Rakott zöldbab darált hússal
Epres blondie
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Csupacsokis brownie
Mézes-mustáros csirkemell
Tojásos nokedli fejes salátával
Mákos guba
Rigójancsi, ahogy mi szeretjük
Dubarry-csirkemell
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Farsangi szalagos fánk
A legfinomabb sajtos-tejfölös lángos
Tárkonyos csirkeraguleves
Klasszikus túrógombóc fahéjas tejföllel
Körömpörkölt csülökkel
Klasszikus kuglóf
Kapros tökfőzelék virslivel
Vadas marha
Klasszikus stíriai metélt
Finomfőzelék
Érdekességek

Elárulta: ezért él külföldön a Mestercukrász zsűritagja

Enzsöl Balázs cukrászséf, a Mestercukrász zsűritagja
A Mestercukrász zsűritagja, Enzsöl Balázs cukrászséf a hivatásának köszönhetően rengeteg helyen megfordult már a világban, de öt éve Barcelona lett a székhelye.
Enzsöl Balázs cukrászséf/ Fotó: RTL Magyarország/Sárosi Zoltán
Enzsöl Balázs cukrászséf/ Fotó: RTL Magyarország/Sárosi Zoltán

Mi volt az első gondolatod, amikor felkértek, hogy zsűrizz a Mestercukrászban?

Nagyon örültem, hogy kaptam egy ilyen felkérést, aztán egyből bevillant, hogy eddig nem voltam benne a média világában, és hogy vajon bírni fogom-e, nem lesz-e lámpalázam. Aztán hosszas gondolkodás után úgy döntöttem, hogy belevágok, és egyáltalán nem bántam meg.

Mit gondolsz, mi lesz a legnehezebb feladat a versenyzők számára?

Mindenképpen az idő rövidsége, ami már az elején be fogja őket stresszelni, aztán az is, ha valami rossz irányba megy el, vagy például nem a megszokott alapanyagokkal kell dolgozni, és ki lesznek zökkentve a komfortzónájukból.

Ha egyetlen tanácsot adhatnál a versenyzőknek, mi lenne az?

Azt szoktam mondani, hogy nem szabad kétségbeesni, bepánikolni. Ha valami rossz irányba indul, meg kell állni, hátra kell lépni egyet, hogy nagyobb látószögből vizsgálhassuk meg a problémát. Így könnyebb átgondolni, hogy hol ronthattuk el, és hamarabb találjuk meg a megoldást is.

Enzsöl Balázs elvállalta a felkérést, és a Mestercukrász zsűritagja lett/ Fotó: RTL Magyarország/Tulok András
Enzsöl Balázs elvállalta a felkérést, és a Mestercukrász zsűritagja lett/ Fotó: RTL Magyarország/Tulok András

Miért volt neked Barcelona bakancslistás hely?

Sokat utazgattam nyaralások alkalmával, és Barcelona mindig is az egyik kedvenc városom volt, az emberek temperamentuma, a város fekvése és sokszínűsége miatt. Amikor el­jutottam arra a szintre, hogy megpróbálok egy Michelin-­csillagos főcukrászi állást megpályázni, akkor első körben a kedvenc városomat, Barcelonát céloztam meg. Az egyik helyről visszajelzést is kaptam, hogy szívesen dolgoznának velem, így 2016 augusztusában ki is költöztem.

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.