III. Károly király étkezés szokásairól egyre több érdekes részlet derült ki az utóbbi időben: Darren McGrady, egykori udvari séf őfelsége, a néhai II. Erzsébet ízléséről, diétájáról és gasztronómiai irányultságáról szívesen mesélt a brit bulvársajtónak. A királynő halála és a gyászidő letelte után az új király került reflektorfénybe, így most róla anekdotázgat McGrady.
Megtudhattuk, hogy kizárólag bio-élelmiszereket fogyaszt - ami nem csoda, hiszen Károly, jóval megelőzve korát, 30 éve ökológiai gazdálkodással foglalkozik, és egy hatalamas jól jövedelmező vállakozást vezetett, amíg a megörökölt címe miatt le nem kellett mondani róla -, ezen belül is a saját kertjében termesztett zöldségeket és gyümölcsöket részesíti előnyben. Semmit nem eszik, aminek nincs szezonja, rendkívül tudatos ezen a téren. Nem ebédel, a vacsora a nap fénypontja, és seret bőségesen megreggelizni. Ilyenkor jellemzően müzlit eszik, mézzel, és friss idénygyümölcsöt fogyaszt hozzá. Épp ezzel a friss gyümölccsel kapcsolatos McGrady legfissebb sztorija is.
"A király mindig a saját termesztésű gyülölcsöt kért reggelire, mind közül a szilva volt a kedvence, ami viszonylag hosszan terem a kertjében. Ebből mindig két szemet kért a dzsúza mellé - ám egyet rendszeresen visszaküldött a konyhába. Egy nap gondoltam, oké, akkor ezek szerint csak egyet eszik meg, feleslegesen rakok ki kettőt - és aznap csak egyet raktam a tálba" - mesélte a séf. "Kisvártatva visszatért az inas, és megkérdezte: 'Esetleg kaphanta két szilvát Őfelsége?' Mondtam, hogy természetesen, és onnantól kezde ismét két szem szilvát raktam a reggelizőtálcára, akár visszajött egy a konyhára, akár nem" - fejezte be a történetet McGrady.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.