Közledik halloween, amikor bármi, ami fekete, jó eséllyel a kosarakban landol - még az is, ami eredetileg merőben más színű. Ezt a trendet lovagolta meg most az Univer, ami most piacra dobta saját Majonéz Black Editionjét - mégpedig fokhagymás ízben.
Bármilyen meglepő, a fohagymának, az ízesítésen túl is kulcsszerepe volt a fekete majonéz megalkotásában: a színét ugyanis nem valamiféle mesterséges színezőanyagnak, hanem a fekete fokhagymának köszönheti - írja az origo.hu.
A fekete fokhagyma nem így terem: fekete színét fermentálással lehet elérni, amely során megnő a zöldségben lévő antioxidáns mennyisége. Rákellenes hatását több tanulmány is igazolta és ígéretes eredmények születtek az elhízás elleni kezelések terén is állatkísérletekben.
Ezt az élelmiszert évszázadok óta használják a koreai, japán és thai konyhaművészetben, míg a nyugati konyhákba a 2000-es évek közepén jutott el. Az íze olyan, mint az érlelt balzsamecet, aszalt szilva, medvecukor, melasz, karamell, vagy tamarind. Sokféleképpen lehet fogyasztani: lehet például pirítósra kenni, mártásokba keverni, vagy sütés előtt bedörzsölni vele a csirkehúst vagy a halat. Szárított por formájában is kapható, mint a sima fokhagyma.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.