A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Párolt lila káposzta  recept
Párolt lila káposzta
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
Túróval töltött zsemle recept
Túróval töltött zsemle
Fahéjas tekercs (cinnabon) recept
Fahéjas tekercs (cinnabon)
Hagyományos tejes kifli  recept
Hagyományos tejes kifli
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes recept
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes
Dubarry-szelet recept
Dubarry-szelet
Puncstorta  recept
Puncstorta
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Lencsegolyók sütőtökpürével recept
Lencsegolyók sütőtökpürével
Mézes krémes  recept
Mézes krémes
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék recept
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék
Hagymás rostélyos  recept
Hagymás rostélyos
Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Pincepörkölt csülökből és lapockából recept
Pincepörkölt csülökből és lapockából
Érdekességek

Elárulta: ezért él külföldön a Mestercukrász zsűritagja

Enzsöl Balázs cukrászséf, a Mestercukrász zsűritagja
A Mestercukrász zsűritagja, Enzsöl Balázs cukrászséf a hivatásának köszönhetően rengeteg helyen megfordult már a világban, de öt éve Barcelona lett a székhelye.
Enzsöl Balázs cukrászséf/ Fotó: RTL Magyarország/Sárosi Zoltán
Enzsöl Balázs cukrászséf/ Fotó: RTL Magyarország/Sárosi Zoltán

Mi volt az első gondolatod, amikor felkértek, hogy zsűrizz a Mestercukrászban?

Nagyon örültem, hogy kaptam egy ilyen felkérést, aztán egyből bevillant, hogy eddig nem voltam benne a média világában, és hogy vajon bírni fogom-e, nem lesz-e lámpalázam. Aztán hosszas gondolkodás után úgy döntöttem, hogy belevágok, és egyáltalán nem bántam meg.

Mit gondolsz, mi lesz a legnehezebb feladat a versenyzők számára?

Mindenképpen az idő rövidsége, ami már az elején be fogja őket stresszelni, aztán az is, ha valami rossz irányba megy el, vagy például nem a megszokott alapanyagokkal kell dolgozni, és ki lesznek zökkentve a komfortzónájukból.

Ha egyetlen tanácsot adhatnál a versenyzőknek, mi lenne az?

Azt szoktam mondani, hogy nem szabad kétségbeesni, bepánikolni. Ha valami rossz irányba indul, meg kell állni, hátra kell lépni egyet, hogy nagyobb látószögből vizsgálhassuk meg a problémát. Így könnyebb átgondolni, hogy hol ronthattuk el, és hamarabb találjuk meg a megoldást is.

Enzsöl Balázs elvállalta a felkérést, és a Mestercukrász zsűritagja lett/ Fotó: RTL Magyarország/Tulok András
Enzsöl Balázs elvállalta a felkérést, és a Mestercukrász zsűritagja lett/ Fotó: RTL Magyarország/Tulok András

Miért volt neked Barcelona bakancslistás hely?

Sokat utazgattam nyaralások alkalmával, és Barcelona mindig is az egyik kedvenc városom volt, az emberek temperamentuma, a város fekvése és sokszínűsége miatt. Amikor el­jutottam arra a szintre, hogy megpróbálok egy Michelin-­csillagos főcukrászi állást megpályázni, akkor első körben a kedvenc városomat, Barcelonát céloztam meg. Az egyik helyről visszajelzést is kaptam, hogy szívesen dolgoznának velem, így 2016 augusztusában ki is költöztem.

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.