Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Tojásos nokedli fejes salátával
Finomfőzelék
Klasszikus stíriai metélt
Mákos guba
Kijevi csirkemell rizibizivel
Káposztás tészta egyszerűen
Dödölle - az eredeti recept
Klasszikus grízgaluska leves
Rigójancsi, ahogy mi szeretjük
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Rakott zöldbab darált hússal
Zsemlegombóc
Farsangi szalagos fánk
Klasszikus kuglóf
Epres blondie
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Kapros tökfőzelék virslivel
Vadas marha
Érdekességek

Ez az a nap, amikor muszáj Nutellát enned! 10 titok a mogyorókrémről, amit nem tudtál!

Nutella
A Nutellát nem csak kenyérre kenve eheted! Összegyűjtöttünk néhány érdekességet a több mint 160 országban kapható mogyorókrémről, amelynek ma van a világnapja!
1. ma van a nutella világnapja!

A Nutella világnapját 2007-ben hirdette meg Sara Rosso, egy sokáig Olaszországban élt amerikai blogger, a mogyorókrém nagy rajongója. 2015-ben a World Nutella Day szerzői jogait hivatalosan átruházta a Ferrero cégre, és az ezért kapott összeget az ENSZ Élelmezési Világprogramjának ajánlotta fel.

2. valaha hiánycikk volt!

A Nutella ősét a 2. világháború után találta ki Pietro Ferrero. Az olasz cukrász eredetileg a hiánycikknek számító kakaót próbálta meg kiváltani a süteményeiben. 1946. május 14-én megalapította a vállalkozását, és gyártani kezdte az általa kreált mogyorókrémet, amelynek ezüstpapíros csomagolásán a piemonti karnevál népszerű alakja, Giandujot mosolygott. A hosszúkás cipóvá formázott Giandujot pastát akkoriban felszeletelve tették a kenyérre. 1951-ben a termék könnyen kenhető krém formában, SuperCrema néven született újjá.

3. családi vállalkozás volt

A családi vállalkozás üzemeltetését 1963-ban Michele Ferrero vette át. Az apja receptje alapján kikísérletezte a világ első számú üveges mogyorókrémét, amelynek 1964-ben a Nutella nevet adta.

4. 1965-ben kezdődött

A Nutellát 1965 óta töltik a jól ismert, egyedi formájú üvegbe. 450 és 750 grammos kiszerelésben forgalmazzák.

5. Ez nem hinnéd: ki vásárolja a legtöbb nutellát?

A Ferrero a világ egyik legnagyobb mogyorófelhasználója. A mogyorót elsősorban Törökországból és Olaszországból szerzik be. Célul tűzték ki, hogy 2020-ra 100%-ban nyomon követhető mogyorót dolgozzanak fel.

6. kiváló minőségben

A Nutellához használt kakaóbab elsősorban Elefántcsontpartról és Ghánából származik. A Ferrero a saját gyáraiban állítja elő a termékhez szükséges kakaóvajat és kakaóport.

7. állati eredetű összetevők nélkül!

A Nutella a sovány tejporon és a tejsavón kívül nem tartalmaz állati eredetű összetevőket.

8. tartsd a konyhapulton!

A felbontott Nutellát nem kell a hűtőben tárolni, szobahőmérsékleten (18–24 fokon) bontakozik ki tökéletesen az íze. Ne tartogasd sokáig, mert frissen a legfinomabb.

9. Dunát lehetne rekeszteni vele!

Évente annyi Nutellát gyártanak, hogy az üvegekkel 26-szor körbe lehetne keríteni a Dunát, a forrástól a Fekete-tengerig. Ha az előállított mennyiséget egy óriási mérlegre tennék, annyit nyomna, mint a New York-i Empire State Building. A mogyorókrém imádói által egy év alatt kiürített üvegek együttes hossza 8-szor több, mint a Kínai-Nagy-falé.

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.