Paprikás csirke recept
Paprikás csirke
Kapros tökfőzelék virslivel recept
Kapros tökfőzelék virslivel
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Egyszerű csilis bab recept
Egyszerű csilis bab
Hagyományos resztelt csirkemáj recept
Hagyományos resztelt csirkemáj
Egyszerű rakott kel recept
Egyszerű rakott kel
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros) recept
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros)
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel  recept
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel
Mákos guba  recept
Mákos guba
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Profiterol alaprecept recept
Profiterol alaprecept
Minestrone recept
Minestrone
Finomfőzelék recept
Finomfőzelék
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Klasszikus kelkáposzta-főzelék recept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék
Legényfogó leves recept
Legényfogó leves
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Rendkívül mutatós, nagyon finom étel és elkészíteni sem túl bonyolult feladat az uborkába töltött fehér körözöttet. A krémsajt, a túró és persze a fokhagyma is remekül illik a nyár egyik slágerzöldsége mellé. Próbáld ki te is bátran!

De mielőtt elkezdenéd az étel elkészítését, ellenőrizd le, hogy milyen állapotban van a zöldséghámozód, ugyanis az uborkát hosszában kell felszeletelni, amihez erős és éles szerszámra lesz szükség! És mivel nagyon jól mutat az uborkában a fehér körözött, ezért mindenképpen érdemes elkészíteni a Vidék íze magazin remek ételét.

Akár uborkában is tálalhatod a körözöttet / Fotó: Vidék íze magazin
Akár uborkában is tálalhatod a körözöttet / Fotó: Vidék íze magazin

Íme a Vidék íze magazin kiváló receptje, a fehér körözött uborkába töltve

Hozzávalók:

  • 2 kígyóuborka
  • 20 dkg natúr krémsajt
  • 25 dkg krémes túró
  • 1 gerezd fokhagyma
  • őrölt kömény
  • fehér bors

Elkészítés:

  1. Megmossuk az uborkákat, szárazra töröljük.
  2. Zöldséghámozóval hosszában csíkokra vágjuk. Feltekerjük a csíkokat.
  3. Összekeverjük a krémsajtot a túróval, ízesítjük egy gerezd áttört fokhagymával, őrölt köménnyel, őrölt fehér borssal, sóval.
  4. Az uborkatekercseket tálra rakjuk, megtöltjük a fehér krémmel. Friss kenyeret adunk mellé.

Borítókép: Vidék íze magazin

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.