Úgy tűnik, az olaszok is kezdenek megbékélni azzal a gondolattal, hogy elképzelhető: más országokban is képesek elkészíteni a nemzeti ételeiket azon a színvonalon, hogy attól nekik is leessen az álluk. Történt ugyanis, hogy egy mértékadó, olasz, kifejezetten pizzák és pizzériák tesztelésével és rangsorolásával foglalkozó weboldal összeállította a TOP 50 európai pizzéra listáját – és legnagyobb meglepetésünkre az első helyen nem egy olaszországi, hanem egy spanyol étterem végezett.
Barcelonában a Sartoria Panatieri nyerte el a megtisztelő címet, ahol egyébként a pizzaséf, Rafa Panatieri a 2023-as év pizzáját is elkészítette: a nápolyi típusú pizzán paradicsomszósz, mozzarella, sült koktélparadicsom és bazsalikomos hollandi mártás van; az ára 12,90 euró.
A második helyen a koppenhágai Baest étterem végzett, a harmadik a londoni 50 Kaló lett, ami egy híres nápolyi pizzéira londoni „kirendeltsége".
Ami azonban számunkra igazán izgalmassá teszi a hírt, az az, hogy egy magyar pizzéria, mégpedig az Akácfa utcában található Belli di Mamma az 50-es toplista előkelő középmezőnyében, a 26. helyen végzett a versenyben!
Persze, azért – így a cikk végén eláruljuk – van egy kis trükk, és némi csúsztatás a sztoriban: az olasz pizzériákat egy másik ligában indították! Biztosan félnek! ;)
A top 10 európai pizzéria az 50 TOP pizza oldal szerint tehát:
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.