Mindkét versenyre igen izgalmas kreációkkal neveztek a versenyzők, sőt, Magyarország Cukormentes Tortáját is megválasztják hamarosan. A Magyarország Tortája versenyben érdekesség, hogy idén az eper, a szeder, a mák és a kávé több versenyzőnél is favorit volt, több torta alapízeit ezek képviselték. A magyar gasztronómia jellegzetes alapanyaga, a tejföl több versenytortában szerepet kapott idén. Megjelentek olyan izgalmas zöldségek is, mint a rebarbara, a cékla vagy a paprika.
Az "Egy a Természettel" versenyben fel kellett használni az alábbi öt alapanyagból legalább egyet:
- áfonya
- gesztenye
- csipkebogyó
- mogyoró
- bodza
Mindkét zsűrinek nagyon nehéz dolga volt, de megszületett a döntés, íme a döntőbe jutott torták:
ARANY RIBISZKE – Sztaracsek Ádám (Jánoska Cukrászda, Komárom)
NAPRAFORGÓ – Fodor Sándor (Habcsók Cukrászda, Budapest)
LÚDAS MATYI – Karácsonyi Péter (Pierre Cukrászda, Nagybajcs)
SZABACSI RUBATÓ – Lakatos Pál (Levendula és Kert Cukrászda, Szigetszentmiklós)
ŐSZI PITYMALLAT – a Nándori Cukrászda csapata (Nándori Cukrászda, Budapest)
NIMRÓD – Füredi Krisztián (Hisztéria Cukrászda, Tápiószecső)
KIKELET – Póti Éva és Rubint Regina (G&D Kézműves Cukrászda, Somoskőújfalu)
HUNYADI HUSZÁR HISTÓRIA – Sztaracsek Ádám (Jánoska Cukrászda, Komárom)
CSODASZARVAS – Alena Garannikova (Cake and More by Garannikova, Budapest)
ERDEI KISVASÚT – Sulyok Ágoston (Mészáros Cukrászda, Szombathely)
Gratulálunk a döntőbe jutott versenyzőknek!
(Forrás: Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete Facebook oldala )
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.