Ettél már bélszínt Arany János módra? A költő olyan gyakran választotta ezt a fogást, hogy végül róla nevezték el. Ez a bélszín szerepelt a Pilvax étlapján is, de Arany az otthonában is gyakran kérte vacsorára.
1. Bevagdaljuk a bélszínszeletek széleit, hogy sütés közben a hús ne húzódjon össze.
2. Fűszerezzük sóval, borssal, majd bekenjük olajjal és egy napik pihentetjük, érleljük.
3. Sütés előtt ismét fűszerezd sóval, borssal és kend be kevés mustárral.
4. Előmelegített forró olajban hirtelen süsd angolosra.
Itt találsz további bélszínrecepteket >>>
Ha túl sokáig sütöd, könnyen kiszárad, mert a bélszín nagy víztartalmú hús, ennek köszönheti finomságát. Ám a túlsütéskor a víztartalma távozik, és a hús szikkadttá válik. Ugyan az Arany János féle bélszínt csak egy napig pácolják, te akár négy-öt napig is tarthatod a pácban, úgy még omlósabbá válik ahús. A só és a bors bőven elég fűszere ennek a nemes húsnak, de rozmaringgal, fokhagymával is - arra vigyázz, hogy sütéskor ne égjenek meg rajta a fűszerek. Ezért pácolás után a hússzeleteket csepegtessük le, egy serpenyőbe öntsünk kevés olajat, forrósítsuk fel. Tegyük bele a húst, sózzuk meg, majd süssük minden oldalát gyorsan pirosra. A lényeg, hogy kéreg süljön a húsra, ami megakadályozza a húsnedvek kiszivárgását.
Tudj meg mindent a bélszínsütés titkáról! Olvass tovább itt >>>
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.