Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel  recept
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel
Egyszerű csilis bab recept
Egyszerű csilis bab
Csörögefánk recept
Csörögefánk
Rakott zöldbab darált hússal recept
Rakott zöldbab darált hússal
Joghurtos kanalas fánk recept
Joghurtos kanalas fánk
Paprikás csirke recept
Paprikás csirke
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal recept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Kapros tökfőzelék virslivel recept
Kapros tökfőzelék virslivel
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros) recept
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros)
Mákos guba  recept
Mákos guba
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Egyszerű rakott kel recept
Egyszerű rakott kel
Profiterol alaprecept recept
Profiterol alaprecept
Finomfőzelék recept
Finomfőzelék
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Minestrone recept
Minestrone
Fapados főzőiskola

Fapados főzőiskola: lecsó kicsit másképp - így készül a shakshuka!

Minden vágyad, hogy a piskótád olyan habkönnyű és tökéletes legyen, mint az anyukádé, a húslevesed olyan aranyló, mint a nagyié, de hozzá sem mersz fogni? A Mindmegette.hu-val pillanatok alatt te lehetsz a konyha sztárja. Fapados főzőiskola rovatunkban lépésről-lépésre megtanulhatod, hogyan készítsd el az alapételeket, és a legmenőbb kajákat. Tarts velünk - ma egy különleges lecsót, a shakshuka elkészítését mutatjuk meg úgy, hogy elronthatatlan legyen!

Ha nyár, akkor jöhet a lecsó! És persze jó lecsót főzni is nagy kihívás annak, aki még nem próbálta, de ha szeretnél szintet lépni, vagy a magyaros ízvilág nem annyira a te szájízed való, akkor az izraeli változata, a shakshuka a te recepted! Nagyon egyszerű, nagyon gyorsan készen van, és igazi könnyű, nyári vacsora, ami friss házi pitával maga a tökély! Nézzük, hogyan készül!

Hozzávalók:

2 ek olívaolaj
2 ek harissza
2 ek sűrített paradicsom
2 db piros kaliforniai paprika
4 gerezd fokhagyma

1 tk őrölt római kömény
5 db érett paradicsom
2 db tojás
12 dkg görög joghurt

Elkészítése:

Egy tapadásmentes serpenyőben felforrósítjuk az olajat, és beletesszük a harisszát, a sűrített paradicsomot, a csumájától megszabadított, kimagozott, csíkokra vágott paprikát és az átnyomott fokhagymát. Megszórjuk sóval és a római köménnyel, és kb. 8 percig főzzük.

A paradicsomot előbb hosszában félbe, majd negyedbe vágjuk, és a negyedeket felkockázzuk. A darabokat a serpenyőbe tesszük, és további 10 percig főzzük.

Ezután a zöldségragut átkanalazzuk egy tűzálló tálba, majd óvatosan ráütjük a tojásokat, lehetőleg úgy, hogy a sárgája ne fakadjon ki. (Ha nem vagy rutinos, előbb egy kisebb tálkába törd fel a tojást, és úgy öntsd a lecsóba.) A tálat 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük, és 8-10 perc alatt készre sütjük. A pitával tálaljuk.


Még több pofonegyszerű, fapados recept itt >>>
A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.