A igazi klasszikusok, mint a grízes tészta , a nagyi madárteje és palacsintája után jöhet valami modernebb, egyszerűbb tétel, amihez a fő alapanyagot, a kelt tésztát nem magunk készítjük, hanem szépen leemeljük a boltban a hűtőpolcról. Isteni finomságok születhetnek belőle, édesek és a sósak - most egy pizzahelyettesítő sós süti következik, ami egy adag friss salátával jóféle vacsora is lehet!
40 dkg konyhakész pizzatészta
2 db paradicsom
1 csomag (120 gramm) pizzamozzarella
1 üveg kész paradicsomszósz
1 csokor bazsalikom
1. A konyhakész pizzatésztát kitekerjük. Egy nagyobb pogácsaszaggatót - vagy ha nincs ilyenünk, egy vékonyabb falú üdítős pohár is tökéletes - lisztbe mártunk, és a segítségével kb. 7-8 cm-es köröket vágunk ki a tésztából. A műveletek között minden alkalommal mártsuk lisztbe a szaggató eszközt, hogy ne tapadjon rá a tészta.
2. A paradicsomokat megmossuk, majd a mozzarellával együtt, egy éles késsel felkarikázzuk.
3. Megkenjük paradicsomszósszal a tésztaköröket, majd elrendezzük rajtuk a paradicsom- és a sajtkarikákat úgy, hogy a széleken legalább 5-8mm maradjon a szabadon. A bazsalikomot megmossuk, és felaprítjuk úgy, ahogy anyukánk a petrezselymet szokta: összefogunk pár levelet, és a lehető legkeskenyebb csíkokra vágjuk. Ha ezzel meg vagyunk, a töltelékre hintjük.
4. Félbehajtjuk a tésztaköröket úgy, hogy teljesen befedjék a tölteléket, a széleket pedig körben, alaposan összenyomjuk egy villa segítségével, hogy a szósz ne folyjon ki.
5. A töltött párnákat egy sütőpapírral bélelt sütőtálcára tesszük, és 220 fokra előmelegített sütőben aranyszínűre - lásd a képen - sütjük, kb. 10 perc alatt. Hagyjuk kissé hűlni, majd a maradék fűszeres paradicsomszószt egy tálkába öntjük, és mártogatósként azzal tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.