A mákos gubához szerintem nincs két egyforma recept. Van aki megsüti, van aki vaníliasodóval tálalja. Igazából szerintem maga az alap ez, aztán ezzel már mindenki azt csinál, amit kedve és ízlése diktál. Nálunk ez az abszolút kedvenc, imádjuk melegen, de hidegen is az egyik legfinomabb desszert.
1 l tej
8 db vizes kifli
20 dkg darált mák
1 zacskó vaníliás cukor
5 ek cukor
1. A kiflit felkarikázzuk és egy nagy tálba tesszük.
2. A tejet egy lábosban feltesszük forrni (alacsony hőfokon, folyamatosan kevergetve, nehogy kifusson), majd hozzáadjuk a cukrot. Akkor jó, ha a tej a lábosban elkezd emelkedni. A mákot összekeverjük a vaníliás cukorral és félretesszük.
3. Ráöntjük a felforralt cukros tejet, összeforgatjuk a kiflikarikákkal, majd hozzáöntjük a mákot is.
4. Óvatosan összeforgatjuk a gubát és tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.