Farsangi szalagos fánk
Klasszikus grízgaluska leves
Finomfőzelék
Epres blondie
Dubarry-csirkemell
Klasszikus kuglóf
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Hagymás rostélyos
Zsemlegombóc
Babgulyás
Rakott zöldbab darált hússal
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Krémes spenótfőzelék
Rigójancsi, ahogy mi szeretjük
A legfinomabb sajtos-tejfölös lángos
Mákos guba
Kapros tökfőzelék virslivel
Tojásos nokedli fejes salátával
Tárkonyos csirkeraguleves
Dödölle - az eredeti recept
Az utóbbi két hét apai teendőkkel telt, felkészítettem a gyerekeimet Mindenszentek napjára, Halloweenre. Én nagyon szeretem ezt a kelta eredetű ünnepet, az én gyerekkoromban is megtartottuk, és nagyon élveztük.

Amióta több hónapot eltöltöttem Amerikában, a Jamie''s American Roadtrip forgatásán, azóta más ez az ünnep: most az ott szerzett barátokra gondoltam, lélekben velük voltam Halloweenkor.

Halloween a családban

Idén sem maradhatott el a töklámpás faragása, de mi most nem sütőtökből készült ételeket fogyasztottunk. A Halloween inkább baráti, mintsem családi ünnep, a gyerekek járják a környéket, és ahová becsöngetnek, cukorkát vagy csokoládét kapnak. Utána partikat tartanak, ahol a szendvics és a sütemény a legfőbb eledel. Nálunk zsemléből készült felfújt volt az édesség, mivel gyerekeknek sütöttem, nem tettem bele alkoholt.

Vajas-zsemlefelfújt

Alkohol nélkül is finom
Alkohol nélkül is finom

Hozzávalók 6 személyre:
6 dl tej
6 dl tejszín
4 tojás
6 zsemle
1 vaníliarúd
17 dkg cukor
5 dkg vaj
4 cl brandy
maréknyi apróra vágott aszalt sárgabarack
1 narancs reszelt héja
a szóráshoz porcukor

A tejet és a tejszínt lábosba öntjük, beletesszük a vaníliarúd kikapart belsejét és magát a rudat is. Felforraljuk, majd a vaníliarudat kivesszük. A tojást a cukorral fehéredésig keverjük, majd apránként beleöntjük a forró tejet. A zsemlét ujjnyi vastagon felszeleteljük, megvajazzuk, és belemártjuk ebbe a krémbe. Tűzálló tálba tesszük, ráöntjük a maradék tojáskrémet. Meglocsoljuk a brandyvel, megszórjuk az apróra vágott aszalt sárgabarackkal és a reszelt narancshéjjal. A tálat vízzel félig teli tepsibe állítjuk. Előmelegített, 170 fokos sütőbe toljuk, és 45 perc alatt ropogós kérget sütünk rá.

A FRVL és a Dynamit Kft. engedélyével. Copyright Jamie Oliver. Minden jog fenntartva!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.