Ha unod a párolt lila káposztát, de a chutney-t túl fűszeresnek találod, akkor készíts lilahagyma-lekvárt a karácsonyi hideg és meleg sültek, pástétomok mellé. Mivel a hűtőben körülbelül a végtelenségig eláll, ezért érdemes nagyobb adagot készíteni, ráadásul egy csinos, csatos üvegben isteni gasztroajándék is lehet.
S ha mindez nem lenne elég, azt is hozzátesszük, hogy a hagymafélék a legegészségesebbek közé tartoznak az őszi-téli zöldségeink repertoárjában. Támogatják az immunrendszer működését, erős gyulladáscsökkentő hatásuk van, és kifejezetten alkalmasak a felsőlégúti problémák kezelésére. Fogyasszunk belőlük minél többet, akár egyszerűen elkészíthető savanyúság, vagy ilyen isteni lekvár formájában!
Ajánljuk még:
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.