Papaya
Mexikóból ered, íze édes, a dinnyéhez hasonlít.
Felhasználása: meghámozzuk, hosszában félbevágjuk, és a magokat kanállal kiszedjük (nem lehet megenni). A gyümölcshúst felszeleteljük.
Licsi
Kínából származik, édes-fűszeres, a szerecsendióhoz hasonló az íze.
Felhasználása: meghámozzuk (mint a tojást), a magokat eltávolítjuk, a gyümölcshúst feldaraboljuk. A kínai cseresznyének is nevezett gyümölcsöt csak rövid ideig szabad melegíteni!
Karambola
Délkelet-Ázsiából ered. Íze savanykás-édeskés és frissítő.
Felhasználása: megmossuk, majd keresztben felszeleteljük (csillagokat kapunk).
Mangó
Eredeti származási helye Burma és India, nagyon lédús, fanyar-édeskés ízű.
Felhasználása: a gyümölcshúst nehéz elválasztani a magtól, ezért a mangót meghámozzuk, a gyümölcshúst körben a magig hosszában bevágjuk, és gerezdeket szelünk le a magtól.
Pepino
A Peruból származó egzotikus gyümölcs sárga héja lilával csíkozott. Illatos húsa leveses, enyhén édes, kicsit a sárgadinnyéére hasonlít.
Felhasználása: óvatosan kell vele bánni a tárolás idején, mert különösen az érett gyümölcs héja könnyen megsérülhet. Általában hámozva használják fel, bár a héja is fogyasztható.
Kivi
Őshazája Kína, az érett kivi íze frissítő, savanykás-édes.
Felhasználása: A kivi igen hamar utánérik, így ha nem rögtön kívánjuk elfogyasztani, akkor érdemes a kicsit keményebb szemeket választani. Mosása után érdemes megpucolni, amit legegyszerűbben zöldség hámozóval tehetünk meg.
Lime
Indiából származik, méretében egy kicsit kisebb a citromnál, a héja éretten is zöld marad. Íze enyhén kesernyés, karakteresebb a citromnál.
Felhasználása: mosás után vágjuk kereszt irányba félbe, vagy cikkezzük fel és csavarjuk ki a levét. Ha a héját is felhasználjuk, érdemes alapos tisztítás után érdemescitromhéjlehúzóval lefejteni azt.
Kumquat
A kínai eredetű apró termések élénk narancssárga színűek, lédúsak, egyszerre édesek és enyhén savanykásak.
Felhasználása: Mivel a gyümölcs héja is ehető, először alaposan mossuk le, dörzsöljük át, majd a legtöbbször pucolatlanul használjuk fel. A héjat csak az esetleg már összeszáradt gyümölcsöknél érdemes eltávolítani.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.