Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
Ünnepi francia pirítós recept
Ünnepi francia pirítós
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Spenótfőzelék fokhagymásan recept
Spenótfőzelék fokhagymásan
Gesztenyés bejgli recept
Gesztenyés bejgli
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Klasszikus paprikás krumpli lecsókolbásszal recept
Klasszikus paprikás krumpli lecsókolbásszal
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral recept
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Hagyományos tejes kifli  recept
Hagyományos tejes kifli
Édes bundás kenyér (french toast) recept
Édes bundás kenyér (french toast)
Kozáksapka recept
Kozáksapka
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Intelligens krémes recept
Intelligens krémes
Hagyományos kókuszkocka recept
Hagyományos kókuszkocka
Dubarry-szelet recept
Dubarry-szelet
Pozsonyi kifli recept
Pozsonyi kifli
Érdekességek

Vallomás: Krausz Gábor meggyalázta séfje ételét

Krausz Gábor
Minden kezdet nehéz, és ezt nagyon jól tudja a Séfek séfe három zsűritagja, Krausz Gábor, Vomberg Frigyes és Wolf András is, akik hosszú utat jártak be, amire eljutottak a mostani szintjükre. Most a hot! magazinnak elmesélték egy-egy emlékezetes bakijuk történet.

Krausz Gábor: meggyalázta séfje ételét

Krausz Gábor az érettségi után kezdett elmélyülni a gasztronómia világában. Rengeteget küzdött, hogy bekerüljön a legjobbak közé, de szerencsére ennek meglett a gyümölcse.

– Nem mindegy, hová kerül az ember; én eleinte egy szerényebb étteremben dolgoztam, ami megakadt a finomfőzeléknél. Két hónapig nem is adtak a kezembe kést, csak krumplit és hagymát pucoltam nap mint nap. Később szerencsére bejutottam a Gundel Étterembe, ahol Kalla Kálmán volt a séf. Azért itt is voltak szívatások, de még saját magamat is szívattam: egyszer Kálmán séf híres ételét, a Kalla csirkét kellett megcsinálnunk. 12 percig kellett volna sütni a húst, de ez valahogy elmaradt. A séf úr nem volt bent, ezért az alatta dolgozó séf azt mondta, hogy gyorsan tegyem be a mikróba, jó lesz az úgy! Abban a pillanatban, amikor csipogott a mikró, megjelent Kalla Kálmán. Sosem felejtem el, ahogyan akkor rám nézett! Azt mondta:

„Drága fiam, meggyaláztad az ételem!” Akkor megfogadtam, hogy ilyet soha többé nem csinálok – mesélte nevetve a hot!-nak Gábor, aztán azt is elárulta, hogy milyen versenyzőt keres a TV2 Séfek Séfe ötödik évadában. – Nyugodt emberrel tudok együtt dolgozni, akiből higgadtság árad. Minden évben volt ilyen versenyzőm; remélem, most is találok valakit, akivel akár meg is nyerhetném a műsort!

Vomberg Frigyes, Wolf András és Krausz Gábor, a Séfek séfe mentorai, csapatkapitányai és zsűrije (Fotó: tv2)
Vomberg Frigyes, Wolf András és Krausz Gábor, a Séfek séfe mentorai, csapatkapitányai és zsűrije (Fotó: tv2)


Wolf András: Meggyűlt a baja a darabolással

Wolf András 14 évesen csöppent a konyha világába. A séf úgy gondolja, nem baj, ha valaki hibázik munka közben – a lényeg az, hogy a hiba ne kerüljön a vendég elé.

– Volt idő, amikor úgy néztem ki, mint Michael Jackson: minden ujjamon volt egy ragtapasz! A darabolás sem annyira egyszerű; volt, amikor a séfem újravágatott velem több kiló krumplit, mert nem volt elég szép. Sokat bakiztam. Volt olyan, hogy bekevertem ötven kiló túrótölteléket, és búzadara helyett búzalisztet raktam bele, ami, valljuk be, nem mindegy! Az egészet ki kellett dobni! – nevetett András. – Nagyon sok pofont kellett kapnom ahhoz, hogy beleszeressek ebbe a szakmába, de hálás vagyok a séfjeimnek, ugyanis ma már nem tudnám elképzelni az életemet enélkül.

Vomberg Frigyes: „Volt olyan főnököm, aki látványosan öntötte ki az ételemet”

Vomberg Frigyes 14 éves korától foglalkozik főzéssel. A bakik azonban – állítása szerint – nem a kezdetekben voltak igazán jellemzők, hanem akkor, amikor már rutinosabb volt.

– Öntelt állapotban jönnek elő a csetlések-botlások: nagy mellénnyel álltam neki, úgy éreztem, hogy én mindent tudok. Az idősebbektől viszont a kellő időben megkaptam a hátba vágást: volt olyan főnököm, aki látványosan öntötte ki az ételemet. Az nagyon ciki volt! Hálás vagyok, hogy ez megtörtént, mert mindig jó útra tereltek, még akaratomon kívül is! – vallotta be Frigyes, aki úgy érzi, jól tudja kezelni azokat a versenyzőket, akik éppen az „öntelt korszakukat” élik. – Meg kell mondani nekik, hogy vegyenek vissza, mert ezzel csak hátráltatják a csapatot. Nem szabad hagyni, hogy valaki egyéni játékot kezdjen el, hiszen ez csapatmunka.

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.