Fahéjas tekercs (cinnabon) recept
Fahéjas tekercs (cinnabon)
Holstein szelet recept
Holstein szelet
Puncstorta  recept
Puncstorta
Lencsegolyók sütőtökpürével recept
Lencsegolyók sütőtökpürével
Klasszikus csülök pékné módra recept
Klasszikus csülök pékné módra
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes recept
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes
15 perces banános palacsinta recept
15 perces banános palacsinta
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék recept
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Szilvalekváros tepertős papucs recept
Szilvalekváros tepertős papucs
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Pincepörkölt csülökből és lapockából recept
Pincepörkölt csülökből és lapockából
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Párolt lilakáposzta  recept
Párolt lilakáposzta
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Csikós tokány recept
Csikós tokány
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Őszi minestrone leves recept
Őszi minestrone leves
Fapados főzőiskola

Fapados főzőiskola: citromkrémes táska lépésről lépésre

citromkrémes táska
Imádod édesanyád főztjét, de hetek óta nem jutsz el hozzá? Minden vágyad, hogy a húslevesed olyan legyen, mint a nagyié, de hozzá sem mersz fogni? A Mindmegette.hu-val pillanatok alatt te lehetsz a konyha sztárja. Fapados főzőiskola rovatunkban lépésről-lépésre megtanulhatod, hogyan készítsd el az alapételeket, és a legmenőbb kajákat. Tarts velünk! Ebbe vágj bele, ne az ujjadba!

A konyhakész leveles tésztából készült finomságokért két dolog miatt is odáig vagyunk: gyorsan és pofonegyszerűen készíthetünk velük a péksütiktől kezdve a süteményeken át a pizzáig bármit. A következő citromkrémes táskát például akkor is simán össze tudod dobni, ha most dolgozol először leveles tésztával. És a legjobb benne, hogy nagyjából 20 perc munka van vele, a többi pedig a sütő dolga.

Hozzávalók:

1 csomag konyhakész leveles tészta
1 db tojás

A krémhez:
2 db biocitrom
2 db tojás
7 dkg kristálycukor
8 dkg vaj
14 dkg krémsajt
3 tk porcukor
1/2 tk kukoricakeményítő

Elkészítés:

1. A leveles tésztát a sütőpapírral együtt kiterítjük úgy, hogy a hosszabb oldala legyen felénk. Két oldalról behajtogatjuk, azaz harmadoljuk a tésztát. Ezután kihajtjuk, és a két szélső harmadot ferdén párhuzamosan, egyenletes távolságban bevagdossuk a képen látható módon.

2. Lereszeljük a megmosott citromok héját, kifacsarjuk a levét. Összekeverjük a tojásokkal és a cukorral, majd vízgőz fölött krémet főzünk belőle. (Ehhez két edényre lesz szükkségünk. Egy közepes méretű lábosra, és egy ennél kisebb edényre. A nagyobb edényt félig töltjük vízzel, és feltesszük forrni. Mikor már gyöngyözik, fölé tesszük a kisebb edényt, és folyamatos keverés mellett sűrítjük be felette a krémet.) Ha kezd sűrűsödni, levesszük a gőzről, hagyjuk kissé hűlni, és elvegyítjük benne a vajat. Ezután hozzáadjuk a krémsajtot, a porcukrot és a keményítőt. A krémet a tészta közepére kanalazzuk.

3. A tészta felső szélét visszahajtjuk középre, majd az oldalsó csíkokat felváltva ráhajtogatjuk a krémre, hogy egy zárt batyut kapjunk.

4. A sütemény tetejét megkenjük a felvert tojással, majd 200 fokon 18-20 perc alatt készre sütjük.

FAPADOS FŐZŐISKOLA: ÍGY KÉSZÍTS TÖKÉLETES TEJBEGRÍZT LÉPÉSRŐL-LÉPÉSRE>>>

FAPADOS FŐZŐISKOLA: MÁKOS GUBA LÉPÉSRŐL LÉPÉSRE>>>

FAPADOS FŐZŐISKOLA: ÍGY SÜSS PALACSINTÁT LÉPÉSRŐL-LÉPÉSRE>>>

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.