A csirke minden részét bátran fogyaszthatják a diétázók is, hiszen a mell és a comb egyaránt gazdag fehérjékben és vitaminokban. Alig tartalmaz viszont kalóriát, mivel a csirkehúsnak rendkívül alacsony a szénhidrát- és zsírtartalma. Egy nem megfelelő elkészítési mód miatt azonban extra kalóriákat vihetünk be, ezzel szabotálva a diétát. Tehát a következőket mellőzzük, vagy legalábbis csökkentsük minimálisra, ha a fogyás a célunk.
Rossz hír a rántott csirke rajongóinak: ezzel az elkészítési móddal garantáltan szabotáljuk a diétát. A panírozáshoz használt liszt és zsemlemorzsa, illetve a bő olajban sütés a fehérjedús csirkét magas kalóriatartalmú, szénhidrátban és zsírban gazdag étellé változtatja.
A készen kapható grillezett csirkének is jobb búcsút inteni, ugyanis ezt általában sóval tartósítják, és az ízesítéshez használt fűszerkeverék is bőségesen tartalmaz sót. Emiatt a csirkéből egy magas nátriumtartalmú étel lesz, ami nemcsak a diétázóknak nem ajánlott, hanem az általános egészségre sincs jó hatással.
A csirkéből készített felvágottak sem bizonyulnak jó választásnak. Ezek többszörösen feldolgozott élelmiszerek, ráadásul tartósítószer is bőven van bennük.
A sütőben, grillsütőben vagy air fryerben elkészített csirke sokkal egészségesebb választás, és a fogyást is jobban támogatja. Ezzel a módszerrel ráadásul akár két legyet is üthetünk egy csapásra: a csirke mellett a köret is megsülhet a sütőben. Ha így készítjük el a húst, csupán minimális zsiradék felhasználására lesz szükségünk, vagyis nem adunk extra kalóriákat az ételhez.
Kiemelt kép: Shutterstock
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.