Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros) recept
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros)
Finomfőzelék recept
Finomfőzelék
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Minestrone recept
Minestrone
Paprikás csirke recept
Paprikás csirke
Egyszerű rakott kel recept
Egyszerű rakott kel
Legényfogó leves recept
Legényfogó leves
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal recept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Szilvás gombóc hagyományosan recept
Szilvás gombóc hagyományosan
Klasszikus kelkáposzta-főzelék recept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Csörögefánk recept
Csörögefánk
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel  recept
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Madártejszelet recept
Madártejszelet
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Joghurtos kanalas fánk recept
Joghurtos kanalas fánk
Érdekességek

Bocuse d'Or döntő: Kiderült, mit főz a magyar csapat

Bocuse d'Or 2018: Sikerült! Döntőben a magyar csapat!
Elkezdődött a világ legrangosabb szakácsversenye, a Bocuse d'Or kétnapos világdöntője Lyonban. A magyar csapat az első nap második indulójaként, ma reggel 8:10-kor neki is állt a főzésnek. Mutatjuk, mi lesz a menü!

A Bocuse d’Or döntőjén 24 csapat vesz részt, kedden és szerdán is 12-12 csapat bizonyíthat. Hazánkat idén Pohner Ádám séf képviseli, akit Csillag Richárd commis segít, coachként pedig Segal Viktor vesz részt a munkában. A csapat elnöke Hamvas Zoltán, a Magyar Bocuse d’Or Akadémia elnöke. Azt eddig is tudni lehetett, hogy a hústéma kötelező alapanyaga idén a csontos borjúkaraj, a tányértéma pedig zöldség chartreuse lesz. Most pedig az is kiderült, pontosan milyen ételt készítenek Pohner Ádámék.

„A magyar csapat elrajtolt. Lássuk, mit készítenek!
A hústéma a "Legjobb magyar vasárnapi sült" fantázianevet viseli. A tálon szerepel egy sült borjúkaraj, kalács csicsókával és tárkonnyal, csicsókakrém, fehérrépa vörösbor mázzal, almasalátával és retekkel, mustáros zöldborsó, hagyma tart, és ravioli Madeira mártással.
A tányértéma az "Arany chartreuse" nevet kapta a menükártyán. Maga a chartreuse burgonyával és padlizsánnal készült, valamint kagylófélékkel. A tányéron szerepel még egy tárkonyos spárga, retek-, alma- és tormasaláta, mousseline mártás, valamint csicsóka chips.” - írják a Magyar Bocuse d'Or Akadémia Facebook oldalán.

A csapat magabiztosan dolgozik, ebben nincs változás, azonban a zsűriben történt egy váratlan fordulat. Hamvas Zoltán hirtelen megbetegedett, így a helyét – a francia zsűri beleegyezésével – a helyszínen eredetileg vendégként részt vevő Széll Tamás veszi át. "Beugró" kóstolót valószínűleg keresve sem találhattak volna jobbat Hamvas Zoltán helyett, hiszen Széll Tamás nemcsak versenyzőként rendkívül tapasztalt a Bocuse d'Or világában, de 2018 júniusában Torinóban már részt vett a zsűrizésben, hiszen az európai válogató egyik zsűrielnöke volt - közölte a Magyar Bocuse d'Or Akadémia.

DERELYÉVEL IS KÉSZÜLNEK BOCUSE D'OR IFJÚ, MAGYAR TEHETSÉGEI A VILÁGDÖNTŐRE>>>

EGY SÉF MINDIG SAJÁT ÉTTEREMRŐL ÁLMODIK - INTERJÚ SZÉLL TAMÁSSAL>>>

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.