Pincepörkölt csülökből és lapockából recept
Pincepörkölt csülökből és lapockából
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal recept
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal
Sütőtökös-csokis halloweeni muffin recept
Sütőtökös-csokis halloweeni muffin
Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
Csikós tokány recept
Csikós tokány
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes recept
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Intelligens krémes recept
Intelligens krémes
Túróval töltött zsemle recept
Túróval töltött zsemle
Birsalmasajt tartósítószer-mentesen recept
Birsalmasajt tartósítószer-mentesen
Birsalmabefőtt recept
Birsalmabefőtt
Fahéjas tekercs (cinnabon) recept
Fahéjas tekercs (cinnabon)
Klasszikus kuglóf recept
Klasszikus kuglóf
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Hagyományos tejes kifli  recept
Hagyományos tejes kifli
Lencsegolyók sütőtökpürével recept
Lencsegolyók sütőtökpürével
Dubarry-szelet recept
Dubarry-szelet
Hagymás rostélyos  recept
Hagymás rostélyos
Érdekességek

Ezekből az alapanyagokból kell főznie a magyar csaptnak Bocuse D'Or európai döntőjében

Bocuse d'Or 2018 Kistücsök Pohner Ádám
Norvégia, Svájc, Belgium, Svédország és Magyarország után most Olaszországon a sor, azon belül is a Piemont tartományban található Torinón, hogy 2018 júniusában megrendezze a Bocuse d'Or európai döntőjét. Most kiderült, milyen alapanyagokból kell

Mint azt már bizonyára minden érdeklődő tudja, a Bocuse d'Or verseny történetében először Dél-Európában szervezik meg a kontinens válogatóját: ezúttal Olaszországon a sor, azon belül is a Piemont tartományban található Torinón, hogy otthont adjon a világ legnagyobb szakácsversenyének.

A Bocuse d'Or válogatóján 20 európai versenyző méri össze tudását, közülük tízen szerzik meg a jogot, hogy 2019-ben Lyonban is versenyezhessenek. Mostantól az is hivatalos, hogy mely országok mikor fognak versenyezni az európai válogatón.

A sorrend a következő:

Június 11. (első nap)
1. Lengyelország
2. Belgium
3. Izland
4. Magyarország
5. Németország
6. Hollandia
7. Spanyolország
8. Franciaország
9. Svájc
10. Egyesült Királyság

Június 12. (második nap)
1. Oroszország
2. Svédország
3. Horvátország
4. Finnország
5. Norvégia
6. Dánia
7. Olaszország
8. Bulgária
9. Észtország
10. Törökország

Tehát június 11-én hétfőn főz majd Pohner Ádám, a balatonszemesi Kistücsök séfhelyettese, aki februárban megnyerte a Bocuse D'Or hazai döntőjét.

Középpontban a piemonti alapanyagok

Mivel a Bocuse d'Or versenyen mindig kiemelten fontos szempont, hogy a résztvevők az otthont adó ország alapanyagaival dolgozzanak, ez most sincs másképp. Egyelőre természetesen – ahogy az lenni szokott – csak a hústál kötelező alapanyagait adták meg a szervezők.

Ezek a következők:

1. Marha filé a piemonti Fassone fajtából

2. Baraggia Biellese és Vercellese rizs, Sant'Andrea fajta

3. Borjúmirigy

A versenyzők ezekkel az alapanyagokkal kezdhetik meg a gyakorlást.

BOCUSE D'OR: SZÉLL TAMÁSÉKÉ A LEGSZEBB HÚSOS TÁL, AZ ARANYAT AZ USA CSAPATA NYERTE! >>>

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.