Aki követi a világhírű énekesnőt a közösségi médiában, tudja, hogy nemcsak a színpadon mozog otthonosan, hanem a konyhában is. Imád főzni a családjának és a barátainak, az egyik specialitása pedig az indiai mughlai csirke, ami a borongós őszi napokon különösen jól tud esni.
Modell barátnője, Gigi Hadid nemrég egy interjúban elárulta, hogy ugyan neki sem kell szégyenkeznie, ha a főzésről van szó, de Swift vacsorapartijait nem tudja felülmúlni. Maga az énekesnő is úgy nyilatkozott, hogy imádja a konyháját és a főzést, az egyik legmegbízhatóbb receptnek pedig Nigella Lawson mughlai csirkéjét tartja – amin nem csodálkozunk, hiszen a fűszeres, csábítóan krémes, joghurt alapú szószos csirkehús nagyon finom.
Ha szeretnéd kipróbálni te is Taylor Swift specialitását, íme a recept! Ne ijedj meg: az összetevők listája hosszú, és ez nem az az étel, ami pillanatok alatt megvan. Ami viszont nagy előnye: nemcsak hogy előre elkészíthető, hanem el is kell készíteni, hiszen minimum 24 óra hűtőben állás után érnek össze az ízek teljesen.
Hozzávalók:
2 és ½ centiméternyi friss gyömbér
4 gerezd fokhagyma
2 tk. őrölt kömény
1 tk. őrölt koriander
½ tk. szárított chili pehely
4 ek. őrölt, pirított mandula
½ tk. kardamom
1 db fahéjrúd
2 db babérlevél
4 db szegfűszeg
4 ek. olaj
1½ kilogramm csirkecombfilé
2 db vöröshagyma
250 ml natúr görög joghurt
250 ml csirke alaplé
125 milliliter zsíros tejszín
2 csipet fahéj
½ mk. őrölt kömény
½ mk. őrölt római kömény
½ mk. őrölt koriander
1/2 mk. kurkuma
1 tk. garam masala
1 ek. porcukor
1 tk. tengeri só pehely
75 gramm mandulapehely (vagy néhány erős paprika olajon megsütve)
Elkészítése:
A gyömbért, a fokhagymát, a köményt, a koriandert és a chilit aprítógépbe tesszük, és pépesre turmixoljuk. Hozzáadjuk a mandulát és 125 ml vizet, tovább keverjük majd félretesszük.
Egy kis tálkába tesszük a félbevágott fahéjrudat, a babérlevelet, a kardamomot és a szegfűszeget.
Egy nagy serpenyőben felforrósítjuk az olajat, és az ízlés szerint felvágott csirkedarabokat megsütjük. Rászórjuk a tálkányi fűszert. A hagymát meghámozzuk és apróra vágjuk, hozzáadjuk a fűszeres húshoz, és tovább pirítjuk, majd a húst kivesszük és egy tányérra tesszük.
A serpenyőbe öntjük a kikevert masszát, a joghurtot, az alaplevet, a tejszínt és a fahéjat, a köményt, a római köményt, a koriandert, és a kurkumát és összeroggyantjuk.
A megpirult csirkét visszatesszük a serpenyőbe az alatta összegyűlt levével együtt, és rászórjuk a garam masalát, a cukrot és a sót. Lefedjük és 20 percig főzzük, amíg a csirkehús átsül.
Ha kihűlt, hűtőbe tesszük. Fogyasztás előtt felmelegítjük, és pirított mandulával vagy erős paprikával tálaljuk.
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.