Paprikás csirke recept
Paprikás csirke
Legényfogó leves recept
Legényfogó leves
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal recept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Madártejszelet recept
Madártejszelet
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Finomfőzelék recept
Finomfőzelék
Minestrone recept
Minestrone
Joghurtos kanalas fánk recept
Joghurtos kanalas fánk
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
Egyszerű csilis bab recept
Egyszerű csilis bab
Szilvás gombóc hagyományosan recept
Szilvás gombóc hagyományosan
Csörögefánk recept
Csörögefánk
Mákos guba  recept
Mákos guba
Rakott zöldbab darált hússal recept
Rakott zöldbab darált hússal
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Egyszerű rakott kel recept
Egyszerű rakott kel
Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel  recept
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel
Érdekességek

Bocuse d'Or 2022 Európai döntő: ekkor főz a magyar csapat a továbbjutásért!

Bocuse d’Or 2022 magyar csapat: Dalnoki Bence, Nyikos Patrik, Széll Tamás, Szulló Szabina
2022. március 22-24-én a Hungexpo lesz az európai gasztronómia origója, hiszen hat év után a SIRHA keretein belül ismét Magyarország rendezi a Bocuse d’Or európai válogatóját. A magyar csapat nagyon nagy koncentrációt, teherbírást és kreativitást igénylő heteken, hónapokon van túl. A Dalnoki Bence és Nyikos Patrik alkotta csapat Széll Tamás coach vezetésével március 24-én főz a továbbjutásért.

A héten eldől, kik lesznek Európa legjobbjai a világ legrangosabb szakácsversenyén, Bocuse d'Or-on 2022-ben, illetve melyik az a tíz csapat, amelyik ott lesz Lyonban a világdöntőben 2023 januárjában.

2021. októberben megrendezett a magyar döntőn magabiztos győzelemmel Dalnoki Bence és Nyikos Patrik állhatott a dobogó legfelső fokára.

A csapat kiegészült Széll Tamással mint coach-csal, valamint Szulló Szabinával, mint presidenttel (elnökkel), de a felkészülésben részt vett Molnár Bence is, akit az előző versenyszezonban Veres István commis-jaként ismertünk meg.

Nyikos Patrik, Széll Tamás és Dalnoki Bence (háttal Szulló Szabina)
Nyikos Patrik, Széll Tamás és Dalnoki Bence (háttal Szulló Szabina)


A magyar csapat a szokott módon a Hungexpo területén található Bocuse d’Or versenykonyhában készült a megmérettetésre, átlagosan heti hat napot. A felkészülés során előkészítő, illetve timing jellegű gyakorlások váltották egymást, míg a versenyételek elérték végleges formájukat.

A csapatoknak két ételt kell készíteniük, a hústál kötelező eleme az őzgerinc és -comb, valamint a kacsamáj, a tejföl és a túró, a tányértéma pedig a „tavaszi tányér” fantázianevet viseli, és kötelező fő alapanyaga a burgonya.

A felkészülésben most is számos tanuló részt vett. A következő generációnak óriási lehetőség, hogy bepillantást nyerhetnek egy ilyen kaliberű nemzetközi verseny kulisszái mögé. A szakácstanulók majd a versenyen is bizonyíthatnak, hiszen a második commis pozícióra minden csapatnak kisorsolnak egy hazai tanulót.

Dalnoki Bence
Dalnoki Bence

És végül a legfontosabb: Mikor kezd a magyar csapat?

A magyar csapat a második versenynapon, azaz csütörtökön versenyez majd, aznap a harmadik rajtolóként. A rajt reggel 9-kor lesz, az első versenyétel 14, a második 14 óra 35 perckor kerül a zsűri elé. Eredményhirdetés a második versenynapon 18 órakor lesz.

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.