Egyszerű rakott kel recept
Egyszerű rakott kel
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
Legényfogó leves recept
Legényfogó leves
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Kapros tökfőzelék virslivel recept
Kapros tökfőzelék virslivel
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel  recept
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel
Paprikás csirke recept
Paprikás csirke
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros) recept
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros)
Profiterol alaprecept recept
Profiterol alaprecept
Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
Rakott zöldbab darált hússal recept
Rakott zöldbab darált hússal
Joghurtos kanalas fánk recept
Joghurtos kanalas fánk
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Minestrone recept
Minestrone
Klasszikus kelkáposzta-főzelék recept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék
Madártejszelet recept
Madártejszelet
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal recept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Csörögefánk recept
Csörögefánk
Hagyományos resztelt csirkemáj recept
Hagyományos resztelt csirkemáj
Ki gondol decemberben égig érő pálmafákra, tűzforró homokra, a tenger mellett ringatózó nyugágyra! Hiszen a tél, az ünnep elképzelhetetlen ropogó tűz, hófödte háztetők, jégvirágok nélkül. Ha mégis visszasírod a nyaralás pillanatait, itt az idő, hogy az ünnepi asztalra varázsolj néhány egzotikus fogást.
Olívabogyó vagy olíva dip indításként...
Olívabogyó vagy olíva dip indításként...
Olíva dip

Hozzávalók:
• 2 dl extra szűz olívaolaj
• 3 gerezd fokhagyma
• 5 dkg parmezánsajt
• kis csokor petrezselyem
• kis csokor bazsalikom
• 10-15 szem magozott olívabogyó
• só
• bors

Elkészítés: Az olívaolajba belekeverem az apróra vágott bogyókat és a
felaprított zöldfűszereket. Belereszelem a fokhagymát és a parmezánsajtot, majd sóval és frissen őrölt borssal ízesítem. Karikára vágott, magos bagettel mártogatva, egy pohár hideg chardonnay mellé tökéletes borkorcsolya.


Guacamole gyorsan és egyszerűen

Hozzávalók:
• 2 avokádó
• 1/4 citrom leve
• fél fej hagyma
• olívaolaj
• só
• 1 csomag chips

Elkészítés: Puha avokádókat választunk. Megmossuk, megtisztítjuk a gyümölcsöket, majd eltávolítjuk a magjukat. Pépet készítünk az avokádóból, majd csipetnyi sóval, fél fej apróra vágott hagymával, negyed citrom levével, olívaolajjal ízesítjük. Chips-szel vagy tortillachips-szel fogyasztjuk.


Egyszerű kókuszos banánleves

Hozzávalók:
• 3-4 db érettebb banán
• 1,5 l tej
• 1/2 csomag kókuszreszelék

Elkészítés: Híg banánturmixot készítünk, ebben felfőzzük a kókuszreszeléket. Az elforrt tejet a végén pótoljuk. Ha elkészült, lehűtjük. Tálaláskor banánkarikákat teszünk bele. Igazán menő banánpálma-levélen, kivájt kókuszdióban tálalni, de a mezei tányér is megteszi, az íz úgyis kárpótol a látvány miatt!

Nem csak a kókuszos kocka finom!
Nem csak a kókuszos kocka finom!

Húsos hasé

Hozzávalók:
• leveles tészta
• 20 dkg darált hús (nem sertés!)
• kis fej hagyma
• 2 db tojáscsipet szerecsendió örlemény
• mokkáskanál fahéj
• 20 szem durvára tört dió
• tojás
• só

Elkészítés: A darált húst nagyon apróra vágott hagymával néhány csepp olajon vagy vajon megdinszteljük. Amint elkészült, hozzáadjuk a fűszereket. A diót kissé megfuttatjuk serpenyőben, hogy pörköt kapjon és hozzákeverjük a húshoz. A felolvasztott tésztát derejeformával kivágjuk, kis tölteléket teszünk bele, majd összenyomjuk a tésztát. A tetejüket felvert tojással megkenjük, forró sütőben megsütjük.

Gyömbéres hal gőzben párolva

Hozzávalók 4 személynek:
• 4 tengeri halfilé
• fél pohár olaj
• 15 szem egész bors
• 10 dkg friss gyömbér
• 1 kis fej fokhagyma
• 3 fej hagyma
• fél pohár szójaszósz
• pici olaj

Elkészítése: A gyömbért megpucoljuk, karikákra, majd vékony csíkokra vágjuk. A hagymát megpucoljuk, vékony csíkokra vágjuk, a fokhagymát – az egész fejet – vékonyan felkarikázzuk. Olajat hevítünk egy wokban, beledobjuk a gyömbért, a hagymát és a fokhagymát, 3 percig pirítjuk, majd felöntjük a szójaszósszal. Lehűtjük, beletesszük a halfilét, majd egy éjszakán át pácolódni hagyjuk. Másnap leszűrjük a szóját, és a hagymás-gyömbéres halat a bambuszgőzölőbe tesszük. Forró gőz fölött 5-7 percig pároljuk. Közben a leszűrt szójaszószt felforraljuk. Rizzsel tálaljuk a halat, a szójaszószt mellé kínáljuk.

A gyömbér belülről melegít, télen kimondottan javallott!
A gyömbér belülről melegít, télen kimondottan javallott!

Töltött datolya

Hozzávalók:
• datolya
• dió
• tortabevonó
• tej

Elkészítés: A datolyát fél napig tejben áztatjuk. Majd félbevágjuk, mindegyik közepébe teszünk egy fél diót. Gőz fölött megolvasztjuk a tortabevonót, és belemártjuk a datolyákat.

A finomságokat a Ti receptjeitek közül válogattuk! Köszönjük!

Válogass egzotikus receptjeink közül! >>>

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.