Párolt lila káposzta  recept
Párolt lila káposzta
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral recept
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Mákos guba  recept
Mákos guba
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Mézes krémes  recept
Mézes krémes
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Mézeskalácsos kuglóf recept
Mézeskalácsos kuglóf
Klasszikus paprikás krumpli lecsókolbásszal recept
Klasszikus paprikás krumpli lecsókolbásszal
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Gesztenyés bejgli recept
Gesztenyés bejgli
Holstein szelet recept
Holstein szelet
Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
Elronthatatlan kocsonya  recept
Elronthatatlan kocsonya
Kijevi csirkemell rizibizivel  recept
Kijevi csirkemell rizibizivel
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
A nagy rohanásban állj meg egy pillanatra. Mert az ünnepek és néhány menü fölött is megállt az idő. Ez egy olyan világ, ahol nincs stressz. Nyugalom van. Művészet, harmónia, és ízek. Bélszín Arany János módra - ha ezt a fogást választod, akkor irodalmi, történelmi magasságokba emeled a gasztronómiát.

Ettél már bélszínt Arany János módra? A költő olyan gyakran választotta ezt a fogást, hogy végül róla nevezték el. Ez a bélszín szerepelt a Pilvax étlapján is, de Arany az otthonában is gyakran kérte vacsorára.

Arany János bélszín receptje

1. Bevagdaljuk a bélszínszeletek széleit, hogy sütés közben a hús ne húzódjon össze.
2. Fűszerezzük sóval, borssal, majd bekenjük olajjal és egy napik pihentetjük, érleljük.
3. Sütés előtt ismét fűszerezd sóval, borssal és kend be kevés mustárral.
4. Előmelegített forró olajban hirtelen süsd angolosra.

Itt találsz további bélszínrecepteket >>>

Bélszín-titok!

Ha túl sokáig sütöd, könnyen kiszárad, mert a bélszín nagy víztartalmú hús, ennek köszönheti finomságát. Ám a túlsütéskor a víztartalma távozik, és a hús szikkadttá válik. Ugyan az Arany János féle bélszínt csak egy napig pácolják, te akár négy-öt napig is tarthatod a pácban, úgy még omlósabbá válik ahús. A só és a bors bőven elég fűszere ennek a nemes húsnak, de rozmaringgal, fokhagymával is - arra vigyázz, hogy sütéskor ne égjenek meg rajta a fűszerek. Ezért pácolás után a hússzeleteket csepegtessük le, egy serpenyőbe öntsünk kevés olajat, forrósítsuk fel. Tegyük bele a húst, sózzuk meg, majd süssük minden oldalát gyorsan pirosra. A lényeg, hogy kéreg süljön a húsra, ami megakadályozza a húsnedvek kiszivárgását.

Tudj meg mindent a bélszínsütés titkáról! Olvass tovább itt >>>

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.