Néhány éve Londonban jártunk egy hosszú hétvégére. A gyerekkel való utazás legnagyobb parája számomra, a "mit fog enni a gyerek" kérdéskör. Mert valljuk be, mi, felnőttek, bármit megeszünk egy városlátogatáson, főleg Londonban, de egy gyereket kicsit nehezebb lenyűgözni, pláne ha még válogatós is. Kekszen meg csokin mégsem élhet egész nap.
És akkor jött a reggeli a szállodában, ami egy felnőtt számára maga a csoda: az "english breakfast", a hagyományos angol reggeli. Rettegtem és imádkoztam, hogy legalább valamit egyen meg a gyerekem. Mondjuk legalább a tojássárgáját. Vagy egy virslikét. Vagy legalább a kenyér héját.
Hát nem. Megdöbbenésemre nem válogatott. Nekiállt a paradicsomos babnak és kb. mindennek ami a tányérján volt. Megette és kért még. Még szerencse, hogy akkor már tudtam, ezt a fajta paradicsomos sült bab itthon is kapható konzervben. Azóta mindig van otthon és bármikor, bármilyen ételt meg tudok vele menteni, ha ez a köret. A fiam még csak 8 éves. Szóval, ha egy 8 éves pasit le tudsz venni a lábáról az angol reggelivel, akkor egy felnőtt férfit tényleg gyerekjáték lesz.
1. Halmozzuk a babot a levével együtt egy kisebb tűzálló tálba. Szórjuk meg a szárított kakukkfűvel, azután süssük a 180 fokos sütő középső részében 15 percig.
2. A bagettet tegyük hűtőtasakba, majd sodrófával törjük morzsásra, és szórjuk a babra. Locsoljuk meg az olívaolajjal, rendezzük el rajta a baconszeleteket a képen látható módon, majd üssük rájuk a tojásokat, és hintsük meg azokat egy kevés sóval. Végül süssük az ételt 12-15 percig.
Elkészítési idő: 35 perc
A recept a Fanny konyha 2015/11. számában jelent meg!
Amikor ezt a rovatot kitaláltuk az újságba, annyi volt a terv, hogy támpontot tudjunk adni a háziasszonyoknak a hétköznapi sürgés-forgásban. Mindenkinek ezer felé áll a feje: munka, bevásárlás, háztartás, gyerek, férj, kutya, macska és még ki tudja, mi minden. Sajnos nem mindennap jut idő arra, hogy főzzünk, pedig egy jó recepttel és tervvel csodákat varázsolhatunk az asztalra minden este.
Aztán jött az ötlet, hogy mi lenne, ha nem ügynökségi képeket használnánk, inkább megfőznénk saját magunk, így biztosan nem lesz zűrös egyik recept sem. Így nyertem hát meg a rovat szakácsának címét, és így készíthetem el ezeket a finomabbnál finomabb ételeket, hónapról hónapra.
Nem mondom, hogy nem volt kihívás a dolog. Sütni tudok. Talán mondhatom, hogy elég jól. Tortában és sütiben otthon vagyok. De főzni csak azokat, amiket már régóta. Félek ugyanis néhány alapanyagtól :)
A blog pedig annyiban lesz más, mint az újságban megjelent anyag, hogy itt leírhatom őszintén, hogy imádtam vagy utáltam, odaégett vagy szétesett, tökéletes lett vagy sokkal jobb, mint amire számítottam.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.