Sébastien Bras sztárséf, a három Michelin-csillagos délnyugat-franciaországi Le Suquet konyhafőnöke úgy döntött, lemond a legmagasabb minősítésről, mivel túlságosan nagy nyomást jelent számára naponta megfelelni a tökéletesség szimbólumát jelképező elismerésnek.
Az étterem még 1999-ben kapta meg a legjobb minősítést, így egyike volt Franciaország 27, három Michelin-csillagos éttermének, a Michelin-kalauz szerkesztői azonban – tiszteletben tartva a döntést – a 2018-as kiadványban már nem szerepeltetik a vendéglátóhelyet – írja az MTI.
„Miközben elégedettséggel tölt el, hogy megnyered a hőn óhajtott elismerést, hatalmas nyomás alatt vagy, hogy mindig megfelelj az előírásoknak. Évente háromszor keresnek fel az ételkritikusok, de soha nem tudod, mikor. Bármelyik felszolgált ételt megkóstolhatják. Ez azt jelenti, hogy a konyhádat napontaelhagyó 500 étel közül egyet elbírálhatnak” – mondta Bras, aki inkább a vendégeit szeretné elkápráztatni, és azt sem bánja, ha a döntése miatt a jövőben kevésbé lesz ismert.
A 46 éves sztárséf hangsúlyozta, hogy továbbra is el fogja kápráztatni vacsoravendégeit, de anélkül, "hogy azon agyaljon, vajon megfelelnek-e ételei a Michelin-inspektoroknak".
Így dolgozik a séf:
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.