Vadas marha
Mézes-mustáros csirkemell
Babgulyás
Hagymás rostélyos
Klasszikus kuglóf
Kapros tökfőzelék virslivel
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Kijevi csirkemell rizibizivel
Krémes spenótfőzelék
Kínai szezámmagos csirke
Mákos guba
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Klasszikus stíriai metélt
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Rigójancsi, ahogy mi szeretjük
Zsemlegombóc
A legfinomabb sajtos-tejfölös lángos
Csupacsokis brownie
Tojásos nokedli fejes salátával
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Fapados főzőiskola

Fapados főzőiskola: paradicsomos-mozzarellás töltött párnák - pofonegyszerűen!

Fapados főzőiskola: paradicsomos töltött párnák
Imádod anyukád főztjét, de hetek óta nem jutsz el hozzá? Minden vágyad, hogy a húslevesed olyan legyen, mint a nagyié, de hozzá sem mersz fogni? A Mindmegette.hu-val pillanatok alatt te lehetsz a konyha sztárja! Fapados főzőiskola rovatunkban lépésről lépésre megtanulhatod, hogyan készítsd el az alapételeket, és a legmenőbb kajákat. Tarts velünk! Ebbe vágj bele, ne az ujjadba!

A igazi klasszikusok, mint a grízes tészta , a nagyi madárteje és palacsintája után jöhet valami modernebb, egyszerűbb tétel, amihez a fő alapanyagot, a kelt tésztát nem magunk készítjük, hanem szépen leemeljük a boltban a hűtőpolcról. Isteni finomságok születhetnek belőle, édesek és a sósak - most egy pizzahelyettesítő sós süti következik, ami egy adag friss salátával jóféle vacsora is lehet!

Hozzávalók:

40 dkg konyhakész pizzatészta
2 db paradicsom
1 csomag (120 gramm) pizzamozzarella
1 üveg kész paradicsomszósz
1 csokor bazsalikom

Elkészítés:

1. A konyhakész pizzatésztát kitekerjük. Egy nagyobb pogácsaszaggatót - vagy ha nincs ilyenünk, egy vékonyabb falú üdítős pohár is tökéletes - lisztbe mártunk, és a segítségével kb. 7-8 cm-es köröket vágunk ki a tésztából. A műveletek között minden alkalommal mártsuk lisztbe a szaggató eszközt, hogy ne tapadjon rá a tészta.

2. A paradicsomokat megmossuk, majd a mozzarellával együtt, egy éles késsel felkarikázzuk.

3. Megkenjük paradicsomszósszal a tésztaköröket, majd elrendezzük rajtuk a paradicsom- és a sajtkarikákat úgy, hogy a széleken legalább 5-8mm maradjon a szabadon. A bazsalikomot megmossuk, és felaprítjuk úgy, ahogy anyukánk a petrezselymet szokta: összefogunk pár levelet, és a lehető legkeskenyebb csíkokra vágjuk. Ha ezzel meg vagyunk, a töltelékre hintjük.

4. Félbehajtjuk a tésztaköröket úgy, hogy teljesen befedjék a tölteléket, a széleket pedig körben, alaposan összenyomjuk egy villa segítségével, hogy a szósz ne folyjon ki.

5. A töltött párnákat egy sütőpapírral bélelt sütőtálcára tesszük, és 220 fokra előmelegített sütőben aranyszínűre - lásd a képen - sütjük, kb. 10 perc alatt. Hagyjuk kissé hűlni, majd a maradék fűszeres paradicsomszószt egy tálkába öntjük, és mártogatósként azzal tálaljuk.

FAPADOS FŐZŐISKOLA: GYÜMÖLCSÖS MORZSASÜTI LÉPÉSRŐL-LÉPÉSRE >>>
FAPADOS FŐZŐISKOLA: TEPSIS CSIRKE LÉPÉSRŐL-LÉPÉSRE >>>
FAPADOS FŐZŐISKOLA: HÉJÁBAN SÜLT BURGONYA LÉPÉSRŐL LÉPÉSRE >>>
Még több fapados recept itt >>>

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.