A legfinomabb sajtos-tejfölös lángos
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Klasszikus grízgaluska leves
Rakott zöldbab darált hússal
Körömpörkölt csülökkel
Dubarry-csirkemell
Klasszikus stíriai metélt
Mákos guba
Farsangi szalagos fánk
Kapros tökfőzelék virslivel
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Dödölle - az eredeti recept
Finomfőzelék
Káposztás tészta egyszerűen
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Tárkonyos csirkeraguleves
Zsemlegombóc
Mézes-mustáros csirkemell
Vadas marha
Tojásos nokedli fejes salátával
Legyél profi, félprofi, vagy amatőr szakács, vagy csak simán tüsténkedj sokat a konyhában, a kés biztos, hogy az egyik legfontosabb konyhai eszköz lesz nálad is. Akár a zöldségek szeleteléséről, a húsok felkockázásról, vagy más egyéb alapanyagok aprításáról van szó, ez az eszköz létfontosságú, ha főzésre kerül a sor. Ezért fontos, hogy a karbantartáson és a tároláson túl a megfelelő módon tisztítsd.

Ha már jelentős összegeket költesz egy, vagy több jó minőségű késre, akkor nem árt gondoskodnod a megfelelő tisztításáról, tárolásáról és karbantartásáról, amivel jelentősen meghosszabíthatod élettartamukat. Ilyen például a mosás, a rendszeres élezés, a vágódeszka használata, na meg a megfelelő tárolás, ami akár egy fa késtartó, vagy egy a falra szerelt mágnescsík is lehet.

Az egyik legnagyobb probléma, hogy sokan mosogatógépben próbálják megszabadítani a kést a különféle szennyeződésektől. A gond ezzel az, hogy a gépben könnyen hozzáverődhet más konyhai eszközökhöz, ennek következtében pedig hamar elveszítheti az élét. Abban az esetben, ha fa nyele van vágóeszközödnek, a tartós, nagy mennyiségű nedvesség nem csak a pengében, de a nyelében is súlyos károkat okozhat.

/Fotó: Shutterstock
/Fotó: Shutterstock

Ügyelj arra, hogy kézzel, minden esetben forró víz alatt, valamilyen zsíroldó hozzáadásával, minél gyorsabban tisztítsd meg kedvenc késed. Soha ne hagyd koszosan sínylődni a mosogatóban! Használat után azonnal mosd el, ugyanis a pengére tapadt só vagy nedvesség hamar felemészti, kicsorbítja az acélt, a legrosszabb esetben pedig rozsdafoltokat is eredményezhet rajta.

A nedvesség a kés ellensége! A csapvízben lévő só és ásványi anyagok is kárt okozhatnak, így fontos, hogy a mosogatás után azonnal töröld tisztára egy papírtörlővel, vagy egy konyharuhával, ne pedig a csöpögtető tálcán hagyd megszáradni.

/Fotó: Shutterstock
/Fotó: Shutterstock

Ha a fenti tippeket megfogadod, különösképpen a törölgetést, akkor biztos lehetsz abban, hogy sok bosszúságtól fogod megkímélni magad, kedvenc késed pedig hosszú éveken át lesz hasznos és hűséges partnered a főzések során.

Ajánljuk még:

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.