Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Csikós tokány recept
Csikós tokány
Sütőtökös-csokis halloweeni muffin recept
Sütőtökös-csokis halloweeni muffin
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék recept
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes recept
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal recept
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Hagyományos tejes kifli  recept
Hagyományos tejes kifli
Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Őszi minestrone leves recept
Őszi minestrone leves
Puncstorta  recept
Puncstorta
Lencsegolyók sütőtökpürével recept
Lencsegolyók sütőtökpürével
Fahéjas tekercs (cinnabon) recept
Fahéjas tekercs (cinnabon)
Retró kókuszkocka recept
Retró kókuszkocka
Alapételek

Így lesz édes desszert az olajos magvak és kuszkusz találkozásából

Bár a kuszkuszról azt gondolnánk, csak sós ételek készülhetnek belőle, valójában mennyei desszertek bázisát is adhatja, akár csak a rizs, melyből mindannyiunk kedvence a tejberizs készül.

Ráadásul a legtöbb ismert édességgel szemben van egy legyőzhetetlen előnye, miszerint elkészítse maximum 15 perc. Így a gyerekek számára a lehető legjobb nasi, hiszen úgy tehetjük őket boldoggá, hogy nem kell órákat a konyhában pepecselnünk. A receptet nem kell szigorúan követni, az aszalványokhoz és csonthéjasokhoz nem muszáj ragaszkodni. Ebbe az édességbe bármit beletehetünk, ami otthon van, „elfekvőben”.

Hozzávalók 6 fő részére:

  • 15 dkg kuszkusz
  • 25 dkg víz
  • 12,5 dkg rusztikusan felaprított olajos mag (hámozott mandula és sótlan pisztácia, vegyesen)
  • 5 dkg felaprított datolya
  • 5 dkg felaprított aszalt sárgabarack
  • 5 dkg mazsola
  • 5 dkg cukor
  • 3 dkg vaj
  • 2 ek porcukor
  • 1/2 tk őrölt fahéj
  • 1/2 tk őrölt kardamom (elhagyható)
  • csipet só

Elkészítése:

  1. Száraz serpenyőben pirítsuk át a rusztikusra aprított magokat.
  2. Vágjuk össze az aszalványokat is rusztikusra.
  3. Keverjük a kuszkuszt a cukorral, sóval és öntsük rá a forró, lobogó vizet. Takarjuk le, és hagyjuk pihenni 7-8 percig.
  4. Ha letelet az idő, vegyük le a fedőt, keverjük át gyorsan egy villával, majd adjuk hozzá a vajat. Keverjük a vajjal, amíg az el nem olvad.
  5. Keverjük a kuszkuszhoz a magok és aszalványok felét.
  6. Halmozzuk az édességet egy nagy tálra, majd rendezgessük el a tetején a maradék magot és aszalványt.
  7. Keverjük a porcukrot a fűszerekkel és szitáljuk az édesség tetejére.
  8. Tálaljuk azonnal, még langyosan.

Ajánljuk még:

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.