Ez a kedvenc pogácsa receptem. Nem kell vele bíbelődni, nem szárad ki másnapra, pikkpakk elkészül. Mivel a zacskós túró 50 dkg kiszerelésű, így eleve dupla adaggal szoktam készíteni, ami nem szokott gondot jelenteni, mert legtöbbször a még csak hűlő pogácsáknak is nyoma vész… A megkent pogácsák tetejét ízlés szerint megszórhatjuk mákkal, szezámmaggal vagy akár plusz sajttal is, de natúran is tökéletes.
25 dkg trapista sajt
25 dkg túró
15 dkg liszt
10 dkg vaj (vagy margarin)
1 tk. só
1tojássárgája a kenéshez
1. A sajtot lereszeljük, egy tálba tesszük és hozzáöntjük a többi hozzávalót.
2. Kézzel összegyúrjuk és lisztezett felületen kinyújtjuk nagyjából 1,5-2 cm vastagságúra.
3. Kicsi méretű pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük.
4. A kikevert tojássárgájával megkenjük a tetejét.
5. 180 fokra előmelegített sütőben (alsó-felső sütésen) 25 perc alatt megsütjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.