Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Klasszikus kuglóf recept
Klasszikus kuglóf
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Lencsegolyók sütőtökpürével recept
Lencsegolyók sütőtökpürével
Mézes krémes  recept
Mézes krémes
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
15 perces banános palacsinta recept
15 perces banános palacsinta
Klasszikus csülök pékné módra recept
Klasszikus csülök pékné módra
Őszi minestrone leves recept
Őszi minestrone leves
Holstein szelet recept
Holstein szelet
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Párolt lila káposzta  recept
Párolt lila káposzta
Dubarry-szelet recept
Dubarry-szelet
Mákos guba  recept
Mákos guba
Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
Retró kókuszkocka recept
Retró kókuszkocka
Birsalmakompót tartósítószer-mentesen recept
Birsalmakompót tartósítószer-mentesen
Fahéjas tekercs (cinnabon) recept
Fahéjas tekercs (cinnabon)
A nagy rohanásban állj meg egy pillanatra. Mert az ünnepek és néhány menü fölött is megállt az idő. Ez egy olyan világ, ahol nincs stressz. Nyugalom van. Művészet, harmónia, és ízek. Bélszín Arany János módra - ha ezt a fogást választod, akkor irodalmi, történelmi magasságokba emeled a gasztronómiát.

Ettél már bélszínt Arany János módra? A költő olyan gyakran választotta ezt a fogást, hogy végül róla nevezték el. Ez a bélszín szerepelt a Pilvax étlapján is, de Arany az otthonában is gyakran kérte vacsorára.

Arany János bélszín receptje

1. Bevagdaljuk a bélszínszeletek széleit, hogy sütés közben a hús ne húzódjon össze.
2. Fűszerezzük sóval, borssal, majd bekenjük olajjal és egy napik pihentetjük, érleljük.
3. Sütés előtt ismét fűszerezd sóval, borssal és kend be kevés mustárral.
4. Előmelegített forró olajban hirtelen süsd angolosra.

Itt találsz további bélszínrecepteket >>>

Bélszín-titok!

Ha túl sokáig sütöd, könnyen kiszárad, mert a bélszín nagy víztartalmú hús, ennek köszönheti finomságát. Ám a túlsütéskor a víztartalma távozik, és a hús szikkadttá válik. Ugyan az Arany János féle bélszínt csak egy napig pácolják, te akár négy-öt napig is tarthatod a pácban, úgy még omlósabbá válik ahús. A só és a bors bőven elég fűszere ennek a nemes húsnak, de rozmaringgal, fokhagymával is - arra vigyázz, hogy sütéskor ne égjenek meg rajta a fűszerek. Ezért pácolás után a hússzeleteket csepegtessük le, egy serpenyőbe öntsünk kevés olajat, forrósítsuk fel. Tegyük bele a húst, sózzuk meg, majd süssük minden oldalát gyorsan pirosra. A lényeg, hogy kéreg süljön a húsra, ami megakadályozza a húsnedvek kiszivárgását.

Tudj meg mindent a bélszínsütés titkáról! Olvass tovább itt >>>

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.