Több ízben elmondtam már rajongásomat a konyhakész pizzatésztáért, de azt hiszem, ez most a legújabb kedvencem. Gyorsan elkészül, és nagyon mutatós - ellentétben a hagyományos töltött pizzával, ami nagyon ronda tud lenni, egyáltalán nem az a vendégváró fajta. Ez pedig, pont az a fajta. Szép is, finom is, gyors is.
1 ek napraforgóolaj
25 dkg csirkemellfilé
4 ek bolognai szósz (üveges)
5 dkg reszelt parmezán
40 dkg konyhakész pizzatészta
10 dkg mozzarella
1-2 ág bazsalikom
2 ek olívaolaj
1. Serpenyőben forrósítsuk fel a napraforgóolajat, és pirítsuk meg rajta a megtisztított, felkockázott csirkemellet. Ezután forgassuk össze a bolognai szósszal és a parmezán felével.
2. Tekerjük ki a tésztát, halmozzuk a közepére a húsos keveréket, és rendezzük el rajta a felszeletelt mozzarellát.
3. Csipkedjük le a bazsalikom leveleit, és osszuk el azokat a mozzarellaszeleteken.
4. Éles késsel vágjuk be a tészta két oldalát kb. 1 cm-enként, majd hajtsuk a töltelékre. Tegyük a pizzafonatot sütőpapírral bélelt tepsibe, locsoljuk meg olívaolajjal, szórjuk meg a maradék parmezánnal, végül süssük 190 fokon 25-30 percig.
Elkészítési idő: 45 perc
A recept a Fanny konyha 2016/10. számában jelent meg!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.