Paprikás csirke recept
Paprikás csirke
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Legényfogó leves recept
Legényfogó leves
Kapros tökfőzelék virslivel recept
Kapros tökfőzelék virslivel
Szilvás gombóc hagyományosan recept
Szilvás gombóc hagyományosan
Minestrone recept
Minestrone
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Hagyományos resztelt csirkemáj recept
Hagyományos resztelt csirkemáj
Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
Profiterol alaprecept recept
Profiterol alaprecept
Rakott zöldbab darált hússal recept
Rakott zöldbab darált hússal
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Finomfőzelék recept
Finomfőzelék
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros) recept
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros)
Csörögefánk recept
Csörögefánk
Madártejszelet recept
Madártejszelet
Egyszerű csilis bab recept
Egyszerű csilis bab
Mákos guba  recept
Mákos guba
Joghurtos kanalas fánk recept
Joghurtos kanalas fánk
Érdekességek

Elképesztő árak a Balatonnál! Ennyibe kerül egy sima és egy sajtos-tejfölös lángos

lángos
Az alapanyagárak emelkedése drágulást hozott a balatoni büfékben. Mutatjuk, mennyibe kerül a lángos a magyar tengernél.

Az alapanyagárak emelkedése a Balaton-parti vendéglátóegységeknél is drágulást hozott. A Zaol.hu a déli part árváltozásait vette górcső alá.

A nagykanizsai Vizlendvai László és családja már a huszadik szezonját tölti Fonyódligeten, a Ligeti Vitorlás éttermet vezetik. A balatoni halak, illetve a hekk mellett lángost is árulnak. Vizlendvai László szerint az áremelést egyetlen balatoni vendéglátós sem úszta meg, ugyanis szinte minden alapanyag ára „elszállt”.

A legszembetűnőbb változás az étolaj árában tapasztalható, közel 40 százalékkal drágult.

– Tavaly 800 forintba került egy sajtos-tejfölös lángos, az idén az ezer forintot közelíti – mondta a tulajdonos. – Ugyanez a helyzet a népszerű hekktörzs esetében is, melynek tíz dekagrammja 50 forinttal kerül többe az előző évhez képest. A visszajáró vendégeink nem reklamáltak, hiszen még mindig olcsóbbak vagyunk, mint például egy siófoki étterem.

Hasonlóan vélekedett a nagykanizsai Molnár Márton, aki családjával éttermet és büfét vezet Balatonmáriafürdőn harminc éve. A tavalyi évhez képest az összes ételük 50 forinttal drágult. Náluk egy „sima” lángos 700, a sajtos-tejfölös pedig 1000 forint. Molnár Márton úgy érzi, a Balaton még mindig népszerű a turisták körében, az árak emelkedésétől függetlenül jó évre számít. Szerinte a látogatók egyáltalán nem lepődnek meg a magasabb költségeken, hiszen az élelmiszerüzletekben is többet fizetnek.

Hogy mennyibe kerül a fagyi a Balatonnál, és mit gondolnak róla a fagylaltozó-tulajdonosok, olvasd el a Zaol.hu-n.

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.