Hagyományos kókuszkocka recept
Hagyományos kókuszkocka
Édes bundás kenyér (french toast) recept
Édes bundás kenyér (french toast)
Gesztenyés bejgli recept
Gesztenyés bejgli
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Retró kókuszkocka recept
Retró kókuszkocka
Spenótfőzelék fokhagymásan recept
Spenótfőzelék fokhagymásan
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Párolt lila káposzta  recept
Párolt lila káposzta
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Pozsonyi kifli recept
Pozsonyi kifli
Hagyományos tejes kifli  recept
Hagyományos tejes kifli
Holstein szelet recept
Holstein szelet
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Mákos guba  recept
Mákos guba
Ez a töltött pizza nem csak finom, de nagyon szép is, ráadásul nagyon egyszerű elkészíteni, így ideális vendégváráshoz is!

Több ízben elmondtam már rajongásomat a konyhakész pizzatésztáért, de azt hiszem, ez most a legújabb kedvencem. Gyorsan elkészül, és nagyon mutatós - ellentétben a hagyományos töltött pizzával, ami nagyon ronda tud lenni, egyáltalán nem az a vendégváró fajta. Ez pedig, pont az a fajta. Szép is, finom is, gyors is.


Hozzávalók (4 személyre):

1 ek napraforgóolaj
25 dkg csirkemellfilé
4 ek bolognai szósz (üveges)
5 dkg reszelt parmezán
40 dkg konyhakész pizzatészta
10 dkg mozzarella
1-2 ág bazsalikom
2 ek olívaolaj

1. Serpenyőben forrósítsuk fel a napraforgóolajat, és pirítsuk meg rajta a megtisztított, felkockázott csirkemellet. Ezután forgassuk össze a bolognai szósszal és a parmezán felével.

2. Tekerjük ki a tésztát, halmozzuk a közepére a húsos keveréket, és rendezzük el rajta a felszeletelt mozzarellát.

3. Csipkedjük le a bazsalikom leveleit, és osszuk el azokat a mozzarellaszeleteken.

4. Éles késsel vágjuk be a tészta két oldalát kb. 1 cm-enként, majd hajtsuk a töltelékre. Tegyük a pizzafonatot sütőpapírral bélelt tepsibe, locsoljuk meg olívaolajjal, szórjuk meg a maradék parmezánnal, végül süssük 190 fokon 25-30 percig.

Elkészítési idő: 45 perc
A recept a Fanny konyha 2016/10. számában jelent meg!

Egyéb pizzatésztás finomságok:
Fokhagymás, parmezános csomók >>>
Nutellás fonott kalács >>>
Töltött pizzagolyó >>>

Amikor ezt a rovatot kitaláltuk az újságba, annyi volt a terv, hogy támpontot tudjunk adni a háziasszonyoknak a hétköznapi sürgés-forgásban. Mindenkinek ezer felé áll a feje: munka, bevásárlás, háztartás, gyerek, férj, kutya, macska és még ki tudja, mi minden. Sajnos nem mindennap jut idő arra, hogy főzzünk, pedig egy jó recepttel és tervvel csodákat varázsolhatunk az asztalra minden este. Aztán jött az ötlet, hogy mi lenne, ha nem ügynökségi képeket használnánk, inkább megfőznénk saját magunk, így biztosan nem lesz zűrös egyik recept sem. Így nyertem hát meg a rovat szakácsának címét, és így készíthetem el ezeket a finomabbnál finomabb ételeket, hónapról hónapra. Nem mondom, hogy nem volt kihívás a dolog. Sütni tudok. Talán mondhatom, hogy elég jól. Tortában és sütiben otthon vagyok. De főzni csak azokat, amiket már régóta. Félek ugyanis néhány alapanyagtól :) A blog pedig annyiban lesz más, mint az újságban megjelent anyag, hogy itt leírhatom őszintén, hogy imádtam vagy utáltam, odaégett vagy szétesett, tökéletes lett vagy sokkal jobb, mint amire számítottam.

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.