Finomfőzelék
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Kínai szezámmagos csirke
Epres blondie
Farsangi szalagos fánk
Zsemlegombóc
Mákos guba
Klasszikus túrógombóc fahéjas tejföllel
Krémes spenótfőzelék
Dödölle - az eredeti recept
Mézes-mustáros csirkemell
Rakott zöldbab darált hússal
Csupacsokis brownie
Dubarry-csirkemell
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Klasszikus stíriai metélt
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Káposztás tészta egyszerűen
Tojásos nokedli fejes salátával
Klasszikus grízgaluska leves
Érdekességek

Ezekből az alapanyagokból kell főznie a magyar csaptnak Bocuse D'Or európai döntőjében

Bocuse d'Or 2018 Kistücsök Pohner Ádám
Norvégia, Svájc, Belgium, Svédország és Magyarország után most Olaszországon a sor, azon belül is a Piemont tartományban található Torinón, hogy 2018 júniusában megrendezze a Bocuse d'Or európai döntőjét. Most kiderült, milyen alapanyagokból kell

Mint azt már bizonyára minden érdeklődő tudja, a Bocuse d'Or verseny történetében először Dél-Európában szervezik meg a kontinens válogatóját: ezúttal Olaszországon a sor, azon belül is a Piemont tartományban található Torinón, hogy otthont adjon a világ legnagyobb szakácsversenyének.

A Bocuse d'Or válogatóján 20 európai versenyző méri össze tudását, közülük tízen szerzik meg a jogot, hogy 2019-ben Lyonban is versenyezhessenek. Mostantól az is hivatalos, hogy mely országok mikor fognak versenyezni az európai válogatón.

A sorrend a következő:

Június 11. (első nap)
1. Lengyelország
2. Belgium
3. Izland
4. Magyarország
5. Németország
6. Hollandia
7. Spanyolország
8. Franciaország
9. Svájc
10. Egyesült Királyság

Június 12. (második nap)
1. Oroszország
2. Svédország
3. Horvátország
4. Finnország
5. Norvégia
6. Dánia
7. Olaszország
8. Bulgária
9. Észtország
10. Törökország

Tehát június 11-én hétfőn főz majd Pohner Ádám, a balatonszemesi Kistücsök séfhelyettese, aki februárban megnyerte a Bocuse D'Or hazai döntőjét.

Középpontban a piemonti alapanyagok

Mivel a Bocuse d'Or versenyen mindig kiemelten fontos szempont, hogy a résztvevők az otthont adó ország alapanyagaival dolgozzanak, ez most sincs másképp. Egyelőre természetesen – ahogy az lenni szokott – csak a hústál kötelező alapanyagait adták meg a szervezők.

Ezek a következők:

1. Marha filé a piemonti Fassone fajtából

2. Baraggia Biellese és Vercellese rizs, Sant'Andrea fajta

3. Borjúmirigy

A versenyzők ezekkel az alapanyagokkal kezdhetik meg a gyakorlást.

BOCUSE D'OR: SZÉLL TAMÁSÉKÉ A LEGSZEBB HÚSOS TÁL, AZ ARANYAT AZ USA CSAPATA NYERTE! >>>
A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.