Kínai szezámmagos csirke
Klasszikus stíriai metélt
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Epres blondie
Tojásos nokedli fejes salátával
Kijevi csirkemell rizibizivel
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Csupacsokis brownie
Klasszikus kuglóf
Babgulyás
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Rigójancsi, ahogy mi szeretjük
A legfinomabb sajtos-tejfölös lángos
Kapros tökfőzelék virslivel
Farsangi szalagos fánk
Krémes spenótfőzelék
Klasszikus túrógombóc fahéjas tejföllel
Vadas marha
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Zsemlegombóc
Érdekességek

Bocuse d'Or európai döntő: a magyar csapat most sem tért haza üres kézzel

Március 19-20-án a norvégiai Trondheim adott otthont a Bocuse d'Or nemzetközi szakácsverseny európai válogatójának, ahol a magyar csapat biztosította helyét a lyoni döntőre, amelyre 2025 januárjában kerül majd sor, és a legjobb tálnak járó különdíjat is elnyerte - jelentette be csütörtöki közleményében a Magyar Turisztikai Ügynökség.

A közleményben emlékeztettek, hogy 2022-ben Budapesten rendezték meg a Bocuse d'Or európai válogatóját, itt derült ki az is, hogy a következő versenynek Trondheim ad majd otthont.

A közlemény szerint a versenyen a kötelező alapanyagok - a szokott módon - a vendéglátó ország emblematikus termékei közül kerültek ki. Idén a tányértéma volt hús alapú: rénszarvas, valamint az ikonikus skandináv párlat, az Aquavit volt megadva kötelező alapanyagként. A látványos táltéma pedig a tenger kincseire épült, a szintén emblematikus lofoteni skrei - amely egy Norvégiában honos tőkehal - és a fröyai fésűkagyló voltak kötelező elemei.

/Fotó: Magyar Bocuse d'Or Akadémia - Facebook
/Fotó: Magyar Bocuse d'Or Akadémia - Facebook

A magyar csapat élén Kelemen Roland, a nyíregyházi Hunguest Sóstó séfhelyettese állt, a commis pedig a siófoki Fodor Noel volt, aki családi éttermükből érkezett a csapatba. A coach pozícióját a Hungastnál dolgozó Szabó László töltötte be, a csapatelnök (és kóstoló zsűri egyben) pedig a két Michelin-csillagos Stand Étterem sous chefje, Dalnoki Bence volt, aki az előző versenyszezonban csapatával a bronz szobrot hozhatta haza Lyonból.

A mostani csapat szereplése azért is figyelemre méltó, mert a tagjai nem budapesti top helyekről kerültek ki, így csúcséttermi tapasztalat nélkül álltak helyt Európa élvonalában, és az egyik különdíjat is megnyerték - írták a közleményben. Hozzátették: ehhez kellett a Magyar Bocuse d'Or Akadémia tréningezése is, valamint az előző, sikeresen szereplő Bocuse csapatok kiváló szakemberei, többek között Széll Tamás és Vomberg Frigyes is, akik a háttérből vettek részt a csapat felkészítésében. Ugyancsak a csapat segítségére volt a norvég Christian André Pettersen, aki Dalnoki Bencéhez hasonlóan már szintén állhatott a dobogó harmadik fokán Lyonban.

/Fotó: Magyar Bocuse d'Or Akadémia - Facebook
/Fotó: Magyar Bocuse d'Or Akadémia - Facebook

A Bocuse d'Or európai döntőjén ismét taroltak a skandináv országok, és felsorolja a kategóriák győzteseit:

A legjobb tál:

  • Magyarország

A legjobb tányér:

  • Egyesült Királyság

A legjobb commis:

  1. Svédország

3. helyezett:

  • Norvégia

2. helyezett:

  • Svédország

1. helyezett:

  • Dánia

Ajánljuk még:

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.