Klasszikus kelkáposzta-főzelék recept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Hagyományos resztelt csirkemáj recept
Hagyományos resztelt csirkemáj
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Paprikás csirke recept
Paprikás csirke
Finomfőzelék recept
Finomfőzelék
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel  recept
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel
Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
Rakott zöldbab darált hússal recept
Rakott zöldbab darált hússal
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Kapros tökfőzelék virslivel recept
Kapros tökfőzelék virslivel
Joghurtos kanalas fánk recept
Joghurtos kanalas fánk
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal recept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Madártejszelet recept
Madártejszelet
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Csörögefánk recept
Csörögefánk
Érdekességek

Szenzációs! Ismét egy magyar csiliszósz lett a világ legjobbja

Ismét bebizonyosodott, hogy ha csiliszószról van szó, ott vagyunk a világ élvonalában: egy rangos versenyen, a The World Hot Sauce Awards-on, a magyar GaBko Chili Ale Mango Habanero nevű termékét választották a világ legjobb csiliszószának!

A World Hot Sauce Awards egy több, mint tíz éve létező csiliszósz fesztivál, ahol számos kategóriában indíthatják a gyártók az általuk kifjelesztett termékeket. A GaBko Chili Chili Ale Mango Habanero nevű szósza nem csak a minden kategória felett álló abszolút győztes lett, de gyümölcs kategóriában is első helyezést ért el!

"Egy csiliszósz, ami nem a csípősségről szól. Ilyen a győztes termék, ami az ételeket nem viszi el semmilyen irányba, hanem inkább egy plusz, semmihez nem hasonlítható ízt ad a fogásoknak" – nyilatkozta a keddi Borsnak a szószról Nagy Gábor, a termék megálmodója.

Fotó: Gabko chilli
Fotó: Gabko chilli

Nagy Gábor szerint a szósz remekül passzol húsokhoz, szendvicsekhez, hamburgerekhez, tésztákhoz vagy salátákhoz, de kiváló mártogatós is egyben.

A magyar csiliszósz a miskolci Zip's brewhouse közreműködésével készült, a GaBko Chili honlapja szerint a szószt "a habanero, mangó friss gyümölcsös íze és a sörkomló fanyarsága teszi teljessé", 1800 forintért lehet megvásárolni.

A magyar csiliszószok egy ideje már az élbojban végeznek a World Hot Pepper Awards-n: 2015-ben hatalmas szenzáció volt, amikor a Chili Hingária Manufaktúra Spirit of Attila szószát találták a Hot sauce/Hot kategóriában a legjobbnak, majd 2017-ben, ugyanennek a cégnek 5 terméke 5 különböző kategóriában bizonyult a legfinomabbnak, sőt az Édes Csípéssel a fődíjat is besöpörték!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.