legfontosabb küldetése az utánpótlásképzés.

A Bocuse d’Ort ismét a Sirha Lyon keretein belül rendezik meg, 2025. január 26-27-én.

 

 

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.