Mákos guba  recept
Mákos guba
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Mézes krémes  recept
Mézes krémes
Hagymás rostélyos  recept
Hagymás rostélyos
Hagyományos tejes kifli  recept
Hagyományos tejes kifli
Intelligens krémes recept
Intelligens krémes
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Retró kókuszkocka recept
Retró kókuszkocka
Klasszikus csülök pékné módra recept
Klasszikus csülök pékné módra
Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
Birsalmasajt tartósítószer-mentesen recept
Birsalmasajt tartósítószer-mentesen
Sütőtökös-csokis halloweeni muffin recept
Sütőtökös-csokis halloweeni muffin
Párolt lila káposzta  recept
Párolt lila káposzta
Lencsegolyók sütőtökpürével recept
Lencsegolyók sütőtökpürével
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal recept
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal
Túróval töltött zsemle recept
Túróval töltött zsemle
Őszi minestrone leves recept
Őszi minestrone leves
Narancs, banán, grépfrút - már barátaink. De a többi déligyümölccsel nem igazán tudjuk, mit kezdjünk. Most lehet ismerkedni!

Papaya
Mexikóból ered, íze édes, a dinnyéhez hasonlít.
Felhasználása: meghámozzuk, hosszában félbevágjuk, és a magokat kanállal kiszedjük (nem lehet megenni). A gyümölcshúst felszeleteljük.

Licsi
Kínából származik, édes-fűszeres, a szerecsendióhoz hasonló az íze.
Felhasználása: meghámozzuk (mint a tojást), a magokat eltávolítjuk, a gyümölcshúst feldaraboljuk. A kínai cseresznyének is nevezett gyümölcsöt csak rövid ideig szabad melegíteni!

Karambola
Délkelet-Ázsiából ered. Íze savanykás-édeskés és frissítő.
Felhasználása: megmossuk, majd keresztben felszeleteljük (csillagokat kapunk).


Mangó
Eredeti származási helye Burma és India, nagyon lédús, fanyar-édeskés ízű.
Felhasználása: a gyümölcshúst nehéz elválasztani a magtól, ezért a mangót meghámozzuk, a gyümölcshúst körben a magig hosszában bevágjuk, és gerezdeket szelünk le a magtól.


Pepino
A Peruból származó egzotikus gyümölcs sárga héja lilával csíkozott. Illatos húsa leveses, enyhén édes, kicsit a sárgadinnyéére hasonlít.
Felhasználása: óvatosan kell vele bánni a tárolás idején, mert különösen az érett gyümölcs héja könnyen megsérülhet. Általában hámozva használják fel, bár a héja is fogyasztható.

Kivi
Őshazája Kína, az érett kivi íze frissítő, savanykás-édes.
Felhasználása: A kivi igen hamar utánérik, így ha nem rögtön kívánjuk elfogyasztani, akkor érdemes a kicsit keményebb szemeket választani. Mosása után érdemes megpucolni, amit legegyszerűbben zöldség hámozóval tehetünk meg.


Lime
Indiából származik, méretében egy kicsit kisebb a citromnál, a héja éretten is zöld marad. Íze enyhén kesernyés, karakteresebb a citromnál.
Felhasználása: mosás után vágjuk kereszt irányba félbe, vagy cikkezzük fel és csavarjuk ki a levét. Ha a héját is felhasználjuk, érdemes alapos tisztítás után érdemescitromhéjlehúzóval lefejteni azt.


Kumquat
A kínai eredetű apró termések élénk narancssárga színűek, lédúsak, egyszerre édesek és enyhén savanykásak.
Felhasználása: Mivel a gyümölcs héja is ehető, először alaposan mossuk le, dörzsöljük át, majd a legtöbbször pucolatlanul használjuk fel. A héjat csak az esetleg már összeszáradt gyümölcsöknél érdemes eltávolítani.

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.