Joghurtos kanalas fánk recept
Joghurtos kanalas fánk
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
Klasszikus kelkáposzta-főzelék recept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros) recept
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros)
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Szilvás gombóc hagyományosan recept
Szilvás gombóc hagyományosan
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal recept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Kapros tökfőzelék virslivel recept
Kapros tökfőzelék virslivel
Finomfőzelék recept
Finomfőzelék
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Legényfogó leves recept
Legényfogó leves
Mákos guba  recept
Mákos guba
Egyszerű rakott kel recept
Egyszerű rakott kel
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel  recept
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
Hagyományos resztelt csirkemáj recept
Hagyományos resztelt csirkemáj
Legyen szó egy romantikusnak szánt vacsoráról, vagy a nyaralás alatt egy kellemes ebédről az egyik helyi étteremben, könnyen rossz élmény lehet az étkezés, ha nem a megfelelő vendéglátóhelyet választjuk. Sok intő jel van, de talán nem is tudtad, hogy a pincérek helyzete is árulkodó.

Sok minden előre elárulja, hogy a kiszemelt étterem jó lesz-e vagy sem. Vannak olyan egyértelmű jelzések, mint például a szemetes és koszos környezet, vagy a túlzásba vitt matricázás és plakátolás, mely sosem jelent jót. Ugyancsak gyanús, ha egy vendéglátóhely rengeteg negatív értékelést kap az interneten, de ha nincs kezünkben a telefon, anélkül is ki tudjuk deríteni, hogy milyen az előttünk álló étterem!

A pincérek viselkedése sokat elárul az étteremről /Fotó: Shutterstock
A pincérek viselkedése sokat elárul az étteremről /Fotó: Shutterstock

A pincérek testbeszéde, helyzete is árulkodó lehet

Ha külföldön jársz és szeretnél kipróbálni egy helyi éttermet, és ott megkóstolnád az autentikus fogásokat, a specialitásokat, akkor jó, ha tudod, hogy van két dolog, ami elárulja, hogy turistacsapdával állsz-e szemben! Egyes vélemények szerint ugyanis két dologból azonnal rá lehet jönni arra, hogy az étterem valóban autentikus, helyi vendéglátóhely-e vagy a turistákra specializálódott egység!

Az egyik és legárulkodóbb jel, ha a pincér a bejáratban, vagy az ajtó előtt, az utcán ácsorog és leszólítja a járókelőket, megpróbálja becsábítani a turistákat az étterembe. A másik dolog, ami szintén nem autentikus étteremről árulkodik, ha az étlap tele van képekkel.

Ez a két legfontosabb jele a turistacsalogató éttermeknek (Illusztráció) /Fotó: Shutterstock
Ez a két legfontosabb jele a turistacsalogató éttermeknek (Illusztráció) /Fotó: Shutterstock

A fotós illusztráció nagy segítség lehet a turisták számára, ha nem tudják, hogy egyes halak vagy húsok milyenek is lehetnek, de ebből is látszik, hogy egy igazán kasszikus helyi étterem nem csinálná ezt, és ez inkább a turistákra specializálódott egységek sajátja.

Ha a helyi, klasszikus ízeket kóstolnád akár az olasz, akár a spanyol tengerparton, jobb ha a fentieket észben tartod. Fontos azonban megjegyezni, hogy ezekkel együtt a turistacsalogató éttermek is lehetnek jók, az ott készült ételek pedig finomak.

Borítókép: Shutterstock

Ajánljuk még:

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.