Párolt lila káposzta  recept
Párolt lila káposzta
Hagyományos tejes kifli  recept
Hagyományos tejes kifli
Mákos guba  recept
Mákos guba
Intelligens krémes recept
Intelligens krémes
Gesztenyés bejgli recept
Gesztenyés bejgli
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Pozsonyi kifli recept
Pozsonyi kifli
Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Hagyományos kókuszkocka recept
Hagyományos kókuszkocka
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Hagymás rostélyos  recept
Hagymás rostélyos
Mézes krémes  recept
Mézes krémes
Klasszikus paprikás krumpli lecsókolbásszal recept
Klasszikus paprikás krumpli lecsókolbásszal
Dubarry-szelet recept
Dubarry-szelet
Édes bundás kenyér (french toast) recept
Édes bundás kenyér (french toast)
A bor nem csupán az összejövetelek kelléke, ha nem a mindennapi étkezés egészséges kiegészítője is. Nem mindegy azonban, melyik ételhez milyen fajtát fogyasztunk!
Sertéshús

A pörkölthöz, a sertéspaprikáshoz vagy a malacsültekhez a szárazabb, hordós érlelésű fehérborok a legjobbak, de a rozék mellett akar a testesebb vörösborok is elősegíthetik a nehezebben emészthető ételek lebontását.

Szárnyasok

A szárnyasból készült ételek mellé a könnyű, száraz fehérborok a legjobbak. Az itthon népszerű csirkepaprikás vagy a karakteresebb kacsasült fogyasztásakor akar a rozé is szóba jöhet, attól függően, hogy mennyire fűszeres az adott étel.

Marhahús

Mivel általában elég fűszeres, ezért különböző vörösborok ajánlottak mellé. Ezek ugyanis kiemelik a sültek ízét, ráadásul a szomjúságérzetet is csökkentik.

Vadak

Jellegzetes, intenzív ízviláguk miatt vörösborokat érdemes fogyasztani a vadhúsokhoz. Kivétel azért itt is akad, hiszen a zsenge nyúlból es a fácánból készült étkek a testes fehérborokkal is kiválóan harmonizálnak.

A szeptember 5-8. között megrendezésre kerülő 28. Budapest Borfesztivál remek alkalom arra, hogy kiváló borokat kóstoljunk.

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.