A Bocuse d’Or döntőjén 24 csapat vesz részt, kedden és szerdán is 12-12 csapat bizonyíthat. Hazánkat idén Pohner Ádám séf képviseli, akit Csillag Richárd commis segít, coachként pedig Segal Viktor vesz részt a munkában. A csapat elnöke Hamvas Zoltán, a Magyar Bocuse d’Or Akadémia elnöke. Azt eddig is tudni lehetett, hogy a hústéma kötelező alapanyaga idén a csontos borjúkaraj, a tányértéma pedig zöldség chartreuse lesz. Most pedig az is kiderült, pontosan milyen ételt készítenek Pohner Ádámék.
„A magyar csapat elrajtolt. Lássuk, mit készítenek!
A hústéma a "Legjobb magyar vasárnapi sült" fantázianevet viseli. A tálon szerepel egy sült borjúkaraj, kalács csicsókával és tárkonnyal, csicsókakrém, fehérrépa vörösbor mázzal, almasalátával és retekkel, mustáros zöldborsó, hagyma tart, és ravioli Madeira mártással.
A tányértéma az "Arany chartreuse" nevet kapta a menükártyán. Maga a chartreuse burgonyával és padlizsánnal készült, valamint kagylófélékkel. A tányéron szerepel még egy tárkonyos spárga, retek-, alma- és tormasaláta, mousseline mártás, valamint csicsóka chips.” - írják a Magyar Bocuse d'Or Akadémia Facebook oldalán.
A csapat magabiztosan dolgozik, ebben nincs változás, azonban a zsűriben történt egy váratlan fordulat. Hamvas Zoltán hirtelen megbetegedett, így a helyét – a francia zsűri beleegyezésével – a helyszínen eredetileg vendégként részt vevő Széll Tamás veszi át. "Beugró" kóstolót valószínűleg keresve sem találhattak volna jobbat Hamvas Zoltán helyett, hiszen Széll Tamás nemcsak versenyzőként rendkívül tapasztalt a Bocuse d'Or világában, de 2018 júniusában Torinóban már részt vett a zsűrizésben, hiszen az európai válogató egyik zsűrielnöke volt - közölte a Magyar Bocuse d'Or Akadémia.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.