Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Pozsonyi kifli recept
Pozsonyi kifli
Ünnepi francia pirítós recept
Ünnepi francia pirítós
Hagyományos kókuszkocka recept
Hagyományos kókuszkocka
Hagyományos tejes kifli  recept
Hagyományos tejes kifli
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Édes bundás kenyér (french toast) recept
Édes bundás kenyér (french toast)
Klasszikus paprikás krumpli lecsókolbásszal recept
Klasszikus paprikás krumpli lecsókolbásszal
Dubarry-szelet recept
Dubarry-szelet
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Retró kókuszkocka recept
Retró kókuszkocka
Amerikai káposztasaláta (Coleslaw) recept
Amerikai káposztasaláta (Coleslaw)
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Holstein szelet recept
Holstein szelet
Spenótfőzelék fokhagymásan recept
Spenótfőzelék fokhagymásan
Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
Hagymás rostélyos  recept
Hagymás rostélyos
Kijevi csirkemell rizibizivel  recept
Kijevi csirkemell rizibizivel
Gesztenyés bejgli recept
Gesztenyés bejgli
Ki gondol decemberben égig érő pálmafákra, tűzforró homokra, a tenger mellett ringatózó nyugágyra! Hiszen a tél, az ünnep elképzelhetetlen ropogó tűz, hófödte háztetők, jégvirágok nélkül. Ha mégis visszasírod a nyaralás pillanatait, itt az idő, hogy az ünnepi asztalra varázsolj néhány egzotikus fogást.
Olívabogyó vagy olíva dip indításként...
Olívabogyó vagy olíva dip indításként...
Olíva dip

Hozzávalók:
• 2 dl extra szűz olívaolaj
• 3 gerezd fokhagyma
• 5 dkg parmezánsajt
• kis csokor petrezselyem
• kis csokor bazsalikom
• 10-15 szem magozott olívabogyó
• só
• bors

Elkészítés: Az olívaolajba belekeverem az apróra vágott bogyókat és a
felaprított zöldfűszereket. Belereszelem a fokhagymát és a parmezánsajtot, majd sóval és frissen őrölt borssal ízesítem. Karikára vágott, magos bagettel mártogatva, egy pohár hideg chardonnay mellé tökéletes borkorcsolya.


Guacamole gyorsan és egyszerűen

Hozzávalók:
• 2 avokádó
• 1/4 citrom leve
• fél fej hagyma
• olívaolaj
• só
• 1 csomag chips

Elkészítés: Puha avokádókat választunk. Megmossuk, megtisztítjuk a gyümölcsöket, majd eltávolítjuk a magjukat. Pépet készítünk az avokádóból, majd csipetnyi sóval, fél fej apróra vágott hagymával, negyed citrom levével, olívaolajjal ízesítjük. Chips-szel vagy tortillachips-szel fogyasztjuk.


Egyszerű kókuszos banánleves

Hozzávalók:
• 3-4 db érettebb banán
• 1,5 l tej
• 1/2 csomag kókuszreszelék

Elkészítés: Híg banánturmixot készítünk, ebben felfőzzük a kókuszreszeléket. Az elforrt tejet a végén pótoljuk. Ha elkészült, lehűtjük. Tálaláskor banánkarikákat teszünk bele. Igazán menő banánpálma-levélen, kivájt kókuszdióban tálalni, de a mezei tányér is megteszi, az íz úgyis kárpótol a látvány miatt!

Nem csak a kókuszos kocka finom!
Nem csak a kókuszos kocka finom!

Húsos hasé

Hozzávalók:
• leveles tészta
• 20 dkg darált hús (nem sertés!)
• kis fej hagyma
• 2 db tojáscsipet szerecsendió örlemény
• mokkáskanál fahéj
• 20 szem durvára tört dió
• tojás
• só

Elkészítés: A darált húst nagyon apróra vágott hagymával néhány csepp olajon vagy vajon megdinszteljük. Amint elkészült, hozzáadjuk a fűszereket. A diót kissé megfuttatjuk serpenyőben, hogy pörköt kapjon és hozzákeverjük a húshoz. A felolvasztott tésztát derejeformával kivágjuk, kis tölteléket teszünk bele, majd összenyomjuk a tésztát. A tetejüket felvert tojással megkenjük, forró sütőben megsütjük.

Gyömbéres hal gőzben párolva

Hozzávalók 4 személynek:
• 4 tengeri halfilé
• fél pohár olaj
• 15 szem egész bors
• 10 dkg friss gyömbér
• 1 kis fej fokhagyma
• 3 fej hagyma
• fél pohár szójaszósz
• pici olaj

Elkészítése: A gyömbért megpucoljuk, karikákra, majd vékony csíkokra vágjuk. A hagymát megpucoljuk, vékony csíkokra vágjuk, a fokhagymát – az egész fejet – vékonyan felkarikázzuk. Olajat hevítünk egy wokban, beledobjuk a gyömbért, a hagymát és a fokhagymát, 3 percig pirítjuk, majd felöntjük a szójaszósszal. Lehűtjük, beletesszük a halfilét, majd egy éjszakán át pácolódni hagyjuk. Másnap leszűrjük a szóját, és a hagymás-gyömbéres halat a bambuszgőzölőbe tesszük. Forró gőz fölött 5-7 percig pároljuk. Közben a leszűrt szójaszószt felforraljuk. Rizzsel tálaljuk a halat, a szójaszószt mellé kínáljuk.

A gyömbér belülről melegít, télen kimondottan javallott!
A gyömbér belülről melegít, télen kimondottan javallott!

Töltött datolya

Hozzávalók:
• datolya
• dió
• tortabevonó
• tej

Elkészítés: A datolyát fél napig tejben áztatjuk. Majd félbevágjuk, mindegyik közepébe teszünk egy fél diót. Gőz fölött megolvasztjuk a tortabevonót, és belemártjuk a datolyákat.

A finomságokat a Ti receptjeitek közül válogattuk! Köszönjük!

Válogass egzotikus receptjeink közül! >>>

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.