Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
Joghurtos kanalas fánk recept
Joghurtos kanalas fánk
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal recept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Kapros tökfőzelék virslivel recept
Kapros tökfőzelék virslivel
Paprikás csirke recept
Paprikás csirke
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Finomfőzelék recept
Finomfőzelék
Csörögefánk recept
Csörögefánk
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Profiterol alaprecept recept
Profiterol alaprecept
Minestrone recept
Minestrone
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
Rakott zöldbab darált hússal recept
Rakott zöldbab darált hússal
Madártejszelet recept
Madártejszelet
Egyszerű csilis bab recept
Egyszerű csilis bab
Mákos guba  recept
Mákos guba
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Fapados főzőiskola

Fapados főzőiskola: lecsó kicsit másképp - így készül a shakshuka!

Minden vágyad, hogy a piskótád olyan habkönnyű és tökéletes legyen, mint az anyukádé, a húslevesed olyan aranyló, mint a nagyié, de hozzá sem mersz fogni? A Mindmegette.hu-val pillanatok alatt te lehetsz a konyha sztárja. Fapados főzőiskola rovatunkban lépésről-lépésre megtanulhatod, hogyan készítsd el az alapételeket, és a legmenőbb kajákat. Tarts velünk - ma egy különleges lecsót, a shakshuka elkészítését mutatjuk meg úgy, hogy elronthatatlan legyen!

Ha nyár, akkor jöhet a lecsó! És persze jó lecsót főzni is nagy kihívás annak, aki még nem próbálta, de ha szeretnél szintet lépni, vagy a magyaros ízvilág nem annyira a te szájízed való, akkor az izraeli változata, a shakshuka a te recepted! Nagyon egyszerű, nagyon gyorsan készen van, és igazi könnyű, nyári vacsora, ami friss házi pitával maga a tökély! Nézzük, hogyan készül!

Hozzávalók:

2 ek olívaolaj
2 ek harissza
2 ek sűrített paradicsom
2 db piros kaliforniai paprika
4 gerezd fokhagyma

1 tk őrölt római kömény
5 db érett paradicsom
2 db tojás
12 dkg görög joghurt

Elkészítése:

Egy tapadásmentes serpenyőben felforrósítjuk az olajat, és beletesszük a harisszát, a sűrített paradicsomot, a csumájától megszabadított, kimagozott, csíkokra vágott paprikát és az átnyomott fokhagymát. Megszórjuk sóval és a római köménnyel, és kb. 8 percig főzzük.

A paradicsomot előbb hosszában félbe, majd negyedbe vágjuk, és a negyedeket felkockázzuk. A darabokat a serpenyőbe tesszük, és további 10 percig főzzük.

Ezután a zöldségragut átkanalazzuk egy tűzálló tálba, majd óvatosan ráütjük a tojásokat, lehetőleg úgy, hogy a sárgája ne fakadjon ki. (Ha nem vagy rutinos, előbb egy kisebb tálkába törd fel a tojást, és úgy öntsd a lecsóba.) A tálat 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük, és 8-10 perc alatt készre sütjük. A pitával tálaljuk.


Még több pofonegyszerű, fapados recept itt >>>
A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.