A karácsonyt mindig túlpörgöm. Nem azért, mert kapkodnom kell, mert alapvetően nagyjából októbertől erre készülök, de valahogy mégis a végére kész idegroncs leszek. Nem a rosszabbik fajta, de azért izgulok. Szóval októberben már szépen elkezdem megvenni az ajándékokat, lassan kitalálom a menüt és az ehető ajándékokat. Aztán december elején írok egy ütemtervet, hogy mit, mikor kell csinálni, mikor sülnek a kekszek, mikor kell ajándékot csomagolni. És szépen haladok is vele, de valahogy az utolsó hétre mindig rámtör a pánik, hogy sehogy sem állok, és semmivel sem leszek kész.
Ilyenkor főzni se vagyok hajlandó, egyen mindenki hideget. Ezt a tésztát azonban bármikor megcsinálom, a kedvéért már a carbonáráról is leszoktam. Ajánlom mindenkinek, aki imádja az egyszerű és fantasztikus ételeket! :)
Hozzávalók (4 személyre):
1 ek olívaolaj
4 gerezd fokhagyma
500 ml húslevesalaplé
100 ml tej
2 ek vaj
250 g széles metélt
só
bors
reszelt parmezán
1/2 csokor petrezselyem
Elkészítése:
1. Forrósítsuk fel az olívaolajat, és pirítsuk rajta a meghámozott, átnyomott fokhagymákat 1-2 percig. Öntsük fel az alaplével, továbbá a tejjel, majd adjuk hozzá a vajat, és olvasszuk meg azt.
2. Forgassuk a mártásba a metéltet, sózzuk, borsozzuk meg, és forraljuk fel. Azután közepes lángon főzzük 18-20 percig, vagy amíg a tészta megpuhul. Végül keverjünk hozzá egy kevés reszelt parmezánt. A finomra vágott petrezselyemmel megszórva tálaljuk.
Elkészítési idő: 30 perc
A recept a Fanny konyha 2016/11. számában jelent meg!
EGY ELRONTHATATLAN ÉS VILLÁMGYORS FOGÁS: BAZSALIKOMOS CSIRKÉS TÉSZTA >>>
2 EGYSZERŰ ALAPANYAGBÓL NAGYSZERŰ NYÁRI FOGÁS: KOLBÁSZOS, PARADICSOMOS TÉSZTA! >>>
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.