Holstein szelet recept
Holstein szelet
Intelligens krémes recept
Intelligens krémes
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Hagyományos tejes kifli  recept
Hagyományos tejes kifli
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Túróval töltött zsemle recept
Túróval töltött zsemle
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
Mézeskalácsos kuglóf recept
Mézeskalácsos kuglóf
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Retró kókuszkocka recept
Retró kókuszkocka
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Hagymás rostélyos  recept
Hagymás rostélyos
Mákos guba  recept
Mákos guba
Kozáksapka recept
Kozáksapka
Gesztenyés bejgli recept
Gesztenyés bejgli
Édes bundás kenyér (french toast) recept
Édes bundás kenyér (french toast)
Érdekességek

Magyar étteremtulajdost hívott meg Sting a toszkán birtokára!

Forrai Miklós étteremtulajdonossal (Café Alessio, Apropó) és gasztroszakemberrel beszélgettünk a düsseldorfi ProWein borkiállításon szerzett tapasztalatairól, ahol nemcsak ételsorokat készített a résztvevőknek, de még Sting borait is volt alkalma megkóstolni.

Forrai Miklós a hazai gasztronómiai élet legjavához tartozik, egyike a legsikeresebb vendéglátósoknak. Tevékenysége sokrétű és szerteágazó, ugyanis az éttermek mellett az utóbbi időben a borok világa felé is nyitott, legutóbb a düsseldorfi ProWein borkiállításon vállalt cateringet, melyenek végeredményeképp egy meghívást kapott Sting toszkán borbirtokára.

Milyen tapasztalatokkal tértél haza ProWeinről, és mit tudnál mesélni a kiállításról? Mennyiben különbözik egy itthoni borfesztiváloktól?

- Ez a világ legnagyobb borkiállítása 6300 kiállítóval, akik a világ minden részéről érkeznek - kereskedők, étteremtulajdonosok, borbártulajdonosok, szállodák-, szállodaláncok vezetői és borászok, akik itt szeretnék eladni a borukat. Szóval itt nem arról van szó, hogy megveszed a jegyet, és betegre iszod magad Ez az egész inkább arról szól, hogy a résztvevők üzleteket kössenek.

Te miért utaztál oda?

- A cateringet csináltuk, vagyis mi gondoskodtunk egyes eseményeken az ételsorokról. Volt jó pár program, ahol különféle "mastermindok" tartottak kóstoltatást Magyarország borrégióiból (Tokaj, Balaton...), és mi ezekhez a borokhoz készítettünk ételeket. Volt egy fogadás a belvárosban, illetve az egyik borbárban egy parti, ahol szintén mi főztünk.

Milyen ételek szerepeltek a menüben?

- Az alapanyagok között volt managalicaszalonna, főtt borjúnyelv, kacsamell, padlizsánkrém és körözött - ezeket használtuk az ételsorokhoz, melyek mind hazai őstermelők alapanyagaiból készültek. A feladat az volt, hogy az adott szőlőfajtákból készült borokra hangoljuk a menüt - tehát, ha kékfrankos túra volt, akkor húsosabb ételeket készítettünk, míg ha Tokajról vagy Hegyaljáról volt szó, akkor inkább azt vettük figyelembe, hogy a régió minerális területeken fekszik, és ott inkább a savak dominálnak.

Sting és Forrai Miklós
Sting és Forrai Miklós

A munkán túl egy izgalmas talákozásod is volt kiállításon... Ez hogyan történt?

- Hát, az úgy volt, hogy találkoztam Stinggel, váltottam vele jó pár mondatot, majd meghívott magához. De leginkább arról szólt a történet, hogy ő vett Toszkánában egy birtokot, én pedig megkóstoltam a borait... És ezek a borok nagyon finomak voltak egyébként. A különlegességük az, hogy a címkéjük egy-egy Sting dal címe. Szóval végigkóstoltam a borait, nagyon kedves volt, és mondta, hogy látogassam meg őket. Természetesen nem a családi házukba hívott meg, hanem a toszkán szőlőbirtokára.

Mikor indulsz? És mik a terveid az ottléted alatt?

- Nem fixáltuk le, még írok neki, és megbeszéljük. Gondoltam, nyáron. És hogy mit fogunk csinálni? Kilovaglunk, segítek neki komponálni egy-két dalt, amit csak kell.

És melyik Sting legfinomabb bora?

- Volt egy cuvéé-je, egy vörösbor, ami nagyon finom volt! 4 szőlőfajtából készült, és magnumpalackban volt, elképesztő finom volt. Ők is követik azt a trendet, amit egyébként most nagyon érdemes figyelni, azaz, hogy egyre kevésbé isszák az emberek a súlyos vörösborokat, inkább a könnyedebb ivású, lazább vöröseket részesítik előnyben. Most ez egy trend, errefelé megy a világ. Ez már nem arról szól, mint régen, hogy kitettél egy nagyon súlyos vörösbort az asztalra, kitöltöttél egy-egy pohárral, megittad, és elájultál, hanem arról szól, hogy kiteszel 1 üveg bort, megisszátok ketten az egész palackkal, és gyakorlatilag meg sem érzed.

14 SZTÁR, AKIRŐL NEM IS GONDOLTAD VOLNA HOGY ÉTTERME VAN! >>>
ELVETTEK EGY MICHELIN-CSILLAGOT MAGYARORSZÁGTÓL >>>
ZSENIÁLIS VIDEÓ: ELŐSZÖR KÓSTOL MAGYAR TÖLTÖTT KÁPOSZTÁT, TEJFÖLT ÉS SZILVÁS GOMBÓCOT EGY CSAPAT AMERIKAI >>>

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.