A Maggi 2017-ben a fogyasztók változó igényeire hangolva megújuló termékekkel jelenik meg: megváltozott összetevős krémlevesek és négy új alap várja idén a vásárlókat, melyekhez a konyhában is megtalálható, a fogyasztók számára is ismerős és kedvelt alapanyagokat használtak.
Ezeket a termékeket teszteltük a szlovák Privigyében található Maggi gyárban, ahol a gyárlátogatás során végigkövethettük a fűszerek útját a tárolástól a csomagolásba érkezésig, valamint kipróbáltuk a legújabb alapokat is.
Megtudtuk, hogy a három legfontosabb, minden termékben megtalálható alapanyag a só, a liszt, a keményítő, valamint részletesebb tájékoztatást kaptunk megújuló összetevőkről is. Kiderült az is, hogy Európát többnyire a privigyei gyár látja el, ugyanis 27 országba szállítanak.
A Maggi-alapokhoz a fűszereket, zöldségeket és egyéb alapanyagokat teljesen természetes eljárással tartósítják, ugyanis egytől-egyik szárítással kerülnek a csomagolásokba, így tartósítószer hozzáadása nélkül válik lehetővé, hogy szavatosságukat hosszú ideig megőrizzék. A csomagolóüzembe a szárított összetevők először zsákokba kerülnek, majd a kimért alapanyagok (leveskockaalapok, illetve levespor-mixek) ezeken keresztül folynak le az egy szinttel lejjebb található gyártósorra, ahol a csomagolásokba kerülnek.
A sokak által rettegett nátrium-glutamát tulajdonképpen nem más, mint egy aminosavnak, a glutaminsavnak a sója, és benne van egy csomó, a természetben előforduló nyersanyagban: a gombában, a paradicsomban, bizonyos kenyerekben és az anyatejben is - utóbbi pedig az egyik legfontosabb aminosavunk.
A nátrium-glutamát már a glutaminsav nátriummal alkotott sója, aminek van egy ízfokozó tulajdonsága, azaza a már meglévő ízeket felerősíti. Bár hiába található meg a természetben, a fogyasztók elutasítók vele szemben, ezért az új receptúrákban kivonásra kerül az összetevőkből. A Maggi új termékeiben, amiket a jövőben leemelünk a polcról, már nem fogjuk megtalálni a nátrium-glutamátot.
A nátrium-glutamát kivonása mellett mellett a só-, illetve zsírtartalom-csökkentés is kiemelt szerepet kapott a közelmúltbeli fejlesztések során. A sótartalom a Maggi fix alapok esetében 30%-kal, a főzős leveseknél 5%-kal, a leveskockáknál pedig 6%-kal csökkent, aminek eredményeképp a fogyasztók könnyebben tudják tartani az ajánlott sóvebitelt.
Érdemes tehát a levesporokról alkotott képet újragondolni, ugyanis tényleg tartósítószermentesen, szárításos technológiával kerülnek a csomagokba az alapanyagok, ha pedig nem hiszed, járj utána magad és nézd meg a Maggi csomagolásokon található összetevőket.
A legújabb levesek a következők:
Fokhagymakrémleves
Sajtkrémleves
Rókagombás krémleves
Vargányás krémleves
Az új alapok pedig:
Bolognai spagetti alap
Mexikói csilis bab alap
Sajtszósz alapok
Sonkás-gombás penne alap
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.