Hagyományos resztelt csirkemáj recept
Hagyományos resztelt csirkemáj
Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
Legényfogó leves recept
Legényfogó leves
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Rakott zöldbab darált hússal recept
Rakott zöldbab darált hússal
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Paprikás csirke recept
Paprikás csirke
Kapros tökfőzelék virslivel recept
Kapros tökfőzelék virslivel
Finomfőzelék recept
Finomfőzelék
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Egyszerű rakott kel recept
Egyszerű rakott kel
Madártejszelet recept
Madártejszelet
Minestrone recept
Minestrone
Szilvás gombóc hagyományosan recept
Szilvás gombóc hagyományosan
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros) recept
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros)
Csörögefánk recept
Csörögefánk
Profiterol alaprecept recept
Profiterol alaprecept
Érdekességek

Bele, ne mellé! Ropogós panírba burkolt savanyú uborka a hétvége sztárja!

A rántott mindenféléért rajongók körében elképzelhető, hogy nem hat az újdonság erejével, de azért biztosan van, akit meglepünk ezzel: a savanyú uborka nem csak a panírozott dolgokhoz isteni, hanem magában a panírban is isteni! Igen, jól értitek: bundázott, forró zsiradékban kisütött rántott savanyú uborkáról beszélünk – máris mutatjuk, hogyan készül! Aki kipróbálja, nem bánja meg!

Miután kirántottuk a pitypangot, a nutellát, a tejbegrízt és a sajttal-sonkával töltött káposztalevelet is, a furcsa, de finom panírozott ételekről szóló sorozatunk újabb eleméhez érkeztünk. Következzen most az, amit szinte minden rántott ételhez jólesik ropogtatni, de így megsütni még csak keveseknek jutott eszébe: a savanyú uborka. Első hallásra talán bizarrnak tűnik, de ha belegondolunk, tulajdonképpen csak a liszt-tojás-zsemlemorzsa egység alá kerül mindaz, amit eddig hozzá fogyasztottunk!

Nézzük, hogyan készül ez az isteni finom, duplán ropogós fogás!

Hozzávalók a rántott savanyú uborkához:

  • 12 db savanyú uborka (6-9 cm-es)
  • liszt
  • 4 db tojás
  • zsemlemorzsa a panírozáshoz
  • 4 dl olaj a sütéshez
Rántott savanyú uborka, joghurtos mártogatóssal (Fotó: Csigó Zita)
Rántott savanyú uborka, joghurtos mártogatóssal (Fotó: Csigó Zita)

Elkészítése:

  1. A savanyú uborkákat hosszában kettévágjuk, majd konyhai papírtörlővel alaposan leitatjuk róluk a nedvességet.
  2. A felezett uborkákat lisztbe, felvert, enyhén megsózott tojásba, zsemlemorzsába, majd ismét tojásba és zsemlemorzsába panírozzuk. Az olajat felhevítjük egy nagy lábasban, és a közepesen forró olajban az uborkákat aranybarnára sütjük. Tálalásig konyhai papírtörlőre szedjük.
  3. A rántott uborkákat joghurtos mártogatóssal és salátával tálalhatjuk.

Ha ízlett, eláruljuk: nyáron, házi kovászos uborkából készítve még finomabb!

(Borítókép: Fanny magazin / Csigó Zita)

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.