A mexikói származású színésznő, Eva Longoria otthonosan mozog a konyhában. Nemcsak tud, hanem szeret is főzni, és előszeretettel kedveskedik a családjának is különleges, finom falatokkal. A Született feleségekből is ismert színésznőnek több specialitása is van, ezek közül az egyik receptjét a napokban saját közösségi médiás oldalán is megosztotta.
Longoria rendszeresen készít házi salsa verdét, amely szinte bármilyen ételhez remekül passzol. A legfőbb összetevő a mexikói földicseresznye (tomatillo), ez kölcsönöz ellenállhatatlan színt a színésznő saját zöld mártásának – olvasható az Allrecipes oldalán.
Eva Longoria salsa verdéjéhez szükség van mexikói földicseresznyére, hagymára, fokhagymára, a Serrano nevű csilipaprikára, korianderre és sóra.
A tomatillót és a paprikát tepsibe tesszük, és sütőben addig sütjük, amíg picit meg nem barnulnak.
Egy turmixgépben finomra aprítjuk a hagymát és a fokhagymát, majd beletesszük a sült zöldségeket, a koriandert és a sót. Az egészet finomra turmixoljuk. A kész masszát egy lábasba öntjük és felfőzzük, amíg el nem veszti élénk, rikító színét. Ez nagyjából öt percet vesz igénybe. A szószt üvegedényben, a hűtőben napokig tárolhatjuk.
A salsa verdét használhatjuk sült zöldségek ízesítésére, kínálhatjuk sült húsok mellé, de kerülhet tükörtojásra, tortillatekercsbe, bármibe, aminek mexikói ízt szeretnénk kölcsönözni.
Borítókép: Northfoto/Faye Sadou
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.