A héten eldől, kik lesznek Európa legjobbjai a világ legrangosabb szakácsversenyén, Bocuse d'Or-on 2022-ben, illetve melyik az a tíz csapat, amelyik ott lesz Lyonban a világdöntőben 2023 januárjában.
2021. októberben megrendezett a magyar döntőn magabiztos győzelemmel Dalnoki Bence és Nyikos Patrik állhatott a dobogó legfelső fokára.
A csapat kiegészült Széll Tamással mint coach-csal, valamint Szulló Szabinával, mint presidenttel (elnökkel), de a felkészülésben részt vett Molnár Bence is, akit az előző versenyszezonban Veres István commis-jaként ismertünk meg.
A magyar csapat a szokott módon a Hungexpo területén található Bocuse d’Or versenykonyhában készült a megmérettetésre, átlagosan heti hat napot. A felkészülés során előkészítő, illetve timing jellegű gyakorlások váltották egymást, míg a versenyételek elérték végleges formájukat.
A csapatoknak két ételt kell készíteniük, a hústál kötelező eleme az őzgerinc és -comb, valamint a kacsamáj, a tejföl és a túró, a tányértéma pedig a „tavaszi tányér” fantázianevet viseli, és kötelező fő alapanyaga a burgonya.
A felkészülésben most is számos tanuló részt vett. A következő generációnak óriási lehetőség, hogy bepillantást nyerhetnek egy ilyen kaliberű nemzetközi verseny kulisszái mögé. A szakácstanulók majd a versenyen is bizonyíthatnak, hiszen a második commis pozícióra minden csapatnak kisorsolnak egy hazai tanulót.
A magyar csapat a második versenynapon, azaz csütörtökön versenyez majd, aznap a harmadik rajtolóként. A rajt reggel 9-kor lesz, az első versenyétel 14, a második 14 óra 35 perckor kerül a zsűri elé. Eredményhirdetés a második versenynapon 18 órakor lesz.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.