Gesztenyés bejgli recept
Gesztenyés bejgli
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Mákos guba  recept
Mákos guba
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Retró kókuszkocka recept
Retró kókuszkocka
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Klasszikus paprikás krumpli lecsókolbásszal recept
Klasszikus paprikás krumpli lecsókolbásszal
Holstein szelet recept
Holstein szelet
Kijevi csirkemell rizibizivel  recept
Kijevi csirkemell rizibizivel
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Túróval töltött zsemle recept
Túróval töltött zsemle
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Hagyományos tejes kifli  recept
Hagyományos tejes kifli
Párolt lila káposzta  recept
Párolt lila káposzta
Hagymás rostélyos  recept
Hagymás rostélyos
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Dubarry-szelet recept
Dubarry-szelet
Mézeskalácsos kuglóf recept
Mézeskalácsos kuglóf
Karácsony

Íme a legfinomabb lilahagyma-lekvár, a sült húsok legjobb barátja - videó!

Ha a könyöködön jönnek ki a hagyományos köretek, készíts lilahagyma-lekvárt az ünnepi sültek és göngyölt húsok mellé. Garantáltan nagy sikere lesz. Nem hiszed? Nézd meg a receptvideónkat, hiszen utána úgyis el fogod készíteni.

Ha unod a párolt lila káposztát, de a chutney-t túl fűszeresnek találod, akkor készíts lilahagyma-lekvárt a karácsonyi hideg és meleg sültek, pástétomok mellé. Mivel a hűtőben körülbelül a végtelenségig eláll, ezért érdemes nagyobb adagot készíteni, ráadásul egy csinos, csatos üvegben isteni gasztroajándék is lehet.

Hozzávalók a lilahagyma-lekvárhoz:

  • 2 kg lila hagyma
  • 4-5 ek olaj
  • 2 csipet só
  • 1/2 dl víz
  • 5 ek cukor
  • 0,5 dl vörösbor
  • 0,5 dl balzsamecet

A lilahagyma-lekvár pontos receptjét itt találod >>>

S ha mindez nem lenne elég, azt is hozzátesszük, hogy a hagymafélék a legegészségesebbek közé tartoznak az őszi-téli zöldségeink repertoárjában. Támogatják az immunrendszer működését, erős gyulladáscsökkentő hatásuk van, és kifejezetten alkalmasak a felsőlégúti problémák kezelésére. Fogyasszunk belőlük minél többet, akár egyszerűen elkészíthető savanyúság, vagy ilyen isteni lekvár formájában!

Ajánljuk még:

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.