Hétfő
Reggeli: főtt tojás, élesztő nélküli teljes kiőrlésű kenyér, vaj, kávé
Ebéd: tonhal citrommal, joghurt, fejes saláta és alma
Uzsonna: macesz, paradicsom
Vacsora: halfilé, krumplipüré, párolt sárgarépa, őszibarack
Kedd
Reggeli: zabpehely, tej
Ebéd: túró, paradicsom, körte, frissen préselt gyümölcslé
Uzsonna: joghurt, almapüré (cukor nélkül!)
Vacsora: sült pulykaszelet, kukorica, párolt spenót, eper vagy más gyümölcs
AMI EGYÉRTELMŰEN TILTOTT:
kefír, sütőpor, élesztő, barbecue-szószok, élesztővel készült termékek, ételek, sör, bor, pezsgő, sajt (a legtöbb fajta), fehérkenyér, zsemle, kifli, tejföl, édességek, kechup, majonéz, mustár, szárított gyümölcs, szójatermékek, dinnye, gomba, gyümölcslevek, kész salátaöntetek, mártások (pl. Worchester) .
AMI A SZIGORÚ DIÉTÁNÁL TILTOTT, A KÉSőBBIEKBEN MÁR EHETő:
bab, nektarin, borsó, banán, szőlő (max. 12 szem naponta) kukorica, tej, alma, körte, könnyű sajtfélék, amik nem penészképződéssel, gombás érleléssel készültek, avokádó, cseresznye .
AMIT SZABAD ENNI:
padlizsán, zeller, fehérrépa, ananász, joghurt, (natúr) karfiol, fejessaláta, kávé, brokkoli, hagyma, ásványvíz, uborka, spárga, teák, sárgarépa, spenót, burgonya, fehérkáposzta, juhtúró, zöldpaprika, hagyma, kecsketej, paradicsom, vöröskáposzta, petrezselyem, hidegensajtolt, olajak, retek, korpatermékek, minden sovány hús, hal, kelbimbó, hajdina kagylófélécékla, natúr rizs, tojás.
Szerda
Reggeli: főtt tojás, élesztőmentes kenyér
Ebéd: frissen készített lencseleves, friss fejes saláta, sárgarépakenyér, narancs
Uzsonna: túró, sárgarépa
Vacsora: sült pulykaszelet, hajdina, brokkoli, sült alma
Csütörtök
Reggeli: joghurt, friss gyümölcs
Ebéd: natúr rizs, hideg fasírozott (prézli nélkül), zöldségsaláta vagy párolt zöldség, friss gyümölcs
Uzsonna: paradicsom macesszel
Vacsora: padlizsán, hagyma, paradicsom, zöldpaprika mozzarellával és durva őrlésü lisztből készített főtt tésztával
Péntek
Reggeli: hajdina, tojásrántotta, narancs
Ebéd: halászlé, paradicsomsaláta ananásszal
Uzsonna: joghurt friss gyümölccsel
Vacsora: hal fokhagymával, párolt zöldbab, friss gyümölcs
Szombat
Reggeli: gabonapehelyből készült müzli (nem édesítve, mazsola nélkül) kevés tejjel vagy gyümölcslével (narancs vagy almalé)
Ebéd: friss hal, kovászolt kenyér, saláta
Uzsonna: főtt kukorica, vaj
Vacsora: natúr pulykamell, natúr rizs, paradicsompüré
Vasárnap
Reggeli: durva őrlésű lisztből készített palacsinta, almapüré
Ebéd: túró, őszibarack, macesz, fejes saláta
Uzsonna: házi sütemény cukor nélkül (durva őrlésü lisztből)
Vacsora: grillcsirke, héjában fött burgonya, cékla, gyümölcsös túró
- A zöldségeket, gyünölcsöket csak frissen fogyasszuk! Lényeges tudnunk azt is, hogy a grapefruitban, különösen annak magjában található egy bizonyos vegyület, amelynek gombaölő hatása van. Patikákban és drogériákban beszerezhető a grapefruitmag-olaj, melynek rendszeres használata erőteljesen hozzájárul a gyógyuláshoz.
- Az alkohol elvben nem más, mint cukor! Egy deci még nem a világ, de maradjon meg annál az elhatározásánál, hogy megakadályozza a gomba terjeszkedését!
- Fontos, hogy immunrendszerünk erősítéséhez sok vitamint és nyomelemet vigyünk be szervezetünkbe. Így A-, B1-, B3-, B6-, C- és E-vitamint, folsavat, biotint, magnéziumot, kálciumot, rezet, krómot, lítiumot és cinket. A vitaminokat lehetőleg zöldségekből és gyümölcsökből szerezzük. Ugyanígy megtalálhatjuk ezekben a magnéziumot és a kálcumot egyaránt. Rezet legkönnyebben a gabonafélékböl, cinket a tejtermékekből és a tengeri halakból, állatokból, míg krómot a durva őrlésü gabonákban és a májban lelhetünk. Egyre inkább bizonyossá válik, hogy a lítium meghatározott ideg- és agyfunkciókhoz nélkülözhetetlen. Néhány forrásban, konkrétan lítiumot tartalmazó ásványvízben ez is megtalálható.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.