Szegedre nemcsak a látnivalók vagy épp a halászlé miatt érdemes elutazni, hanem azért a hamburgerért is, ami az íze mellett az árával is felhívja magára a figyelmet. A szegedi Famous Steakhouse-ban kapható ugyanis a hundredbucks fantázianevet viselő burger, amely az ország legdrágább burgere, ráadásul már évek óta az állandó étlap részét képezi. Bizony, ugyanis a burger nem új szenzáció, de most éli reneszánszát a menün már négy éve megtalálható különlegesség.
A hundredbucks nevű burger minőségi és bizony drága alapanyagokból áll és az étlapra kerülése, azaz 2020 óta nem változott az ára. A burgert ma is 37 990 forintért árulják, nem hatott rá semmilyen infláció. A Mindmegette nemrég Szegeden járt és utunk a Kelemen László utca 3-ba vezetett, ahol megkóstoltuk a luxusburgert!
A burger zsemléje egy házilag készített vajas briós, amelyet tintahaltintával színeztek feketére. A kettévágott bucit vajon lepirítják és erre kerülnek a további alkotóelemek. A burger fő eleme a 25 dkg-os wagyu marhahúspogácsa, ami fartőből készül, himalájai sóval és tört tarkaborssal ízesítenek, az egészet pedig aranylappal vonják be.
Kerül még a burgerbe puhára sütött hízott magyar libamáj, amelyet fokhagymával fűszereznek, szarvasgomba, melyet volt, hogy reszeltek, szeleteltek, most viszont egyfajta krémként használják az étel összeállítása során. Sajtként nem cheddart vagy tappistát, hanem eredeti francia rokfortot használnak, végül portugál vörösborral készült barnamártás gazdagítja az ízvilágot.
A különleges hamburger mellé köretként reszelt parmezánnal megszórt, ropogósra sült édesburgonya jár, hozzá házi készítésű fokhagymás majonézt adnak, valamint felszolgálnak egy üveg jéghideg nyerspezsgőt. Már ez is hozzájárul a különleges élményhez, de bátran mondhatjuk, hogy a számtalan egyedi alapanyag nem okoz ízzavart, nem lesz egy furcsa és őrült fieszta a szánkban.
Meglepően harmonikus az ízvilág, a húspogácsa tökéletesen készült és jól működnek együtt a választott összetevők. Ezt egyszer tényleg megéri megkóstolni. Arra viszont fel kell készülni, hogy annyira tömény, annyira nehéz, hogy a burger fele is bőségesen elég egy embernek.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.