Hagyományos kókuszkocka recept
Hagyományos kókuszkocka
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Hagymás rostélyos  recept
Hagymás rostélyos
Birsalmasajt tartósítószer-mentesen recept
Birsalmasajt tartósítószer-mentesen
Édes bundás kenyér (french toast) recept
Édes bundás kenyér (french toast)
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Dubarry-szelet recept
Dubarry-szelet
Pincepörkölt csülökből és lapockából recept
Pincepörkölt csülökből és lapockából
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Puncstorta  recept
Puncstorta
Hagyományos tejes kifli  recept
Hagyományos tejes kifli
Lencsegolyók sütőtökpürével recept
Lencsegolyók sütőtökpürével
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Holstein szelet recept
Holstein szelet
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal recept
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal
Túróval töltött zsemle recept
Túróval töltött zsemle
Mákos guba  recept
Mákos guba
Rendkívül mutatós, nagyon finom étel és elkészíteni sem túl bonyolult feladat az uborkába töltött fehér körözöttet. A krémsajt, a túró és persze a fokhagyma is remekül illik a nyár egyik slágerzöldsége mellé. Próbáld ki te is bátran!

De mielőtt elkezdenéd az étel elkészítését, ellenőrizd le, hogy milyen állapotban van a zöldséghámozód, ugyanis az uborkát hosszában kell felszeletelni, amihez erős és éles szerszámra lesz szükség! És mivel nagyon jól mutat az uborkában a fehér körözött, ezért mindenképpen érdemes elkészíteni a Vidék íze magazin remek ételét.

Akár uborkában is tálalhatod a körözöttet / Fotó: Vidék íze magazin
Akár uborkában is tálalhatod a körözöttet / Fotó: Vidék íze magazin

Íme a Vidék íze magazin kiváló receptje, a fehér körözött uborkába töltve

Hozzávalók:

  • 2 kígyóuborka
  • 20 dkg natúr krémsajt
  • 25 dkg krémes túró
  • 1 gerezd fokhagyma
  • őrölt kömény
  • fehér bors

Elkészítés:

  1. Megmossuk az uborkákat, szárazra töröljük.
  2. Zöldséghámozóval hosszában csíkokra vágjuk. Feltekerjük a csíkokat.
  3. Összekeverjük a krémsajtot a túróval, ízesítjük egy gerezd áttört fokhagymával, őrölt köménnyel, őrölt fehér borssal, sóval.
  4. Az uborkatekercseket tálra rakjuk, megtöltjük a fehér krémmel. Friss kenyeret adunk mellé.

Borítókép: Vidék íze magazin

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.