Körömpörkölt csülökkel
Hagymás rostélyos
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Rigójancsi, ahogy mi szeretjük
Klasszikus stíriai metélt
Finomfőzelék
Csupacsokis brownie
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Mákos guba
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Káposztás tészta egyszerűen
Tojásos nokedli fejes salátával
A legfinomabb sajtos-tejfölös lángos
Farsangi szalagos fánk
Epres blondie
Tárkonyos csirkeraguleves
Klasszikus kuglóf
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Krémes spenótfőzelék
Kínai szezámmagos csirke
Egészséges

Diétás fogásból kalóriabomba: így ne készítsd el a csirkét, ha fogyni akarsz

Shutterstock
A csirke a diétázók egyik kedvenc alapanyaga: könnyen elérhető és sokféleképpen elkészíthető húsféle. Magas tápértéke miatt érdemes is beiktatni a kiegyensúlyozott étrendbe, de nem mindegy, hogyan készítjük el. Eláruljuk, melyek azok a hibák, amiket talán te is elkövetsz, és amitől a diétásnak hitt fogás igazi kalóriabombává válik.

A csirke minden részét bátran fogyaszthatják a diétázók is, hiszen a mell és a comb egyaránt gazdag fehérjékben és vitaminokban. Alig tartalmaz viszont kalóriát, mivel a csirkehúsnak rendkívül alacsony a szénhidrát- és zsírtartalma. Egy nem megfelelő elkészítési mód miatt azonban extra kalóriákat vihetünk be, ezzel szabotálva a diétát. Tehát a következőket mellőzzük, vagy legalábbis csökkentsük minimálisra, ha a fogyás a célunk. 

 

Hogyan ne készítsd el a csirkét? 

Rossz hír a rántott csirke rajongóinak: ezzel az elkészítési móddal garantáltan szabotáljuk a diétát. A panírozáshoz használt liszt és zsemlemorzsa, illetve a bő olajban sütés a fehérjedús csirkét magas kalóriatartalmú, szénhidrátban és zsírban gazdag étellé változtatja. 

A készen kapható grillezett csirkének is jobb búcsút inteni, ugyanis ezt általában sóval tartósítják, és az ízesítéshez használt fűszerkeverék is bőségesen tartalmaz sót. Emiatt a csirkéből egy magas nátriumtartalmú étel lesz, ami nemcsak a diétázóknak nem ajánlott, hanem az általános egészségre sincs jó hatással. 

A csirkéből készített felvágottak sem bizonyulnak jó választásnak. Ezek többszörösen feldolgozott élelmiszerek, ráadásul tartósítószer is bőven van bennük. 

A liszt nélkül készült natúr csirkemellet roston sült húsnak hívják /Fotó: Shutterstock
A roston sült csirke magas tápértékű, alacsony kalóriatartalmú étel, tökéletesen illik a diétába /Fotó: Shutterstock

Mit válassz helyette? 

A sütőben, grillsütőben vagy air fryerben elkészített csirke sokkal egészségesebb választás, és a fogyást is jobban támogatja. Ezzel a módszerrel ráadásul akár két legyet is üthetünk egy csapásra: a csirke mellett a köret is megsülhet a sütőben. Ha így készítjük el a húst, csupán minimális zsiradék felhasználására lesz szükségünk, vagyis nem adunk extra kalóriákat az ételhez. 

Recept
Egyszerű
Mézes-mustáros csirkemell
45 perc
2 adag
Megfizethető
Tovább a recepthez
recept

 

Kiemelt kép: Shutterstock

 

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.