Ráadásul a legtöbb ismert édességgel szemben van egy legyőzhetetlen előnye, miszerint elkészítse maximum 15 perc. Így a gyerekek számára a lehető legjobb nasi, hiszen úgy tehetjük őket boldoggá, hogy nem kell órákat a konyhában pepecselnünk. A receptet nem kell szigorúan követni, az aszalványokhoz és csonthéjasokhoz nem muszáj ragaszkodni. Ebbe az édességbe bármit beletehetünk, ami otthon van, „elfekvőben”.
Hozzávalók 6 fő részére:
- 15 dkg kuszkusz
- 25 dkg víz
- 12,5 dkg rusztikusan felaprított olajos mag (hámozott mandula és sótlan pisztácia, vegyesen)
- 5 dkg felaprított datolya
- 5 dkg felaprított aszalt sárgabarack
- 5 dkg mazsola
- 5 dkg cukor
- 3 dkg vaj
- 2 ek porcukor
- 1/2 tk őrölt fahéj
- 1/2 tk őrölt kardamom (elhagyható)
- csipet só
Elkészítése:
- Száraz serpenyőben pirítsuk át a rusztikusra aprított magokat.
- Vágjuk össze az aszalványokat is rusztikusra.
- Keverjük a kuszkuszt a cukorral, sóval és öntsük rá a forró, lobogó vizet. Takarjuk le, és hagyjuk pihenni 7-8 percig.
- Ha letelet az idő, vegyük le a fedőt, keverjük át gyorsan egy villával, majd adjuk hozzá a vajat. Keverjük a vajjal, amíg az el nem olvad.
- Keverjük a kuszkuszhoz a magok és aszalványok felét.
- Halmozzuk az édességet egy nagy tálra, majd rendezgessük el a tetején a maradék magot és aszalványt.
- Keverjük a porcukrot a fűszerekkel és szitáljuk az édesség tetejére.
- Tálaljuk azonnal, még langyosan.
Ajánljuk még: