Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Klasszikus kelkáposzta-főzelék recept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék
Paprikás csirke recept
Paprikás csirke
Joghurtos kanalas fánk recept
Joghurtos kanalas fánk
Egyszerű rakott kel recept
Egyszerű rakott kel
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
Rakott zöldbab darált hússal recept
Rakott zöldbab darált hússal
Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel  recept
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel
Minestrone recept
Minestrone
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal recept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Csörögefánk recept
Csörögefánk
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros) recept
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros)
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Finomfőzelék recept
Finomfőzelék
Mákos guba  recept
Mákos guba
Legyél profi, félprofi, vagy amatőr szakács, vagy csak simán tüsténkedj sokat a konyhában, a kés biztos, hogy az egyik legfontosabb konyhai eszköz lesz nálad is. Akár a zöldségek szeleteléséről, a húsok felkockázásról, vagy más egyéb alapanyagok aprításáról van szó, ez az eszköz létfontosságú, ha főzésre kerül a sor. Ezért fontos, hogy a karbantartáson és a tároláson túl a megfelelő módon tisztítsd.

Ha már jelentős összegeket költesz egy, vagy több jó minőségű késre, akkor nem árt gondoskodnod a megfelelő tisztításáról, tárolásáról és karbantartásáról, amivel jelentősen meghosszabíthatod élettartamukat. Ilyen például a mosás, a rendszeres élezés, a vágódeszka használata, na meg a megfelelő tárolás, ami akár egy fa késtartó, vagy egy a falra szerelt mágnescsík is lehet.

Az egyik legnagyobb probléma, hogy sokan mosogatógépben próbálják megszabadítani a kést a különféle szennyeződésektől. A gond ezzel az, hogy a gépben könnyen hozzáverődhet más konyhai eszközökhöz, ennek következtében pedig hamar elveszítheti az élét. Abban az esetben, ha fa nyele van vágóeszközödnek, a tartós, nagy mennyiségű nedvesség nem csak a pengében, de a nyelében is súlyos károkat okozhat.

/Fotó: Shutterstock
/Fotó: Shutterstock

Ügyelj arra, hogy kézzel, minden esetben forró víz alatt, valamilyen zsíroldó hozzáadásával, minél gyorsabban tisztítsd meg kedvenc késed. Soha ne hagyd koszosan sínylődni a mosogatóban! Használat után azonnal mosd el, ugyanis a pengére tapadt só vagy nedvesség hamar felemészti, kicsorbítja az acélt, a legrosszabb esetben pedig rozsdafoltokat is eredményezhet rajta.

A nedvesség a kés ellensége! A csapvízben lévő só és ásványi anyagok is kárt okozhatnak, így fontos, hogy a mosogatás után azonnal töröld tisztára egy papírtörlővel, vagy egy konyharuhával, ne pedig a csöpögtető tálcán hagyd megszáradni.

/Fotó: Shutterstock
/Fotó: Shutterstock

Ha a fenti tippeket megfogadod, különösképpen a törölgetést, akkor biztos lehetsz abban, hogy sok bosszúságtól fogod megkímélni magad, kedvenc késed pedig hosszú éveken át lesz hasznos és hűséges partnered a főzések során.

Ajánljuk még:

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.