A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Mákos guba  recept
Mákos guba
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Rakott zöldbab darált hússal recept
Rakott zöldbab darált hússal
Csörögefánk recept
Csörögefánk
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros) recept
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros)
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
Egyszerű rakott kel recept
Egyszerű rakott kel
Szilvás gombóc hagyományosan recept
Szilvás gombóc hagyományosan
Kapros tökfőzelék virslivel recept
Kapros tökfőzelék virslivel
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel  recept
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel
Profiterol alaprecept recept
Profiterol alaprecept
Madártejszelet recept
Madártejszelet
Minestrone recept
Minestrone
Egyszerű csilis bab recept
Egyszerű csilis bab
Klasszikus kelkáposzta-főzelék recept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék
Alapételek

Így lesz édes desszert az olajos magvak és kuszkusz találkozásából

Bár a kuszkuszról azt gondolnánk, csak sós ételek készülhetnek belőle, valójában mennyei desszertek bázisát is adhatja, akár csak a rizs, melyből mindannyiunk kedvence a tejberizs készül.

Ráadásul a legtöbb ismert édességgel szemben van egy legyőzhetetlen előnye, miszerint elkészítse maximum 15 perc. Így a gyerekek számára a lehető legjobb nasi, hiszen úgy tehetjük őket boldoggá, hogy nem kell órákat a konyhában pepecselnünk. A receptet nem kell szigorúan követni, az aszalványokhoz és csonthéjasokhoz nem muszáj ragaszkodni. Ebbe az édességbe bármit beletehetünk, ami otthon van, „elfekvőben”.

Hozzávalók 6 fő részére:

  • 15 dkg kuszkusz
  • 25 dkg víz
  • 12,5 dkg rusztikusan felaprított olajos mag (hámozott mandula és sótlan pisztácia, vegyesen)
  • 5 dkg felaprított datolya
  • 5 dkg felaprított aszalt sárgabarack
  • 5 dkg mazsola
  • 5 dkg cukor
  • 3 dkg vaj
  • 2 ek porcukor
  • 1/2 tk őrölt fahéj
  • 1/2 tk őrölt kardamom (elhagyható)
  • csipet só

Elkészítése:

  1. Száraz serpenyőben pirítsuk át a rusztikusra aprított magokat.
  2. Vágjuk össze az aszalványokat is rusztikusra.
  3. Keverjük a kuszkuszt a cukorral, sóval és öntsük rá a forró, lobogó vizet. Takarjuk le, és hagyjuk pihenni 7-8 percig.
  4. Ha letelet az idő, vegyük le a fedőt, keverjük át gyorsan egy villával, majd adjuk hozzá a vajat. Keverjük a vajjal, amíg az el nem olvad.
  5. Keverjük a kuszkuszhoz a magok és aszalványok felét.
  6. Halmozzuk az édességet egy nagy tálra, majd rendezgessük el a tetején a maradék magot és aszalványt.
  7. Keverjük a porcukrot a fűszerekkel és szitáljuk az édesség tetejére.
  8. Tálaljuk azonnal, még langyosan.

Ajánljuk még:

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.