Kínai szezámmagos csirke
A legfinomabb sajtos-tejfölös lángos
Klasszikus grízgaluska leves
Dubarry-csirkemell
Kapros tökfőzelék virslivel
Körömpörkölt csülökkel
Rakott zöldbab darált hússal
Káposztás tészta egyszerűen
Csupacsokis brownie
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Farsangi szalagos fánk
Dödölle - az eredeti recept
Tárkonyos csirkeraguleves
Mákos guba
Krémes spenótfőzelék
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Hagymás rostélyos
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
10-12 százalékkal olcsóbb lehet a karácsonyi halászlé alapanyaga: a csapadékos időjárásnak hála ugyanis a haltermelők idén sokkal jobb eredeményt értek el, mint tavaly, így bőségesebb és jóval kedvezőbb árú lehet a halkínálat a piacokon.

Bőséges lesz a karácsonyi halkínálat, mivel a csapadékos időjárás miatt idén jobb eredményt értek el a haltermelők, mint az elmúlt évben. Ennek, és a kedvezőbb takarmányáraknak köszönhetően, a termelők idén 10-12 százalékkal alacsonyabb áron értékestik a halat - közölte Magyar Akvakultúra és Halászati Szakmaközi Szervezet (Ma-Hal) elnöke, Németh István az MTI-vel.

A termelők idén 10-12 százalékkal alacsonyabb áron értékestik a halat  (Fotó: Shutterstock)
A termelők idén 10-12 százalékkal alacsonyabb áron értékestik a halat (Fotó: Shutterstock)

A piacon, illetve az árusító helyeken a ponty fogyasztói ára kilogrammonként 1700-2500 forint, míg a harcsáé 4-6 ezer forint között alakul. Egy kilogramm süllő 7-8 ezer forintba kerül. A feldolgozott halat ennél magasabb áron kínálják.

Az üzletekben az import lazac is megtalálható, de a Ma-Hal mindenkit a magyarországi hal fogyasztására biztat. Egyik előnye, hogy "alacsonyabb az ökológiai lábnyoma, és sokkal szigorúbb az élelmiszerbiztonsági ellenőrzés, mint a távoli országokból érkező halaknál" - fogalmazott Németh István, aki a Tógazda Halászati Zrt. vezérigazgatója is egyben.

Ha olcsóbb a ponty, olcsóbb lesz a halászlé (Fotó: Mindmegette)
Ha olcsóbb a ponty, olcsóbb lesz a halászlé (Fotó: Mindmegette)

Magyarországon évente 22-24 ezer tonna étkezési pontyot termelnek. jelenleg tart az őszi halászati időszak, ezért még nincsenek összesített adatok, de a termelés mennyisége várhatóan 15-20 százalékkal meghaladja az előző évit.

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.