Lencsegolyók sütőtökpürével recept
Lencsegolyók sütőtökpürével
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Sütőtökös-csokis halloweeni muffin recept
Sütőtökös-csokis halloweeni muffin
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Retró kókuszkocka recept
Retró kókuszkocka
Holstein szelet recept
Holstein szelet
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Őszi minestrone leves recept
Őszi minestrone leves
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék recept
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék
15 perces banános palacsinta recept
15 perces banános palacsinta
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
Klasszikus csülök pékné módra recept
Klasszikus csülök pékné módra
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes recept
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes
Csikós tokány recept
Csikós tokány
Szenzációs újdonsággal rukkolt elő az egyik, népszerű szószokat gyártó cég: a majonéz, ami most a polcokra került, színében és ízében is egészen különlegeset hoz. Érdemes sietni a beszerzéssel, mert csak korlátozott ideig érhető el.

Közledik halloween, amikor bármi, ami fekete, jó eséllyel a kosarakban landol - még az is, ami eredetileg merőben más színű. Ezt a trendet lovagolta meg most az Univer, ami most piacra dobta saját Majonéz Black Editionjét - mégpedig fokhagymás ízben. 

Bármilyen meglepő, a fohagymának, az ízesítésen túl is kulcsszerepe volt a fekete majonéz megalkotásában: a színét ugyanis nem valamiféle mesterséges színezőanyagnak, hanem a fekete fokhagymának köszönheti - írja az origo.hu.

 

Mi az a fekete fokhagyma?

A fekete fokhagyma nem így terem: fekete színét fermentálással lehet elérni, amely során megnő a zöldségben lévő antioxidáns mennyisége. Rákellenes hatását több tanulmány is igazolta és ígéretes eredmények születtek az elhízás elleni kezelések terén is állatkísérletekben.

Ezt az élelmiszert évszázadok óta használják a koreai, japán és thai konyhaművészetben, míg a nyugati konyhákba a 2000-es évek közepén jutott el. Az íze olyan, mint az érlelt balzsamecet, aszalt szilva, medvecukor, melasz, karamell, vagy tamarind. Sokféleképpen lehet fogyasztani: lehet például pirítósra kenni, mártásokba keverni, vagy sütés előtt  bedörzsölni vele a csirkehúst vagy a halat. Szárított por formájában is kapható, mint a sima fokhagyma.
 

 

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.