Csörögefánk recept
Csörögefánk
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
Kapros tökfőzelék virslivel recept
Kapros tökfőzelék virslivel
Legényfogó leves recept
Legényfogó leves
Joghurtos kanalas fánk recept
Joghurtos kanalas fánk
Egyszerű rakott kel recept
Egyszerű rakott kel
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros) recept
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros)
Hagyományos resztelt csirkemáj recept
Hagyományos resztelt csirkemáj
Profiterol alaprecept recept
Profiterol alaprecept
Paprikás csirke recept
Paprikás csirke
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Klasszikus kelkáposzta-főzelék recept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék
Mákos guba  recept
Mákos guba
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel  recept
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel
Minestrone recept
Minestrone
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal recept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Madártejszelet recept
Madártejszelet
A múlt héten elhunyt Bábel István, a rákospalotai Pléh Csárda, vagy ahogyan sokan ismerik, a Bádog Gundel alapítója. A hatalmas méretű rántott húsokról és a klasszikus magyaros kajákról ismert kifőzdét a mai napig rengetegen imádják.

A szomorú hírt a Pléh Csárda Facebook oldalán jelentették be. A gyászjelentésből kiderül, hogy Bábel Istvánt múlt héten szerdán reggel érte a halál. A pontos okokról nem tudni.

Így búcsúzott a Pléh Csárda személyzete:

- Köszönjük, hogy voltál nekünk Pista bácsi! Köszönjük, hogy tisztességre és becsületre neveltél minket! Köszönjük a mérhetetlen, soha nem szűnő tanítás vágyadat, amit felénk tanúsítottál! Köszönjük, hogy vigyáztál ránk és egyengetted útjainkat! Hiányozni fogsz nagyon!

A bejegyzésből az is kiderül, hogy Bábel István temetése a kecskeméti köztemetőben lesz november 22-én, ám aki nem tud személyesen megjelenni, de leróná kegyeletét, az a Pléh Csárdában is megemlékezhet az alapítóról virágok vagy koszorúk formájában.

A Pléh Csárda vagy ahogyan sokan ismerik, a Bádog Gundel még 2015-ben tett szert nagyobb hírnévre, amikor Anthony Bourdain amerikai sztárséf is ott evett és forgatott. Az azóta tragikus körülmények közt szintén elhunyt gasztroguru imádta Bábel István konyháját. (7:58)

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.