Zserbó – az eredeti recept recept
Zserbó – az eredeti recept
A legfinomabb gesztenyekrémleves recept
A legfinomabb gesztenyekrémleves
Mézes krémes  recept
Mézes krémes
Elronthatatlan sajtos pogácsa recept
Elronthatatlan sajtos pogácsa
Elronthatatlan kocsonya  recept
Elronthatatlan kocsonya
Lencsefőzelék recept
Lencsefőzelék
Kaszinótojás franciasalátával recept
Kaszinótojás franciasalátával
Diós és mákos bejgli egyszerűen recept
Diós és mákos bejgli egyszerűen
A tökéletes linzer (alaprecept) recept
A tökéletes linzer (alaprecept)
Franciasaláta (alaprecept) recept
Franciasaláta (alaprecept)
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Pozsonyi kifli recept
Pozsonyi kifli
Tiramisu egyszerűen recept
Tiramisu egyszerűen
Lilahagymás-majonézes krumplisaláta recept
Lilahagymás-majonézes krumplisaláta
Gesztenyés bejgli recept
Gesztenyés bejgli
A tökéletes flódni recept
A tökéletes flódni
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
Fanta szelet egyszerűen recept
Fanta szelet egyszerűen
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
Alapételek

Így lesz kívül ropogós belül omlós a libacomb - Széll Tamás 6 egyszerű tippje!

Hogyan ne rontsuk el a kacsa- és libacombot? Mit tegyünk, hogy megőrizze szaftosságát? A titok nagyon egyszerű - és most Széll Tamás meg is osztja veletek!

Széll Tamás szerint, a legnagyobb segítségünk a liba- és kacsacomb esetében az a meglehetősen vatag zsírréteg, ami, ellentétben a csirkével, a vöröshúsú szárnyasok bőre alatt megtalálható. Ez az extra adag zsiradék segít abban, hogy könnyedén finom porhanyósra süssük a húst.
"Persze, így is ki lehet azért szárítani, mivel szálasabb, durvább rostozatú - de van rá egy - szerintem pofonegyszerű - megoldás" - mondta el Széll a Petőfi Rádióban.

Sült libacomb párolt lila káposztával
FOTÓ: MINDMEGETTE


 

Íme Széll Tamás tökéletes libacombja - 6 egyszerű lépésben!

  1. A sütéshez porcelán- vagy jénaitálat válasszunk, mert az átveszi a sütő hőjét!
  2. Tegyünk bele fokhagyma és hagyma cikkeket, erre tegyük a kacsa-vagy libacombokat, vagy az egész állatot.
  3. Öntsünk bele kétujjnyi vizet.
  4. Fedjük le alufóliával.
  5. A sütést 160-170 fokon kezdjük, és nagy türelemmel, két- két és fél órán át sütjük.
  6. Végezzünk késpróbát! Ha a hús vajpuha már, akkor jöhet a bőr tökéletesre pirítása: alufóliát levesszük, és 220-230 fokon pár perc alatt ropogós-pirosra sütjük a pecsnyénket!

 

 

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.