Hozzávalók:
• 2 dl extra szűz olívaolaj
• 3 gerezd fokhagyma
• 5 dkg parmezánsajt
• kis csokor petrezselyem
• kis csokor bazsalikom
• 10-15 szem magozott olívabogyó
• só
• bors
Elkészítés: Az olívaolajba belekeverem az apróra vágott bogyókat és a
felaprított zöldfűszereket. Belereszelem a fokhagymát és a parmezánsajtot, majd sóval és frissen őrölt borssal ízesítem. Karikára vágott, magos bagettel mártogatva, egy pohár hideg chardonnay mellé tökéletes borkorcsolya.
Hozzávalók:
• 2 avokádó
• 1/4 citrom leve
• fél fej hagyma
• olívaolaj
• só
• 1 csomag chips
Elkészítés: Puha avokádókat választunk. Megmossuk, megtisztítjuk a gyümölcsöket, majd eltávolítjuk a magjukat. Pépet készítünk az avokádóból, majd csipetnyi sóval, fél fej apróra vágott hagymával, negyed citrom levével, olívaolajjal ízesítjük. Chips-szel vagy tortillachips-szel fogyasztjuk.
Hozzávalók:
• 3-4 db érettebb banán
• 1,5 l tej
• 1/2 csomag kókuszreszelék
Elkészítés: Híg banánturmixot készítünk, ebben felfőzzük a kókuszreszeléket. Az elforrt tejet a végén pótoljuk. Ha elkészült, lehűtjük. Tálaláskor banánkarikákat teszünk bele. Igazán menő banánpálma-levélen, kivájt kókuszdióban tálalni, de a mezei tányér is megteszi, az íz úgyis kárpótol a látvány miatt!
Hozzávalók:
• leveles tészta
• 20 dkg darált hús (nem sertés!)
• kis fej hagyma
• 2 db tojáscsipet szerecsendió örlemény
• mokkáskanál fahéj
• 20 szem durvára tört dió
• tojás
• só
Elkészítés: A darált húst nagyon apróra vágott hagymával néhány csepp olajon vagy vajon megdinszteljük. Amint elkészült, hozzáadjuk a fűszereket. A diót kissé megfuttatjuk serpenyőben, hogy pörköt kapjon és hozzákeverjük a húshoz. A felolvasztott tésztát derejeformával kivágjuk, kis tölteléket teszünk bele, majd összenyomjuk a tésztát. A tetejüket felvert tojással megkenjük, forró sütőben megsütjük.
Hozzávalók 4 személynek:
• 4 tengeri halfilé
• fél pohár olaj
• 15 szem egész bors
• 10 dkg friss gyömbér
• 1 kis fej fokhagyma
• 3 fej hagyma
• fél pohár szójaszósz
• pici olaj
Elkészítése: A gyömbért megpucoljuk, karikákra, majd vékony csíkokra vágjuk. A hagymát megpucoljuk, vékony csíkokra vágjuk, a fokhagymát – az egész fejet – vékonyan felkarikázzuk. Olajat hevítünk egy wokban, beledobjuk a gyömbért, a hagymát és a fokhagymát, 3 percig pirítjuk, majd felöntjük a szójaszósszal. Lehűtjük, beletesszük a halfilét, majd egy éjszakán át pácolódni hagyjuk. Másnap leszűrjük a szóját, és a hagymás-gyömbéres halat a bambuszgőzölőbe tesszük. Forró gőz fölött 5-7 percig pároljuk. Közben a leszűrt szójaszószt felforraljuk. Rizzsel tálaljuk a halat, a szójaszószt mellé kínáljuk.
Hozzávalók:
• datolya
• dió
• tortabevonó
• tej
Elkészítés: A datolyát fél napig tejben áztatjuk. Majd félbevágjuk, mindegyik közepébe teszünk egy fél diót. Gőz fölött megolvasztjuk a tortabevonót, és belemártjuk a datolyákat.
A finomságokat a Ti receptjeitek közül válogattuk! Köszönjük!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.