Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Puncstorta  recept
Puncstorta
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal recept
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Birsalmabefőtt recept
Birsalmabefőtt
Mézes krémes  recept
Mézes krémes
Birsalmakompót tartósítószer-mentesen recept
Birsalmakompót tartósítószer-mentesen
Intelligens krémes recept
Intelligens krémes
Őszi minestrone leves recept
Őszi minestrone leves
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes recept
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Avokádókrém recept
Avokádókrém
Pincepörkölt csülökből és lapockából recept
Pincepörkölt csülökből és lapockából
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Csikós tokány recept
Csikós tokány
Klasszikus csülök pékné módra recept
Klasszikus csülök pékné módra
Érdekességek

Elképesztő árak a Balatonnál! Ennyibe kerül egy sima és egy sajtos-tejfölös lángos

lángos
Az alapanyagárak emelkedése drágulást hozott a balatoni büfékben. Mutatjuk, mennyibe kerül a lángos a magyar tengernél.

Az alapanyagárak emelkedése a Balaton-parti vendéglátóegységeknél is drágulást hozott. A Zaol.hu a déli part árváltozásait vette górcső alá.

A nagykanizsai Vizlendvai László és családja már a huszadik szezonját tölti Fonyódligeten, a Ligeti Vitorlás éttermet vezetik. A balatoni halak, illetve a hekk mellett lángost is árulnak. Vizlendvai László szerint az áremelést egyetlen balatoni vendéglátós sem úszta meg, ugyanis szinte minden alapanyag ára „elszállt”.

A legszembetűnőbb változás az étolaj árában tapasztalható, közel 40 százalékkal drágult.

– Tavaly 800 forintba került egy sajtos-tejfölös lángos, az idén az ezer forintot közelíti – mondta a tulajdonos. – Ugyanez a helyzet a népszerű hekktörzs esetében is, melynek tíz dekagrammja 50 forinttal kerül többe az előző évhez képest. A visszajáró vendégeink nem reklamáltak, hiszen még mindig olcsóbbak vagyunk, mint például egy siófoki étterem.

Hasonlóan vélekedett a nagykanizsai Molnár Márton, aki családjával éttermet és büfét vezet Balatonmáriafürdőn harminc éve. A tavalyi évhez képest az összes ételük 50 forinttal drágult. Náluk egy „sima” lángos 700, a sajtos-tejfölös pedig 1000 forint. Molnár Márton úgy érzi, a Balaton még mindig népszerű a turisták körében, az árak emelkedésétől függetlenül jó évre számít. Szerinte a látogatók egyáltalán nem lepődnek meg a magasabb költségeken, hiszen az élelmiszerüzletekben is többet fizetnek.

Hogy mennyibe kerül a fagyi a Balatonnál, és mit gondolnak róla a fagylaltozó-tulajdonosok, olvasd el a Zaol.hu-n.

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.