Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Mézes krémes  recept
Mézes krémes
Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
Amerikai káposztasaláta (Coleslaw) recept
Amerikai káposztasaláta (Coleslaw)
Elronthatatlan kocsonya  recept
Elronthatatlan kocsonya
Kozáksapka recept
Kozáksapka
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Retró kókuszkocka recept
Retró kókuszkocka
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Hagymás rostélyos  recept
Hagymás rostélyos
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Holstein szelet recept
Holstein szelet
Hagyományos kókuszkocka recept
Hagyományos kókuszkocka
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Mákos guba  recept
Mákos guba
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Érdekességek

Te tudod mi van a levesporodban? Megnéztük a Maggi gyárban!

Maggi
A Maggi szlovákiai (privigyei) gyárában jártunk, ahol végigkövettük a fűszerek útját a tárolástól a csomagolásig, bepillantást nyertünk a gyártósor folyamataiba, illetve megtudtuk, mivel készül a Maggi 2017-ben.

MEGÚJULÓ TERMÉKEK

A Maggi 2017-ben a fogyasztók változó igényeire hangolva megújuló termékekkel jelenik meg: megváltozott összetevős krémlevesek és négy új alap várja idén a vásárlókat, melyekhez a konyhában is megtalálható, a fogyasztók számára is ismerős és kedvelt alapanyagokat használtak.

Ezeket a termékeket teszteltük a szlovák Privigyében található Maggi gyárban, ahol a gyárlátogatás során végigkövethettük a fűszerek útját a tárolástól a csomagolásba érkezésig, valamint kipróbáltuk a legújabb alapokat is.

A GYÁRTÓSORON

Megtudtuk, hogy a három legfontosabb, minden termékben megtalálható alapanyag a só, a liszt, a keményítő, valamint részletesebb tájékoztatást kaptunk megújuló összetevőkről is. Kiderült az is, hogy Európát többnyire a privigyei gyár látja el, ugyanis 27 országba szállítanak.

A Maggi-alapokhoz a fűszereket, zöldségeket és egyéb alapanyagokat teljesen természetes eljárással tartósítják, ugyanis egytől-egyik szárítással kerülnek a csomagolásokba, így tartósítószer hozzáadása nélkül válik lehetővé, hogy szavatosságukat hosszú ideig megőrizzék. A csomagolóüzembe a szárított összetevők először zsákokba kerülnek, majd a kimért alapanyagok (leveskockaalapok, illetve levespor-mixek) ezeken keresztül folynak le az egy szinttel lejjebb található gyártósorra, ahol a csomagolásokba kerülnek.

Tévhitek a glutamátról

A sokak által rettegett nátrium-glutamát tulajdonképpen nem más, mint egy aminosavnak, a glutaminsavnak a sója, és benne van egy csomó, a természetben előforduló nyersanyagban: a gombában, a paradicsomban, bizonyos kenyerekben és az anyatejben is - utóbbi pedig az egyik legfontosabb aminosavunk.

A nátrium-glutamát már a glutaminsav nátriummal alkotott sója, aminek van egy ízfokozó tulajdonsága, azaza a már meglévő ízeket felerősíti. Bár hiába található meg a természetben, a fogyasztók elutasítók vele szemben, ezért az új receptúrákban kivonásra kerül az összetevőkből. A Maggi új termékeiben, amiket a jövőben leemelünk a polcról, már nem fogjuk megtalálni a nátrium-glutamátot.

MEGVÁLTOZOTT ÖSSZETEVŐK

A nátrium-glutamát kivonása mellett mellett a só-, illetve zsírtartalom-csökkentés is kiemelt szerepet kapott a közelmúltbeli fejlesztések során. A sótartalom a Maggi fix alapok esetében 30%-kal, a főzős leveseknél 5%-kal, a leveskockáknál pedig 6%-kal csökkent, aminek eredményeképp a fogyasztók könnyebben tudják tartani az ajánlott sóvebitelt.

Érdemes tehát a levesporokról alkotott képet újragondolni, ugyanis tényleg tartósítószermentesen, szárításos technológiával kerülnek a csomagokba az alapanyagok, ha pedig nem hiszed, járj utána magad és nézd meg a Maggi csomagolásokon található összetevőket.

A legújabb levesek a következők:

Fokhagymakrémleves
Sajtkrémleves
Rókagombás krémleves
Vargányás krémleves

Az új alapok pedig:

Bolognai spagetti alap
Mexikói csilis bab alap
Sajtszósz alapok
Sonkás-gombás penne alap

Bővebb infót itt találsz >>>

Fűszerek és ízesítők >>>

GRILLEZÉS - TIPPEK, TANÁCSOK A KERTI SÜTÉSHEZ! >>>

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.