Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes recept
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal recept
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal
Klasszikus csülök pékné módra recept
Klasszikus csülök pékné módra
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Pincepörkölt csülökből és lapockából recept
Pincepörkölt csülökből és lapockából
Mézes krémes  recept
Mézes krémes
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Holstein szelet recept
Holstein szelet
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
Dubarry-szelet recept
Dubarry-szelet
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék recept
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék
10-12 százalékkal olcsóbb lehet a karácsonyi halászlé alapanyaga: a csapadékos időjárásnak hála ugyanis a haltermelők idén sokkal jobb eredeményt értek el, mint tavaly, így bőségesebb és jóval kedvezőbb árú lehet a halkínálat a piacokon.

Bőséges lesz a karácsonyi halkínálat, mivel a csapadékos időjárás miatt idén jobb eredményt értek el a haltermelők, mint az elmúlt évben. Ennek, és a kedvezőbb takarmányáraknak köszönhetően, a termelők idén 10-12 százalékkal alacsonyabb áron értékestik a halat - közölte Magyar Akvakultúra és Halászati Szakmaközi Szervezet (Ma-Hal) elnöke, Németh István az MTI-vel.

A termelők idén 10-12 százalékkal alacsonyabb áron értékestik a halat  (Fotó: Shutterstock)
A termelők idén 10-12 százalékkal alacsonyabb áron értékestik a halat (Fotó: Shutterstock)

A piacon, illetve az árusító helyeken a ponty fogyasztói ára kilogrammonként 1700-2500 forint, míg a harcsáé 4-6 ezer forint között alakul. Egy kilogramm süllő 7-8 ezer forintba kerül. A feldolgozott halat ennél magasabb áron kínálják.

Az üzletekben az import lazac is megtalálható, de a Ma-Hal mindenkit a magyarországi hal fogyasztására biztat. Egyik előnye, hogy "alacsonyabb az ökológiai lábnyoma, és sokkal szigorúbb az élelmiszerbiztonsági ellenőrzés, mint a távoli országokból érkező halaknál" - fogalmazott Németh István, aki a Tógazda Halászati Zrt. vezérigazgatója is egyben.

Ha olcsóbb a ponty, olcsóbb lesz a halászlé (Fotó: Mindmegette)
Ha olcsóbb a ponty, olcsóbb lesz a halászlé (Fotó: Mindmegette)

Magyarországon évente 22-24 ezer tonna étkezési pontyot termelnek. jelenleg tart az őszi halászati időszak, ezért még nincsenek összesített adatok, de a termelés mennyisége várhatóan 15-20 százalékkal meghaladja az előző évit.

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.