Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
Minestrone recept
Minestrone
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Paprikás csirke recept
Paprikás csirke
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros) recept
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros)
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Madártejszelet recept
Madártejszelet
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Finomfőzelék recept
Finomfőzelék
Kapros tökfőzelék virslivel recept
Kapros tökfőzelék virslivel
Rakott zöldbab darált hússal recept
Rakott zöldbab darált hússal
Hagyományos resztelt csirkemáj recept
Hagyományos resztelt csirkemáj
Mákos guba  recept
Mákos guba
Klasszikus kelkáposzta-főzelék recept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék
Joghurtos kanalas fánk recept
Joghurtos kanalas fánk
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Egyszerű csilis bab recept
Egyszerű csilis bab
A nagy rohanásban állj meg egy pillanatra. Mert az ünnepek és néhány menü fölött is megállt az idő. Ez egy olyan világ, ahol nincs stressz. Nyugalom van. Művészet, harmónia, és ízek. Bélszín Arany János módra - ha ezt a fogást választod, akkor irodalmi, történelmi magasságokba emeled a gasztronómiát.

Ettél már bélszínt Arany János módra? A költő olyan gyakran választotta ezt a fogást, hogy végül róla nevezték el. Ez a bélszín szerepelt a Pilvax étlapján is, de Arany az otthonában is gyakran kérte vacsorára.

Arany János bélszín receptje

1. Bevagdaljuk a bélszínszeletek széleit, hogy sütés közben a hús ne húzódjon össze. 
2. Fűszerezzük sóval, borssal, majd bekenjük olajjal és egy napik pihentetjük, érleljük.
3. Sütés előtt ismét fűszerezd sóval, borssal és kend be kevés mustárral.
4. Előmelegített forró olajban hirtelen süsd angolosra.

Bélszín-titok!

Ha túl sokáig sütöd, könnyen kiszárad, mert a bélszín nagy víztartalmú hús, ennek köszönheti finomságát. Ám a túlsütéskor a víztartalma távozik, és a hús szikkadtá válik. Ugyan az Arany János féle bélszínt csak egy napig pácolják, te akár négy-öt napig is tarthatod a pácban, úgy még omlósabbá válik a hús. A só és a bors bőven elég fűszere ennek a nemes húsnak, de rozmaringgal, fokhagymával is - arra vigyázz, hogy sütéskor ne égjenek meg rajta a fűszerek. Ezért pácolás után a hússzeleteket csepegtessük le, egy serpenyőbe öntsünk kevés olajat, forrósítsuk fel. Tegyük bele a húst, sózzuk meg, majd süssük minden oldalát gyorsan pirosra. A lényeg, hogy kéreg süljön a húsra, ami megakadályozza a húsnedvek kiszivárgását.

Wellington bélszín recept >>> 

 

 

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.