Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
A tökéletes flódni recept
A tökéletes flódni
Hagyományos kókuszkocka recept
Hagyományos kókuszkocka
Pozsonyi kifli recept
Pozsonyi kifli
Kijevi csirkemell rizibizivel  recept
Kijevi csirkemell rizibizivel
Túróval töltött zsemle recept
Túróval töltött zsemle
Mézeskalácsos kuglóf recept
Mézeskalácsos kuglóf
Gesztenyés bejgli recept
Gesztenyés bejgli
Dubarry-szelet recept
Dubarry-szelet
Ünnepi francia pirítós recept
Ünnepi francia pirítós
Édes bundás kenyér (french toast) recept
Édes bundás kenyér (french toast)
Intelligens krémes recept
Intelligens krémes
Mákos guba  recept
Mákos guba
Hagyományos tejes kifli  recept
Hagyományos tejes kifli
Amerikai káposztasaláta (Coleslaw) recept
Amerikai káposztasaláta (Coleslaw)
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Párolt lila káposzta  recept
Párolt lila káposzta
Elronthatatlan kocsonya  recept
Elronthatatlan kocsonya
Alapételek

Így lesz édes desszert az olajos magvak és kuszkusz találkozásából

Bár a kuszkuszról azt gondolnánk, csak sós ételek készülhetnek belőle, valójában mennyei desszertek bázisát is adhatja, akár csak a rizs, melyből mindannyiunk kedvence a tejberizs készül.

Ráadásul a legtöbb ismert édességgel szemben van egy legyőzhetetlen előnye, miszerint elkészítse maximum 15 perc. Így a gyerekek számára a lehető legjobb nasi, hiszen úgy tehetjük őket boldoggá, hogy nem kell órákat a konyhában pepecselnünk. A receptet nem kell szigorúan követni, az aszalványokhoz és csonthéjasokhoz nem muszáj ragaszkodni. Ebbe az édességbe bármit beletehetünk, ami otthon van, „elfekvőben”.

Hozzávalók 6 fő részére:

  • 15 dkg kuszkusz
  • 25 dkg víz
  • 12,5 dkg rusztikusan felaprított olajos mag (hámozott mandula és sótlan pisztácia, vegyesen)
  • 5 dkg felaprított datolya
  • 5 dkg felaprított aszalt sárgabarack
  • 5 dkg mazsola
  • 5 dkg cukor
  • 3 dkg vaj
  • 2 ek porcukor
  • 1/2 tk őrölt fahéj
  • 1/2 tk őrölt kardamom (elhagyható)
  • csipet só

Elkészítése:

  1. Száraz serpenyőben pirítsuk át a rusztikusra aprított magokat.
  2. Vágjuk össze az aszalványokat is rusztikusra.
  3. Keverjük a kuszkuszt a cukorral, sóval és öntsük rá a forró, lobogó vizet. Takarjuk le, és hagyjuk pihenni 7-8 percig.
  4. Ha letelet az idő, vegyük le a fedőt, keverjük át gyorsan egy villával, majd adjuk hozzá a vajat. Keverjük a vajjal, amíg az el nem olvad.
  5. Keverjük a kuszkuszhoz a magok és aszalványok felét.
  6. Halmozzuk az édességet egy nagy tálra, majd rendezgessük el a tetején a maradék magot és aszalványt.
  7. Keverjük a porcukrot a fűszerekkel és szitáljuk az édesség tetejére.
  8. Tálaljuk azonnal, még langyosan.

Ajánljuk még:

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.