Súlyos higiéniai hiányosságokat tártak fel a Nébih szakemberei egy XI. kerületi étterem helyszíni ellenőrzése során - írják a honlapon. A kínai büfé konyhájában a fal és mennyezet sötétszürkén elszíneződött, olajos és zsíros volt. A szükséges mosogatóhely hiányában kizárólag egyszer használatos edényeket használhattak volna, ennek ellenére a használt fogyasztói edényeket a kiszolgálópultban mosogatták el.
A húselőkészítő csaptelep le volt szerelve, a zöldségelőkészítőben földesárut, a mosogatóban egyéb élelmiszert és elektromos berendezést is tároltak, lehetetlenné téve ezzel az előkészítő helyiségek rendeltetésszerű használatát. A földesáru tisztítása, valamint az üzemi edények mosogatása a konyhatérben történt, akárcsak a húselőkészítő eszközeinek tisztítása, melyeket használat előtt nem fertőtlenítettek.
A konyhai kézmosó eldugult, a szennyvíz pangott. A melegen tartó pult nem volt bekapcsolva. A hűtőben a zöldséget, nyers és főtt húst is együtt tároltak, a tészta keveréshez építőipari keverőgépet használtak.
A Nébih a fenti, súlyos élelmiszerbiztonsági kockázatot jelentő körülmények miatt az egység tevékenységét azonnali hatállyal felfüggesztette. A hatóság összesen 95,3 kg nem nyomonkövethető, illetve lejárt minőségmegőrzési idejű élelmiszer alapanyagot és készételt vont ki azonnali hatállyal a forgalomból, valamint felhasználásukat, forgalomba hozatalukat megtiltotta.
Az egység az élelmiszerhigiéniai és élelmiszerbiztonsági hiányosságok kijavítása után, a hatóság kedvező eredményű helyszíni szemléjét követően folytathatta tevékenységét. Az eljárás és a bírság megállapítása folyamatban van.
Az érintett vállalkozás pontos adatai megtalálhatóak IDE KATTINTVA!
Nyitókép forrása: Nébih
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.