Amióta több hónapot eltöltöttem Amerikában, a Jamie''s American Roadtrip forgatásán, azóta más ez az ünnep: most az ott szerzett barátokra gondoltam, lélekben velük voltam Halloweenkor.
Idén sem maradhatott el a töklámpás faragása, de mi most nem sütőtökből készült ételeket fogyasztottunk. A Halloween inkább baráti, mintsem családi ünnep, a gyerekek járják a környéket, és ahová becsöngetnek, cukorkát vagy csokoládét kapnak. Utána partikat tartanak, ahol a szendvics és a sütemény a legfőbb eledel. Nálunk zsemléből készült felfújt volt az édesség, mivel gyerekeknek sütöttem, nem tettem bele alkoholt.
Hozzávalók 6 személyre:
6 dl tej
6 dl tejszín
4 tojás
6 zsemle
1 vaníliarúd
17 dkg cukor
5 dkg vaj
4 cl brandy
maréknyi apróra vágott aszalt sárgabarack
1 narancs reszelt héja
a szóráshoz porcukor
A tejet és a tejszínt lábosba öntjük, beletesszük a vaníliarúd kikapart belsejét és magát a rudat is. Felforraljuk, majd a vaníliarudat kivesszük. A tojást a cukorral fehéredésig keverjük, majd apránként beleöntjük a forró tejet. A zsemlét ujjnyi vastagon felszeleteljük, megvajazzuk, és belemártjuk ebbe a krémbe. Tűzálló tálba tesszük, ráöntjük a maradék tojáskrémet. Meglocsoljuk a brandyvel, megszórjuk az apróra vágott aszalt sárgabarackkal és a reszelt narancshéjjal. A tálat vízzel félig teli tepsibe állítjuk. Előmelegített, 170 fokos sütőbe toljuk, és 45 perc alatt ropogós kérget sütünk rá.
A FRVL és a Dynamit Kft. engedélyével. Copyright Jamie Oliver. Minden jog fenntartva!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.