A konyhakész leveles tésztából készült finomságokért két dolog miatt is odáig vagyunk: gyorsan és pofonegyszerűen készíthetünk velük a péksütiktől kezdve a süteményeken át a pizzáig bármit. A következő citromkrémes táskát például akkor is simán össze tudod dobni, ha most dolgozol először leveles tésztával. És a legjobb benne, hogy nagyjából 20 perc munka van vele, a többi pedig a sütő dolga.
1 csomag konyhakész leveles tészta
1 db tojás
A krémhez:
2 db biocitrom
2 db tojás
7 dkg kristálycukor
8 dkg vaj
14 dkg krémsajt
3 tk porcukor
1/2 tk kukoricakeményítő
1. A leveles tésztát a sütőpapírral együtt kiterítjük úgy, hogy a hosszabb oldala legyen felénk. Két oldalról behajtogatjuk, azaz harmadoljuk a tésztát. Ezután kihajtjuk, és a két szélső harmadot ferdén párhuzamosan, egyenletes távolságban bevagdossuk a képen látható módon.
2. Lereszeljük a megmosott citromok héját, kifacsarjuk a levét. Összekeverjük a tojásokkal és a cukorral, majd vízgőz fölött krémet főzünk belőle. (Ehhez két edényre lesz szükkségünk. Egy közepes méretű lábosra, és egy ennél kisebb edényre. A nagyobb edényt félig töltjük vízzel, és feltesszük forrni. Mikor már gyöngyözik, fölé tesszük a kisebb edényt, és folyamatos keverés mellett sűrítjük be felette a krémet.) Ha kezd sűrűsödni, levesszük a gőzről, hagyjuk kissé hűlni, és elvegyítjük benne a vajat. Ezután hozzáadjuk a krémsajtot, a porcukrot és a keményítőt. A krémet a tészta közepére kanalazzuk.
3. A tészta felső szélét visszahajtjuk középre, majd az oldalsó csíkokat felváltva ráhajtogatjuk a krémre, hogy egy zárt batyut kapjunk.
4. A sütemény tetejét megkenjük a felvert tojással, majd 200 fokon 18-20 perc alatt készre sütjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.