Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Lencsegolyók sütőtökpürével recept
Lencsegolyók sütőtökpürével
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes recept
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes
Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
Fahéjas tekercs (cinnabon) recept
Fahéjas tekercs (cinnabon)
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék recept
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal recept
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Őszi minestrone leves recept
Őszi minestrone leves
Klasszikus kuglóf recept
Klasszikus kuglóf
Retró kókuszkocka recept
Retró kókuszkocka
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Dubarry-szelet recept
Dubarry-szelet
Holstein szelet recept
Holstein szelet
Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
Szilvalekváros tepertős papucs recept
Szilvalekváros tepertős papucs
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Pincepörkölt csülökből és lapockából recept
Pincepörkölt csülökből és lapockából
Érdekességek

Bele, ne mellé! Ropogós panírba burkolt savanyú uborka a hétvége sztárja!

A rántott mindenféléért rajongók körében elképzelhető, hogy nem hat az újdonság erejével, de azért biztosan van, akit meglepünk ezzel: a savanyú uborka nem csak a panírozott dolgokhoz isteni, hanem magában a panírban is isteni! Igen, jól értitek: bundázott, forró zsiradékban kisütött rántott savanyú uborkáról beszélünk – máris mutatjuk, hogyan készül! Aki kipróbálja, nem bánja meg!

Miután kirántottuk a pitypangot, a nutellát, a tejbegrízt és a sajttal-sonkával töltött káposztalevelet is, a furcsa, de finom panírozott ételekről szóló sorozatunk újabb eleméhez érkeztünk. Következzen most az, amit szinte minden rántott ételhez jólesik ropogtatni, de így megsütni még csak keveseknek jutott eszébe: a savanyú uborka. Első hallásra talán bizarrnak tűnik, de ha belegondolunk, tulajdonképpen csak a liszt-tojás-zsemlemorzsa egység alá kerül mindaz, amit eddig hozzá fogyasztottunk!

Nézzük, hogyan készül ez az isteni finom, duplán ropogós fogás!

Hozzávalók a rántott savanyú uborkához:

  • 12 db savanyú uborka (6-9 cm-es)
  • liszt
  • 4 db tojás
  • zsemlemorzsa a panírozáshoz
  • 4 dl olaj a sütéshez
Rántott savanyú uborka, joghurtos mártogatóssal (Fotó: Csigó Zita)
Rántott savanyú uborka, joghurtos mártogatóssal (Fotó: Csigó Zita)

Elkészítése:

  1. A savanyú uborkákat hosszában kettévágjuk, majd konyhai papírtörlővel alaposan leitatjuk róluk a nedvességet.
  2. A felezett uborkákat lisztbe, felvert, enyhén megsózott tojásba, zsemlemorzsába, majd ismét tojásba és zsemlemorzsába panírozzuk. Az olajat felhevítjük egy nagy lábasban, és a közepesen forró olajban az uborkákat aranybarnára sütjük. Tálalásig konyhai papírtörlőre szedjük.
  3. A rántott uborkákat joghurtos mártogatóssal és salátával tálalhatjuk.

Ha ízlett, eláruljuk: nyáron, házi kovászos uborkából készítve még finomabb!

(Borítókép: Fanny magazin / Csigó Zita)

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.