Mézes krémes  recept
Mézes krémes
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Mézeskalácsos kuglóf recept
Mézeskalácsos kuglóf
Klasszikus paprikás krumpli lecsókolbásszal recept
Klasszikus paprikás krumpli lecsókolbásszal
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Retró kókuszkocka recept
Retró kókuszkocka
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Elronthatatlan kocsonya  recept
Elronthatatlan kocsonya
Ünnepi francia pirítós recept
Ünnepi francia pirítós
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral recept
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Pozsonyi kifli recept
Pozsonyi kifli
Intelligens krémes recept
Intelligens krémes
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
Gesztenyés bejgli recept
Gesztenyés bejgli
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Praktikus

Így pucolhatod meg villámgyorsan a fokhagymát - Széll Tamás elárulta a trükköt!

Széll Tamás és Böröcz Zsófia a Duna Televízió Főmenü című műsorának séfjei
A fokhagyma az egyik legcsodálatosabb alapanyagunk - de megpucolni... maga a pokol. A száraz héját levakarni úgy, hogy lehetőleg a körmünkkel ne kaparjunk bele a gerezdbe, szinte lehetetlen. És minél öregebb a zöldség, annál inkább rászárad a héja, és annál nehezebb, pepecselősebb ez a művelet. De mit tesz ilyenkor Széll Tamás? Természetesen erre is van egy zseniálisan egyszerű, a folyamtot pár másodpercesre rövidítő tippje.

"A legjobb persze, ha friss fokhagymával dolgozunk, azzal jóval egyszerűbben boldogulunk. Természetesen az öregebb, szárdó, a spájzban vagy a konyhapulton régóta tárolt hagyma és fokhagyma is ugyanolyan értékes, viszont a megpucolásával meggyűlhet a bajunk" - ismerte el Széll Tamás a Petőfi Rádió Átvitt étterem című műsorában, ahol arról kérdzte a műsorvezető, hogyan lehetne a fokhagyma pucolással járó macerát lerövidíteni, esetlg megúszni.

"Ha ilyen fokhagymánk van, akkor a felhasználás előtt egy rövid időre, körülbelül 5-15 percre áztassuk be egy tál vízbe, úgy, hogy ellepje. A kapott nedvességtől jóval kezelhetőbb lesz a zöldség, és csak úgy leszalad majd róla a héja, mint a friss gerezdekről szokott" - javasolta a séf, hozzátéve, hogy egyébként az a gumihenger, amivel a neten videókban és webshopokban is találkozni, mint a fokhagymapucolást a végletekig leegyszerűsítő eszköz, neki még soha, semmilyen fokhagymát, sem régit, sem frisset nem tisztított meg tökéletesen.

A vékony hártyaszerű héj nagyon ragaszkodik a fokhagymagerezdekhez
A vékony hártyaszerű héj nagyon ragaszkodik a fokhagymagerezdekhez

"Ha nagyobb mennyiségű hagymát kell megtisztítanunk, mondjuk egy kilót vagy fél kilót, mert mondjuk bográcsolunk, akkor úgy a legegyszerűbb, ha a hagymát hosszában félebvágjuk, és mivel leveles zöldség, a külső 2-3 héját könnyedén lekapjuk, és már dolgozhatunk is vele tovább" - mondta Széll Tamás, aki szombatonként a Főmenü című műsorban rengeteg ehhez hasonló izgalmas és praktikus tippel, trükkel, és szuper receptekkel várja a nézőket!


Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.